Laura Birn. Kuva: Johanna Levomäki
Laura Birn. Kuva: Johanna Levomäki

Piinaavassa trillerissä nähtävää Lauraa on jo verrattu Hitchcockin luottonäyttelijään Tippi Hedreniin.

Näyttelijä Laura Birnin, 35, kansainvälinen läpimurto on lähellä tänä keväänä, kun suomalaistähti nähdään yhdessä pääroolissa ohjaaja David Farrin elokuvassa The Ones Below.

Ison-Britannian ja Yhdysvaltojen teattereissa nähtävä psykologinen trilleri kertoo kahdesta pariskunnasta, jotka tutustuvat, kun Laura Birnin esittämä Theresa muuttaa miehensä Jonin (David Morrissey) kanssa toisen pariskunnan alakerran naapureiksi. Molemmat parit odottavat esikoistaan, ja tuleva vanhemmuus yhdistää heitä.

Erään yhteisen illanvieton aikana tapahtuu kuitenkin kamala tragedia, joka muuttaa kaiken. Laura Birnin esittämä Theresa menettää lapsensa ja tunnelma muuttuu piinaavaksi.

Elokuvan trailerissa näkyy, miten iso rooli Lauralla tarinassa on:

Arvioissa leffaa on kuvailtu piinaavaksi ja otteessaan pitäväksi pätkäksi, jota ei todellakaan suositella raskaana oleville – niin vahvasti se kumartaa muun muassa Roman Polanskin Rosemaryn painajainen -klassikkoelokuvalle ja Hitchcockin Takaikkunalle. Suomalaista Lauraa on verrattu muun muassa Hitchcockin luottonäyttelijään Tippi Hedreniin.

Lauran vastanäyttelijä David Morrissey tunnetaan muun muassa tv-sarjoista Tehdas ja The Walking Dead.

Laura Birn on näytellyt aiemmin useissa elokuvissa, joista tunnetuimpia ovat Henkesi edestä (2015), Leijonasydän (2013), Puhdistus (2012) ja Vuosaari (20129. Parhaillaan hänet voi nähdä helsinkiläisen Q-teatterin lavalla huikeassa roolissa Tavallisuuden aave -näytelmässä.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.