Laulaja Laura Voutilaiselle hyvä elämä merkitsee nykyään mielenrauhaa. Eroaikeetkin on haudattu.

Laura Voutilainen, 35, istuu kippurassa korkealla jakkaralla ja esittelee käsi­varsiaan, joissa on sini­punaisia hiertymiä ja mustelmia. Jaloissa näkyy vielä lisää ruhjeita. Ne ovat jälkiä liina-akrobatiaharjoituksista, joissa Laura on kärvistellyt edelliset neljä päivää. Puolen vuoden treenitauon jälkeen Lauralla on kiire viilata akrobatia­taitonsa parhaaseen terään, sillä sovittu esiintyminen odottaa kotiseudulla Heinolassa aivan lähipäivinä.

Laura on lihaksikkaassa ja jäntevässä kunnossa. Mustelmat ovat herkkinä, mutta hän nypertää niitä melkein
yl­peänä. Lauralle on tyypillistä ajaa itsensä tällaisiin rääkkeihin. Akrobatia­innostuskin heräsi aikoinaan Ylen tv-ohjelmassa Sirkus.

Lauran asenteeseen sopii, että elämässä pitää olla vähän Vaahteramäen Eemeliä.

– Ihminen ei opi mitään uutta, jos ei välillä mene päistikkaa. On ihan ookoo, vaikka vähän sattuu, kunhan ei mene rikki, hän tuumii.

Katse tulevassa

Samaa ajatusta Laura on soveltanut oikeastaan koko elämäänsä, niin työhön kuin ihmissuhteisiin. Uuden oivaltaminen ja jatkuva kasvu ovat ohjanneet häntä kaikissa aikuisiän valinnoissa. Kehitystä ja muutosta hän kaipasi silloinkin, kun 11 vuotta kestänyt avioliitto Juha Heikkilän kanssa tuntui tulleen päätepisteeseensä.

Laura ja Juha tiedottivat eroaikeistaan viime vuoden kesällä toimitettuaan erohakemuksen ensimmäisen vaiheen maistraattiin. Pariskunta jatkoi silti asumista yhteisessä kodissaan Heinolassa poikiensa Leevin, 13, ja Veetin, 9, kanssa.

Nyt vuosi myöhemmin suunnitelma on peruttu ja hakemuksen toinen vaihe on yhä täyttämättä.

– En koe, että päätimme tai tiedotimme erosta hätiköiden. Halusin kertoa siitä ensimmäisenä itse ennen kuin spekulointi ja huhumylly olisivat lähteneet liikkeelle. Nyt kuitenkin tilanne eron osalta on ohi, ja se on hyvä.

Tällä hetkellä Laura keskittyy toivomaan tulevaisuudelta parasta. Pariskunnan yhteistyö jatkuu entiseen malliin: Juha jatkaa Lauran managerina ja tien päällä osana bändiä.

– Ei näistä tilanteista ole valmiita lauseita sanottaviksi. Suhde on jatkuva ja muuttuva prosessi. Ihan kuten muu elämä, ihmissuhdekaan ei voi olla tasaista puurtamista. Myös siinä on tapahduttava kehitystä, ja sellaisella tiellä olemme. En sano, että arki on nyt yhtä pilven­hattaraa, mutta tunnen, että suhteemme on kehittynyt parempaan päin.

Laura Voutilainen

- 17.5.1975 syntynyt laulaja, siviilinimeltään Laura Heikkilä. Asuu Heinolassa miehensä ja poikiensa kanssa.
- Julkaisee lokakuussa kokoelmalevyn, jolta poimittu sinkku Rakkauden soturi nousi paikallis­radioiden lista­ykköseksi. Esiintyy Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa 19.9. alkaen.
- Sai Iskelmä-Finlandian 2010. Myi tuplaplatinaa jo toisella albumillaan vuonna 1996.
- Harrastaa liikuntaa, kirjoittamista ja itsetutkiskelua.

Reilu vuosi sitten Sauli Koskinen opiskeli itsensä personal traineriksi.

Sauli Koskinen, 32, tuli alun perin tunnetuksi Big Brother -voittajana, sittemmin juontajana. Reilu vuosi sitten Sauli opiskeli itsensä personal traineriksi. 

– Olen pidemmän aikaa treenannut aktiivisesti. Kun aloin harjoitella personal trainerini Jari Sorsan kanssa, ymmärsin, että pt:n homma kiinnostaisi minuakin. Lopulta kävin koulun ja tykkäsin kovasti.

Nuorena Sauli kokeili kaikkea jalkapallosta mäkihyppyyn ja lumilautailuun. Omaa lajia ei silti löytynyt.  Aktiivisemmasta treenaamisesta hän innostui vuonna 2010, kun hän muutti Los Angelesiin, jossa asui hänen silloinen miesystävänsä poptähti Adam Lambert.

– Siellä tuli pieni muutos myös ruokavalioon. Losissa on trendikästä olla hyvässä kunnossa, ja minun aikana siellä yleistyivät vihersmoothiet. Oma ruokavaliokin muuttui siihen suuntaan.

”Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään.”

Losissa Sauli treenasi salilla, patikoi kukkuloilla ja kävin ohjatuilla tunneilla. Kun hän muutti neljän Kalifornian vuoden jälkeen Suomeen, treenaaminen jatkui. Amerikka-vuosien jälkeen Sauli kotiutui Suomeen hyvin.

– Vaikka onhan se ilmasto kiva, niin arvostan sitä, että Suomessa asiat on helppo järjestää. Ja olen käynyt Kaliforniassa kuitenkin aika usein.

Välit Adamiin ovat pysyneet hyvinä eron jälkeenkin.

– Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään, mutta hän on minulle yhä tärkeä ihminen, Sauli kertoo XS Sports Nutrition –ravinnesarjan lanseerauksessa.

Näyttelijäpari Minka Kuustosen ja Aku Sipolan lapsen laskettu aika on helmikuussa.

Näyttelijäpariskunta Minka Kuustonen, 32, ja Aku Sipola, 27, saavat lapsen. Minka kertoi asiasta Ilta-Sanomille.

– Lapsi on odotettu ja toivottu, ja tämä on ihana asia, Kuustonen kertoo IS:lle.

Minka aikoo jäädä äitiyslomalle vuodenvaihteen jälkeen.

– Vauvan laskettu aika on helmikuussa.

Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Minka ja Aku ovat olleet yhdessä 3,5 vuotta. Minka tunnetaan muun muassa Putous- ja Tellus-sarjoista. Lisäksi hän on näytellyt Onnenonkijat- ja Kesäkaverit-elokuvissa. Aku on näytellyt esimerkiksi Uusi päivä -sarjassa.