Laulaja ja lauluntekijä Sanni Kurkisuo, 22, ymmärsi, ettei toisten miellyttäminen tee onnelliseksi.

Viime uutena vuotena laulaja Sanni päätti, ettei antaisi muiden mielipiteiden vaikuttaa itseensä.

– Olin vuosia ajatellut, että minun kuuluu olla blondi, koska siten olen miellyttävä ja helposti lähestyttävä. Olin aina halunnut värikkäät hiukset, ja uutenavuotena päätin, etten enää pelkää.

Kolmen edellisvuoden aikana Sanni on monta kertaa miettinyt, miltä hänen kuuluisi toisten mielestä näyttää ja kuulostaa. Eikä ihme, sillä Sanni on näkynyt ja kuulunut kaikkialla. Hänen albuminsa Sotke mut (2013) ja LELU (2015) ovat myyneet platinaa ja kultaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka Sanni tekee nyt unelmiensa työtä, ei popartistin roolia ole helppo ottaa haltuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Mä hukun siihen suohon, jos en lopeta miettimästä, millainen tai kuka olen. Joka tapauksessa minusta puhutaan ja ollaan jotain mieltä.

Erilainen ja erottuva

Sanni on ollut pienestä pitäen lähes poikkeuksetta hyvä siinä mihin on ryhtynyt. Kotiseudulla Lohjalla paikallislehdissä kirjoitettiin, kun Kurkisuo teki maaleja jalkapalloturnauksissa ja esiintyi cover-bändinsä Captorin kanssa.

Yläasteen lopussa Sannin selän takana puhuttiin: hän oli tyyppi, joka luuli olevansa joku isompikin stara. Niinpä Sanni päätti välitunneilla vetäytyä omiin oloihinsa lukemaan.

– En saanut tavoitella hulluja unelmiani ilman, että ne poljettiin alas, Sanni kertoo.

Yläasteen jälkeen Sanni pääsi sisään Sibelius-lukioon, jossa hän tutustui samanhenkisiin taiteilijatyyppeihin. Pian Sanni päätyi onnekkaan yhteensattuman kautta työskentelemään tuottaja Hank Solon kanssa, ja listahittien myötä julkisuus tuli rytinällä.

– Mietin, että mitä helvettiä? Olin aina ajatellut vain kirjoittavani biisejä, mutta yhtäkkiä olinkin muka joku artisti, Sanni muistaa.

Vaikka Sanni on nyt unelma-ammatissaan, on sillä ollut myös varjopuolensa. Sanni on joutunut etsimään lähipiiristään luottamuksen arvoiset ihmiset yhä tarkemmin.

– En tiedä, voinko luottaa enää keneenkään. Minun ei ole vaikea tutustua ihmisiin, mutta vaikeaa on päästää uusia tuttavia oikeasti lähelleni.

Lue Sannin koko haastattelu Me Naisten numerosta 30/2015.

 

iikka

Hienoa Sanni! Tiedän kokemuksesta. Jos on jossakin, vieläpä useammassa asiassa hyvä, aina löytyy joku, joka haluaa asettua menestyksen tielle. Kiusaaminen voi olla rajuakin. Onneksi et ole luovuttanut ja saamme nauttia hienosta musiikistasi. Pidä persoonallinen tyylisi ja "näytä niille" :)

Mahtavaa

Mahtavaa että Sanni on uskaltanut valita sen polun että on oma itsensä muiden arvostelusta huolimatta. Se ei ole aina helppo tie, mutta onnistuu kun sisäistää sen faktan että ne arvostelijat eivät merkitse yhtään mitään omalle elämälle. Itsensä kanssa sitä joutuu elämään eikä niiden arvostelijoiden joten parempi elää niin että on itse tyytyväinen, vaikka sitten joutuukin välillä kateellisten ivailijoiden kohteeksi. Mutta se on pienempi paha kuin elää miellyttämisen tiellä. Tsemppiä rohkealle Sannille!

Sisältö jatkuu mainoksen alla