Laulaja ja lauluntekijä Sanni Kurkisuo, 22, ymmärsi, ettei toisten miellyttäminen tee onnelliseksi.

Viime uutena vuotena laulaja Sanni päätti, ettei antaisi muiden mielipiteiden vaikuttaa itseensä.

– Olin vuosia ajatellut, että minun kuuluu olla blondi, koska siten olen miellyttävä ja helposti lähestyttävä. Olin aina halunnut värikkäät hiukset, ja uutenavuotena päätin, etten enää pelkää.

Kolmen edellisvuoden aikana Sanni on monta kertaa miettinyt, miltä hänen kuuluisi toisten mielestä näyttää ja kuulostaa. Eikä ihme, sillä Sanni on näkynyt ja kuulunut kaikkialla. Hänen albuminsa Sotke mut (2013) ja LELU (2015) ovat myyneet platinaa ja kultaa.

Vaikka Sanni tekee nyt unelmiensa työtä, ei popartistin roolia ole helppo ottaa haltuun.

– Mä hukun siihen suohon, jos en lopeta miettimästä, millainen tai kuka olen. Joka tapauksessa minusta puhutaan ja ollaan jotain mieltä.

Erilainen ja erottuva

Sanni on ollut pienestä pitäen lähes poikkeuksetta hyvä siinä mihin on ryhtynyt. Kotiseudulla Lohjalla paikallislehdissä kirjoitettiin, kun Kurkisuo teki maaleja jalkapalloturnauksissa ja esiintyi cover-bändinsä Captorin kanssa.

Yläasteen lopussa Sannin selän takana puhuttiin: hän oli tyyppi, joka luuli olevansa joku isompikin stara. Niinpä Sanni päätti välitunneilla vetäytyä omiin oloihinsa lukemaan.

– En saanut tavoitella hulluja unelmiani ilman, että ne poljettiin alas, Sanni kertoo.

Yläasteen jälkeen Sanni pääsi sisään Sibelius-lukioon, jossa hän tutustui samanhenkisiin taiteilijatyyppeihin. Pian Sanni päätyi onnekkaan yhteensattuman kautta työskentelemään tuottaja Hank Solon kanssa, ja listahittien myötä julkisuus tuli rytinällä.

– Mietin, että mitä helvettiä? Olin aina ajatellut vain kirjoittavani biisejä, mutta yhtäkkiä olinkin muka joku artisti, Sanni muistaa.

Vaikka Sanni on nyt unelma-ammatissaan, on sillä ollut myös varjopuolensa. Sanni on joutunut etsimään lähipiiristään luottamuksen arvoiset ihmiset yhä tarkemmin.

– En tiedä, voinko luottaa enää keneenkään. Minun ei ole vaikea tutustua ihmisiin, mutta vaikeaa on päästää uusia tuttavia oikeasti lähelleni.

Lue Sannin koko haastattelu Me Naisten numerosta 30/2015.

 

iikka

Laulaja Sanni uskaltaa vihdoin olla oma itsensä: "En saanut tavoitella hulluja unelmiani ilman, että ne poljettiin alas"

Hienoa Sanni! Tiedän kokemuksesta. Jos on jossakin, vieläpä useammassa asiassa hyvä, aina löytyy joku, joka haluaa asettua menestyksen tielle. Kiusaaminen voi olla rajuakin. Onneksi et ole luovuttanut ja saamme nauttia hienosta musiikistasi. Pidä persoonallinen tyylisi ja "näytä niille" :)
Lue kommentti
Mahtavaa

Laulaja Sanni uskaltaa vihdoin olla oma itsensä: "En saanut tavoitella hulluja unelmiani ilman, että ne poljettiin alas"

Mahtavaa että Sanni on uskaltanut valita sen polun että on oma itsensä muiden arvostelusta huolimatta. Se ei ole aina helppo tie, mutta onnistuu kun sisäistää sen faktan että ne arvostelijat eivät merkitse yhtään mitään omalle elämälle. Itsensä kanssa sitä joutuu elämään eikä niiden arvostelijoiden joten parempi elää niin että on itse tyytyväinen, vaikka sitten joutuukin välillä kateellisten ivailijoiden kohteeksi. Mutta se on pienempi paha kuin elää miellyttämisen tiellä. Tsemppiä rohkealle...
Lue kommentti

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.