Laura Malmivaara uskoo, että iän myötä meikin vähentäminen toimii paremmin kuin lisääminen. Kuva: Juha Salminen
Laura Malmivaara uskoo, että iän myötä meikin vähentäminen toimii paremmin kuin lisääminen. Kuva: Juha Salminen

Näyttelijä Laura Malmivaara, 43, uskoo kasvisruuan ja kylmän veden voimaan. Vuosien mittaan meikki on vain keventynyt.

"Olen aina ollut hillitty meikkaaja. Aamumeikkini on valmis viidessä minuutissa: kosteusvoidetta, ripsaria ja maapuuteria. Myös kulmat nypin siistiksi päivittäin, mutta vierastan vahvoja kulmakarvoja.

Opin äidiltäni taivuttamaan ripset. Nyt tapa on kyllä jäänyt. Kerran kokeilin ripsien kiharrusta, mutta se oli iso virhe. Käsittely kulutti ripsiä hirveästi.

Kauneushoitoihin suhtaudun avoimesti. Ainoastaan kauneuskirurgia ja esimerkiksi botox-pistokset tuntuvat vierailta. Niiden onnistumisesta ei koskaan tiedä, joten en haluaisi edes kokeilla.

Käytän kauneudenhoitoon noin 50 euroa kuussa. Satsaan hyvään ripsiväriin ja hiustuotteisiin. Kampaajalla käyn kerran kuussa, koska työssäni hiusten on oltava kunnossa. Muuten en jaksa panostaa hiuksiin: ponnarille vain ja menoksi! Jos tulen joskus tilaisuuksiin hiukset auki, ihmiset luulevat, että olen käynyt kampaajalla.

En muista leikata varpaankynsiä ja sormien kynnet napsin Fiskarseilla.

Kauneudenhoitoni on kasvopainotteista. Äitini muistuttaa aina turhaan kuivaharjauksesta. Unohdan myös, että kynnet kuuluvat kauneudenhoitoon. En muista leikata varpaankynsiä ja sormien kynnet napsin Fiskarseilla. Joskus laitan vaaleaa väritöntä kynsilakkaa juhliin.

Olen onnekas, koska ihoni on helppo hoitaa. Puhdistan kasvot joka ilta, mutta en muista aina kuoria. Uskon monipuoliseen kasvisruokavalioon ja yritän juoda paljon vettä. Aloitan aamuni sitruunavedellä, hapokas vesi tekee hyvää kropalle. Jos nukkuu hyvin, liikkuu ja elää tavallista elämää, on kauneimmillaan.

Kun juonteita ei peitä, iho saa hengittää ja on luonnollisemman näköinen.

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän meikkaan. Uskon, ettei meikkiä auta lisätä, vaan päinvastoin vähentää. Kun juonteita ei peitä, iho saa hengittää ja on luonnollisemman näköinen.

Oli meikkiä tai ei, tärkeintä on hyväksyvä tunne itseä kohtaan – varmuus siitä, että kelpaa.”

1. Nordic Chic aurinkopuuteri, Lumene, 15,90 €/10 g. ”Tätä olen käyttänyt nuoresta asti enkä vaihda!” 2. Pureté Thermale 3-in-one -puhdistusvoide, Vichy 17,50 €/200 ml. ”Tämä riittää puhdistamaan kaikki meikit.” 3. Vanilla eau de toilette, The Body Shop, 20 €/30 ml. ”Luottotuoksuni viimeiset viisi vuotta. Pehmeä vaniljantuoksu piristää aamulla.”  4. Kiinteyttävä pikakaunistaja, Lumene, 34,90 €/30 ml. ”Antaa sopivasti hehkua kasvoille aamulla meikin alle.” 

KAUNEUSSALAISUUTENI

”Asun meren rannalla, joten huuhtelen kasvot joka aamu kylmällä merivedellä, jos en ehdi uimaan.”

KAUNEUSNIKSINI

”Minua meikataan usein, ja opin meikkaajaltani hyvän niksin. Ylöspäin nouseva rajaus ohuella eye-linerilla silmien ulkoreunassa nostaa ja piristää ilmettä.”

Vesi tekee hyvää kropalle, niin ulkoisesti kuin sisäisesti.
Vesi tekee hyvää kropalle, niin ulkoisesti kuin sisäisesti.

KAUNEUSPAHEENI

”En muista aina ajaa säärikarvoja. Ajelen ne vasta sitten, kun menen kuvauksiin.”

KAUNEUSIDOLINI

Krista Kosonen on järjettömän kaunis nainen. Kristan kauneus on luonnollista ja rentoa.”

Laura Malmivaara

43-vuotias näyttelijä asuu Helsingissä.

Kilpaili keväällä Tanssii tähtien kanssa -kisassa.

Ensimmäinen meikkiostos valkoinen huulipuna ja sininen ripsiväri yläasteella.

Laulaja Nina Tapio erosi Ada Forsbergin isästä tyttären ollessa yhdeksänvuotias. – Olemme aina pyrkineet puhumaan asioista lasten kanssa suoraan sillä tasolla, minkä he ymmärtävät, Nina sanoo.

Sekä Nina Tapio, 45, että tytär Ada Forsberg, 20, ovat parhaillaan unelma-ammateissaan: Nina laulajana, Ada sirkustaiteilijana. Ada kiertää Sirkus Finlandian ilma-akrobaattina ympäri Suomea. Nina laulaa Jean S. -yhtyeen toisena solistina ja valmistautuu ensi keväänä esitettävään Mamma Mia! -musikaaliin.

– Kun on kasvanut taiteilijaelämää seuraten, sitä pitää ihan tavallisena, toisen polven taiteilija Ada kertoo.

Myös hänen isoäitinsä Irma Tapio on laulaja.

Peittely on pahinta

Adan ja kolme vuotta nuoremman Elsan isä on Martti Forsberg. Nina ja Martti tutustuivat jo kymmenvuotiaina luokkakavereina ja alkoivat seurustella parikymppisinä. Suhde ei kuitenkaan kestänyt. He erosivat Adan ollessa yhdeksänvuotias.

– Kyllä minä lapsena tajusin vanhempieni välisen kitkan. Ennen eroa muistan kysyneeni äidiltä, onko kaikki hyvin? Olin jo sen ikäinen, että ymmärsin eron olleen vanhemmilleni paras ratkaisu, Ada miettii.

”Kyllä minä lapsena tajusin vanhempieni välisen kitkan.”

Nina huomauttaa, että lapset näkevät väkisinkin, mitä vanhempien välillä on meneillään.

– Peittely on pahinta, mitä heille voi tehdä. Olemme aina pyrkineet puhumaan asioista lasten kanssa suoraan sillä tasolla, minkä he ymmärtävät, Nina huomauttaa.

Sittemmin Nina avioitui pastori Reijo ”Reka” Kontion kanssa. Viisi vuotta sitten Ada sai velipuolen, Vilhon. Sisaruksilla on 15 vuotta ikäeroa.

– Kun kuulin saavani pikkuveljen, aloin itkeä ilosta. Suhde Vilhon kanssa on aina toiminut, ja olen pystynyt auttamaan äitiä lastenhoidossa. Olen vahtinut Vilhoa iltaisin ja välillä öisinkin, Ada kertoo.

Lue Ninan ja Adan koko haastattelu Me Naisten numerosta 42/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Näyttelijä Sanna Stellanin puoleentoista vuoteen on mahtunut vauva, pako hometalosta, avioero ja uusi mies. – Kaiken kokemani jälkeen en ole kyynistynyt, vaan uskallan olla onnellinen, hän sanoo.

Kesän lopussa eronnut näyttelijä Sanna Stellan, 43, on löytänyt uuden rakkauden.

– Juuri nyt olen tosi onnellinen, sillä olen tavannut uuden miehen ja olen rakastunut, hän kertoo.

Kuluneen puolentoista vuoden aikana Sannan elämässä on tapahtunut paljon: Sanna sai kolmannen lapsensa, ja samoihin aikoihin kotitalosta löytyi hometta, joka ajoi perheen pitkään evakkoon. Elokuun lopussa Sanna ilmoitti Facebookissa pitkän avioliittonsa päättyneen.

– Kaiken kokemani jälkeen en ole kyynistynyt, vaan uskallan olla onnellinen. Ikuisena romantikkona uskon rakkauteen. Ajattelen, ettei kaikkea elämässä voi selittää tieteellä, eikä varsinkaan sitä, miksi jotkut ihmiset saatetaan yhteen, hän kertoo.

Harkittu ero

Sannan ja hänen entisen miehensä avioeroon ei päädytty helposti.

– Eropäätöstä tehtiin pitkään. Teimme paljon töitä suhteemme pelastamiseksi muun muassa pariterapiassa. En missään nimessä koe epäonnistuneeni, vaikka erosin, Sanna kertoo.  

Vanhempien ero tuntuu rankalta ratkaisulta, kun nuorin lapsi on vasta vauvaikäinen. Sanna kuitenkin ajattelee, että lapset tulevat maailmaan silloin, kun niiden kuuluu.

– Vauvoja on putkahdellut maailmaan ihan kaikissa olosuhteissa. Se ei vaadi täydellistä elämäntilannetta. Meidänkin kuopus oli ehdottomasti haluttu lapsi, Sanna sanoo.

Mitä Sanna kertoo eronsa syistä? Mitä kaikkea äitiys on Sannalle opettanut? Mikä Siskonpedin hahmoista on Sannan suosikki? Lue lisää Me Naisten numerosta 42/2017.