Vuoden päähän Vilma haaveilee:  ”Toivon, että teen samoja juttuja, mutta isommin. Toivottavasti takana on isoja festarikeikkoja. Haluan tehdä musiikkia myös muille.”
Vuoden päähän Vilma haaveilee: ”Toivon, että teen samoja juttuja, mutta isommin. Toivottavasti takana on isoja festarikeikkoja. Haluan tehdä musiikkia myös muille.”

Musiikin nuoret naistähdet eivät turhia kainostele. Vilma Alinalla ei ollut mitään tavoitteita ladatessaan ensimmäisen videonsa nettiin. Nyt artisti haaveilee festarilavoista.

Ei ihme jos väsyttää.

Vilma Lähteenmäki on vetänyt laivareissun aikana kaksi keikkaa Robinin bändissä ja noussut kaksi kertaa lavalle sooloartistina, Vilma Alinana. Molemmat työt avautuivat 23-vuotiaalle laulajalle yllättäen, sosiaalisen median kautta.

Sibelius-lukion lakkiaisten jälkeen tiedossa oli melko tavallinen välivuosi, keikkatyötä ja Thaimaan-matkan suunnittelua kaverin kanssa. Alkuvuodesta 2013 Vilma Alina latasi Youtubeen kotona kavereiden iloksi nauhoitettuja videoita, joissa hän lauloi Robinin ja Anssi Kelan kappaleita.

– Videoissa oli huono äänenlaatu, ja ne olivat muutenkin tosi kämäsiä. Minulla ei ollut mitään tavoitteita, kun latasin ne nettiin.

Uskallusta

Video teki vaikutuksen Anssi Kelaan, joka jakoi sen omilla Facebook-sivuillaan. Pian Vilma Alinalle soitettiin levy-yhtiöstä ja hölmistynyttä laulajaa pyydettiin käymään studiolla heti saman päivän aikana. Videon näkivät myös Robinin taustajoukot, joissa Vilma Alinan lukiokaveri soitti bassoa.

Yhtäkkiä Vilma Alinalla oli sekä levytyssopimus että työ Robinin kosketinsoittajana.

– En oikeasti tiedä, olisinko itse uskaltanut lähettää levy-yhtiöille musiikkia. Tuskin olisin saanut yksin tehtyä mitään, mihin olisin ollut tarpeeksi tyytyväinen.

Nyt sooloura on hyvässä vauhdissa. Ensimmäisenä julkaistu single Hullut asuu Kallios on tummanpuhuvaa elektropoppia. Laajaan radiosoittoon, yökerhoihin ja ihmisten tietoisuuteen Vilma Alina tuli hittikappaleella Juha88. Vilma Alinan ja Teflon Brothersin yhteinen bilebiisi on rikkonut kuuden miljoonan kuuntelun rajan Spotifyssa.

Albumin ilmestyttyä Vilma Alinan oli tarkoitus lopettaa työt Robinin kosketinsoittajana. Toisin kävi – hän ei sittenkään ollut vielä valmis jättämään kolme vuotta kestänyttä pestiä.

– Soolouralle on ollut helpompi lähteä, kun tietää millaista kiertue-elämä todellisuudessa on, Vilma Alina sanoo

Ulkonäköpaineita – not

Alan todellisuutta on myös ulkonäkökeskeisyys. Siihen Vilma Alina suhtautuu käytännöllisesti. Kesäkuun alussa hän latasi someen meikittömän kuvan itsestään.

– En halua päätyä siihen pisteeseen, etten kehtaa lähteä kauppaan ilman sotamaaleja, tai että jokaista somekuvaa varten pitäisi laittautua viimeisen päälle.

Vilma Alina

Laulaja ja Robinin taustabändin kosketinsoittaja syntyi 8.8.1993 Helsingissä.

Valmistui Sibelius-lukiosta 2012.

Opiskelee muusikoksi Helsingin Pop & Jazz Konservatoriossa.

Esiintyy 8.8. Helsingin Hernesaaressa Evelinan kanssa.

”Kuvaustilanteessa kisa välillämme oli täyttä totta, mutta se osattiin laittaa oikeisiin mittasuhteisiin sitten takahuoneessa. Olen itse älyttömän kilpailuhenkinen, mutta ihan hyvä häviäjä”, VOF-tuomari Anna Puu naurahtaa. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Kuvaustilanteessa kisa välillämme oli täyttä totta, mutta se osattiin laittaa oikeisiin mittasuhteisiin sitten takahuoneessa. Olen itse älyttömän kilpailuhenkinen, mutta ihan hyvä häviäjä”, VOF-tuomari Anna Puu naurahtaa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Voice of Finlandin tähtivalmentajana jatkava Anna Puu rauhoittaa tahtiaan jättämällä keikkailun puoleksi vuodeksi.

Laulaja Anna Puu on kuulunut viime vuosina maamme suosituimpiin esiintyjiin. Viimeiset kaksi vuotta ja kaksi kuukautta hän onkin kiertänyt bändinsä kanssa Suomea ilman pidempiä taukoja.

Klubikeikkojen, festareiden ja konserttien lisäksi kahteen vuoteen on mahtunut muun muassa yksi kausi Voice of Finlandia sekä Vain elämää, jonka myötä keikkasettiin tuli uusia kappaleita. Koko ajan Anna on myös tehnyt uutta musiikkia.

– Tämä on ollut hulluin kaksi vuotta koskaan. Tuntuu, että en enää edes muista, mikä on tapahtunut missä kuussa ja minä vuonna. Ajantaju on ihan sekaisin, Anna kuvaili Voice of Finlandin seitsemännen kauden lehdistötilaisuudessa.

”Yritän nyt ottaa joulunajan hemmottelun, rentoutumisen ja suolakylpyjen kannalta, ja palaan sitten freesinä vuoden alusta Voicen.”

Nyt tilanteeseen on kuitenkin tulossa muutos. Anna tekee vuoden viimeisen keikkansa Tavastialla keskiviikkona, ja palaa keikkalavoille seuraavan kerran vasta ensi kesän festareilla.

Näin joulun alla Anna myöntää olevansa väsynyt. Varsinaista lomaa kevät ei kuitenkaan tule olemaan, sillä häntä työllistävät Voice of Finlandin kuvaukset, minkä lisäksi hän tekee uutta musiikkia ja levyä.

– Olen kyllä todella loman tarpeessa. Mutta yritän nyt ottaa joulunajan hemmottelun, rentoutumisen ja suolakylpyjen kannalta, ja palaan sitten freesinä vuoden alusta Voicen, Anna suunnittelee.

Ruotsin kruununprinsessa Victorian joulutervehdys on täydellistä katsottavaa.

No niin, unohdetaanpas Harry ja Meghan -huuma hetkeksi. On nimittäin perinteisen, ruotsalaisen joulutervehdyksen aika.

Kuten monena aiempana jouluna, hovi julkaisi myös tänä vuonna iloisen jouluiset videoterveiset kruununprinsessa Victorian perheeltä.

Videolla Victoria, prinssi Daniel sekä aina suloiset lapset Oscar, 1, ja Estelle, 5, koristelevat kuusta, laskevat mäkeä kotinsa, Hagan linnan pihalla ja riemuitsevat talvesta. Pikkuprinssi Oscar istuu haltioituneena Stigan kyydissä. Heillä on jopa idyllinen, luminen talvi. Täydellistä!

Eihän tästä voi tulla kuin hyvälle tuulelle. Todella hyvää joulua myös teille, rakkaat länsinaapurimme!