”Nykyään puhutaan paljon hetkeen keskittymisestä. Pitäisi elää tässä ja nyt eikä koko ajan haikailla muuta. Minun luonteellani se on vaikeaa, mutta olen opetellut sitä”, Laura Voutilainen kertoo. Kuva: Liisa Valonen
”Nykyään puhutaan paljon hetkeen keskittymisestä. Pitäisi elää tässä ja nyt eikä koko ajan haikailla muuta. Minun luonteellani se on vaikeaa, mutta olen opetellut sitä”, Laura Voutilainen kertoo. Kuva: Liisa Valonen

– Elämäni on pakotettu odottavaan tilaan, laulaja Laura Voutilainen sanoo.

Uusi elämäntilanne on pakottanut laulaja Laura Voutilaisen, 41, sietämään keskeneräisyyttä.

Avioeroaan seuranneen vuoden ajan Laura on muun muassa asunut ex-miehensä kanssa vuorotellen entisessä kodissaan.

– Avioeroani seuranneen vuoden olen elänyt keskeneräisessä välitilassa: en pääse suunnittelemaan uutta elämää ennen kuin perheemme kotitalo Heinolassa saadaan myytyä. Siihen saakka me vanhemmat vuorottelemme aikuisina talossa, joka yhä on koti nuorimmalle pojallemme.

Esikoinenkin viettää jo itsenäistä elämää, hän mainitsee.

Lue myös! Laura Voutilainen katuu lapsellista käytöstään: ”Olen pyytänyt monilta anteeksi”

Tällainen epävarmuus on Lauralle täysin uutta.

– En tiedä, mihin päin seuraavaksi elämässäni aion. Olen ollut kontrollifriikki, ja minulla on aina ollut jokin projekti meneillään; milloin on rakennettu perhettä, milloin taloa. Nyt elämäni on pakotettu odottavaan tilaan.

”En tiedä, mihin päin seuraavaksi elämässäni aion. Olen ollut kontrollifriikki.”

Nyt uudessa elämänvaiheessaan Laura on tukeutunut ystäviinsä enemmän kuin koskaan aiemmin.

– Avun pyytäminen ei ole minulle helppoa, mutta en ole keksinyt muutakaan kuin kertoa, että minulla menee nyt huonosti. Tuntuu hyvältä saada tukea ja huomata, etten kiireessä ole kadottanut ystäviäni kokonaan.

Lue Lauran koko Matkalla minuksi -haastattelu Me Naisten numerosta 44/2016!

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...