Vuoden päähän Vilma haaveilee:  ”Toivon, että teen samoja juttuja, mutta isommin. Toivottavasti takana on isoja festarikeikkoja. Haluan tehdä musiikkia myös muille.”
Vuoden päähän Vilma haaveilee: ”Toivon, että teen samoja juttuja, mutta isommin. Toivottavasti takana on isoja festarikeikkoja. Haluan tehdä musiikkia myös muille.”

Musiikin nuoret naistähdet eivät turhia kainostele. Vilma Alinalla ei ollut mitään tavoitteita ladatessaan ensimmäisen videonsa nettiin. Nyt artisti haaveilee festarilavoista.

Ei ihme jos väsyttää.

Vilma Lähteenmäki on vetänyt laivareissun aikana kaksi keikkaa Robinin bändissä ja noussut kaksi kertaa lavalle sooloartistina, Vilma Alinana. Molemmat työt avautuivat 23-vuotiaalle laulajalle yllättäen, sosiaalisen median kautta.

Sibelius-lukion lakkiaisten jälkeen tiedossa oli melko tavallinen välivuosi, keikkatyötä ja Thaimaan-matkan suunnittelua kaverin kanssa. Alkuvuodesta 2013 Vilma Alina latasi Youtubeen kotona kavereiden iloksi nauhoitettuja videoita, joissa hän lauloi Robinin ja Anssi Kelan kappaleita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Videoissa oli huono äänenlaatu, ja ne olivat muutenkin tosi kämäsiä. Minulla ei ollut mitään tavoitteita, kun latasin ne nettiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uskallusta

Video teki vaikutuksen Anssi Kelaan, joka jakoi sen omilla Facebook-sivuillaan. Pian Vilma Alinalle soitettiin levy-yhtiöstä ja hölmistynyttä laulajaa pyydettiin käymään studiolla heti saman päivän aikana. Videon näkivät myös Robinin taustajoukot, joissa Vilma Alinan lukiokaveri soitti bassoa.

Yhtäkkiä Vilma Alinalla oli sekä levytyssopimus että työ Robinin kosketinsoittajana.

– En oikeasti tiedä, olisinko itse uskaltanut lähettää levy-yhtiöille musiikkia. Tuskin olisin saanut yksin tehtyä mitään, mihin olisin ollut tarpeeksi tyytyväinen.

Nyt sooloura on hyvässä vauhdissa. Ensimmäisenä julkaistu single Hullut asuu Kallios on tummanpuhuvaa elektropoppia. Laajaan radiosoittoon, yökerhoihin ja ihmisten tietoisuuteen Vilma Alina tuli hittikappaleella Juha88. Vilma Alinan ja Teflon Brothersin yhteinen bilebiisi on rikkonut kuuden miljoonan kuuntelun rajan Spotifyssa.

Albumin ilmestyttyä Vilma Alinan oli tarkoitus lopettaa työt Robinin kosketinsoittajana. Toisin kävi – hän ei sittenkään ollut vielä valmis jättämään kolme vuotta kestänyttä pestiä.

– Soolouralle on ollut helpompi lähteä, kun tietää millaista kiertue-elämä todellisuudessa on, Vilma Alina sanoo

Ulkonäköpaineita – not

Alan todellisuutta on myös ulkonäkökeskeisyys. Siihen Vilma Alina suhtautuu käytännöllisesti. Kesäkuun alussa hän latasi someen meikittömän kuvan itsestään.

– En halua päätyä siihen pisteeseen, etten kehtaa lähteä kauppaan ilman sotamaaleja, tai että jokaista somekuvaa varten pitäisi laittautua viimeisen päälle.

Vilma Alina

Laulaja ja Robinin taustabändin kosketinsoittaja syntyi 8.8.1993 Helsingissä.

Valmistui Sibelius-lukiosta 2012.

Opiskelee muusikoksi Helsingin Pop & Jazz Konservatoriossa.

Esiintyy 8.8. Helsingin Hernesaaressa Evelinan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla