Lauri Ylönen Sipoossa sijaitsevassa merenrantahuvilassaan. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
Lauri Ylönen Sipoossa sijaitsevassa merenrantahuvilassaan. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

Väsyttävä ajanjakso on tuonut Laurin elämään myös hyvää. 

Lauri Ylösen elämään on viime aikoina mahtunut paljon. Syyskuussa hän ja hänen pitkäaikainen puolisonsa Paula Vesala ilmoittivat avioerostaan. Lisäksi Lauri on levyttänyt The Rasmus -bändinsä kanssa pitkästä aikaa musiikkia ja kuvannut uutta Laurin talot -ohjelmaansa.

Nyt muusikko kertoo väsyttävästä vuodestaan MTV:lle.

– Saan energiaa, kun elämässä tapahtuu paljon, mutta viime vuonna menin jo äärirajoilla, hän kertoo.

Lauri kuitenkin näkee myös hyvää rankassa ajanjaksossa.

– Toisaalta nautin väsymyksestä, sillä se nostaa tunteet pintaan ja tulen luovemmaksi sen johdosta, hän kertoo MTV:lle.

– Jopa henkisesti raskas ja liikuttava avioeroni on tuonut elämään perspektiiviä ja sisältöä biiseihini. Kaikella on merkityksensä ja osaan nauttia sekä surun että epätoivon tunteista.

Nykyään Lauri seurustelee Katriina Mikkolan kanssa. Pari esiintyi julkisesti ensimmäisen kerran helmikuun Emma Gaalassa.

– Välit ovat todella hyvät, Lauri kommentoi suhdetta ex-vaimoonsa Paulaan tuolloin.

Maaliskuussa Lauri kertoi Me Naisille, että asuu nykyään pysyvästi Kaliforniassa. Siellä hän majailee 8-vuotiaan Julius-poikansa ja Katriina kanssa 50-neliöisessä asunnossa.

Lue myös:

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.