Muusikko Lauri Tähkän, 37, mielestä puutarhan kunnossapito on miehekkäämpää kuin moottorisahan kanssa heiluminen.

Kuva Susanna Kekkonen


Miehen mielestä viihde-elektroniikkaan ei koskaan voi käyttää liikaa rahaa.

Katson niin vähän tv:tä, etten ole viitsinyt panostaa siihen. Enkä musavehkeisiinkään. Kotonani ei soi oikeastaan enää koskaan musiikki, sillä olen halunnut rauhoittaa kotini siltä. Tärkeämpää minulle on se, että pakastimessani on sienestämiäni suppilovahveroita ja että istuttamistani kukkasipuleista tulee keväällä tulppaaneita.

Mies ei kehtaa pyytää apua.
Kehtaapas. Mies tarvitsee koko ajan naiselta apua, ilman heitä emme pärjäisi. Itse pyydän naiselta apua esimerkiksi aikatauluttamiseen. Juuri nyt uusi levyni on ilmestynyt, kiertue käynnistyy ja kohta alkavat myös Voice of Finlandin kuvaukset. Tarvitsen apua, että pystyn hallitsemaan kaiken, ja siinä auttavat osaavat naiset.

Mies tekee miehen työt, nainen naisten hommat.
Vieroksun ajatusta vahvasti. Minusta miehekkäämpää on pitää puutarha kunnossa ja ruokkia lintuja talvella kuin heilua metsässä moottorisahan kanssa. Jo kouluaikana kävin veiston sijaan tekstiilitöissä, vaikka se muita ihmetyttikin. Niistä taidoista on sittemmin ollut hyötyä, sillä joudun hotellihuoneissa usein paikkaamaan keikkavaatteitani ja ompelemaan nappeja paikoilleen.

Mies ei koskaan saa kylliksi seksiä.
Mies saa varmaan juuri niin paljon seksiä kuin ansaitsee. Seksi on silti mielestäni aivan yliarvostettua. Nykyään kaikki musiikkivideot ovat seksistisiä, täynnä pornoa ja tanassa olevia tissejä. Se vääristää maailmaa.

Miehen mielestä urheilun seuraamiseen ei voi käyttää liikaa aikaa.
Jos kyseessä ovat olympialaiset, yleisurheilu tai vaikka futiksen MM-kisat, voin jumittua ja katsoa matseja koko kuukauden ajan, vaikka keskellä yötä. Myös naisten lentopallo on ihan mieletöntä. Ylipäätään huippuunsa viritettyjä ihmisiä on mukava katsoa.

Miehet eivät juoruile.
Kamalimpia ovat miehet, jotka juoruavat pahemmin kuin akat. Itse en juoruile, sillä en jaksa kuluttaa siihen aikaa. Paras juoru, jonka olen itsestäni kuullut, on se, että muutin keväällä ulkomaille, kun en kestänyt enää olla Suomessa. Tuolloinhan olin ihan innoissani uuden levyn tekemisestä.

Lauri Tähkä

  • Oikealta nimeltään Jarkko Suo.
  • Laulaja-lauluntekijä.
  • Syntyi 9.11.1973 Vaasassa. Asuu Turussa. 
  • Naimisissa. Kahden teini-ikäisen tytön isä.
  • Lauloi vuosina 1995–2011 Lauri Tähkä & Elonkerjuu -yhtyeessä. Soololevy Polte nyt kaupoissa. Lähtee kiertueelle joulukuun alussa.