"Parisuhteemme loppui jo vuosi sitten, mutta nyt välimme ovat asialliset", näyttelijä Turkka Mastomäestä eronnut Sani kertoo. Kuva Jouni Harala
"Parisuhteemme loppui jo vuosi sitten, mutta nyt välimme ovat asialliset", näyttelijä Turkka Mastomäestä eronnut Sani kertoo. Kuva Jouni Harala

– Parisuhteemme päättyi jo vuosia sitten, sanoo Sani, joka on muuttanut tyttärensä kanssa lopullisesti pois hänen ja näyttelijä Turkka Mastomäen yhteisestä kodista.

– Ero on kova paikka, kun kyse on myös lapsesta. Mutta tärkeintä on, että lapsi saa kasvaa ympäristössä, jossa kaikki voivat hyvin, laulaja Sani eli Saija Aartela, 42, sanoo.

Sanin ja hänen puolisonsa Turkka Mastomäen, 43, kuusi vuotta kestänyt avoliitto päättyi eroon viime syksynä. Muutama kuukausi sitten Sani muutti tyttärensä kanssa pois pariskunnan yhteisestä kodista Hämeenlinnasta.

– Parisuhteemme loppui jo vuosia sitten, mutta nyt välimme ovat asialliset, Sani sanoo.

Oikeastaan Sanin elämä ei ole suuresti muuttunut.

– Olin suhteessamme yksin jo pitkään. Ei elämä tässä ole miksikään muuttunut.

– Ero voi myös olla hyvä, jos sen jälkeen pystyy pala palalta rakentamaan itsensä ja koko paletin uudelleen niin, että siitä on mahdollisimman vähän haittaa kenellekään, hän jatkaa.

Äitinsä silmäterä

Sanille tärkeintä elämänmuutoksessa on ollut huolehtia lapsesta. Hänen ja Turkan tytär on nyt kolmevuotias.

Tytär on äitinsä silmäterä.

– Pieni tyttö menee ihan kaiken edelle. Seuraavaksi tärkeintä on, että on sopivasti töitä.

Sanin ja tyttären uusi koti on Tampereella, missä Sanilla on paljon teatteritöitä ja myös apukäsiä silloin, kun paljon keikkaileva laulaja tarvitsee lapsenhoitajaa.  

– Olemme rakentaneet tytön kanssa kaksin kodin Tampereelle. Täällä on paljon kollegoita, joilla on samanikäisiä lapsia. Myös vanhempani tulevat tikkana paikalle, jos tarvitsen heitä, Sani kertoo.

Valoa kohti

Vähän päälle nelikymppinen laulaja sanoo olevansa iässä, jossa elämänkokemusta on kertynyt sen verran, että tietää, mitä haluaa ja arvostaa myös parisuhteessa.  

– Arvostan ylipäänsä ihmisissä suoruutta. Sitä, että pystyy sanomaan asiat niin kuin ne ovat eikä tarvitse valehdella. On hienoa, jos oma ja toisen itsetunto on kohdallaan eikä vikoja tarvitse hakea muista.

– Ja rakkauteen uskon aina. Rakkaus voittaa joka kulmassa.

Sani uskoo, että elämä menee sykleittäin:

– Silloin, kun tapahtuu, tapahtuu paljon. Välillä taas on stabiilimpaa. Mutta ilman vastoinkäymisiä ei ole ilonpisaroitakaan, laulaja pohtii.

Vaikeimpina hetkinään Sani on saanut voimaa musiikista. Tuore, paljon radiosoittoa kerännyt  sinkku Versoava juuri tuntuukin Sanista peilaavan hienosti hänen omia fiiliksiään elämänmuutoksen keskellä.  

– En ole aikaisemmin ymmärtänyt musiikin voimaa. Musiikin avulla saan kaikki ikävämmät asiat huuhdottua taka-alalle.

Sani haluaa uskoa, että nyt ollaan menossa kohti valoisampia aikoja.

– Tästä vuodesta tulee ihan läpeensä huippu. Minun on hyvä olla ja olen täynnä virtaa.

Ja hyvä, jos energiaa riittää. Sanin kalenteri on nimittäin täyttynyt töistä pitkälle vuoden loppuun. Ensi kesänä sinkkuäiti pakkaa kimpsunsa ja muuttaa Raumalle, missä hänet nähdään  kesäteatterin lavalla Suklaasydän-näytelmässä.

Syksyllä uudessa kotikaupungissa Tampereella taas alkavat Badding-musikaalin harjoitukset. Ja jossain välissä pitäisi tehdä tulevaa levyä, jonka on suunniteltu ilmestyvän syksyllä.

Sanin seuraavan sinkun, Veeti Kallion kanssa lauletun dueton Niin käyvät kahdestaan ensiesitys tänään Tartu mikkiin –ohjelmassa, TV2 klo 21.    

Lue myös:

Sani ja Turkka Mastomäki: "Nyt on aika aikuistua"

Sani: "Onneksi en tullut äidiksi vielä kolmikymppisenä"

Sani: "Kyllästyin säpinään ja bailaamiseen"

Kahdeksan naista kertoo CNN:n artikkelissa Morgan Freemanin kosketelleen heitä ja kommentoineen heidän ulkonäköään. Freeman pahoittelee tapahtunutta. 

Hollywood-tähti toisensa jälkeen on syytettynä seksuaalisesta häirinnästä. Tällä kertaa epämiellyttäviä asioita kerrotaan näyttelijä Morgan Freemanista, 80. 

Kahdeksan naista kertoo uutiskanava CNN:n verkkojutussa, että Freeman on käyttäytynyt heitä kohtaan sopimattomasti tai häirinnyt heitä. CNN haastatteli myös kahdeksaa muuta ihmistä, jotka eivät ole joutuneet häiritsevän käytöksen kohteiksi, mutta ovat todistaneet sitä. 

Haastateltavien mukaan Freeman on muun muassa kosketellut heitä vastoin heidän tahtoaan, tuijottanut heitä häiritsevästi ja kommentoinut toistuvasti heidän ulkonäköään ja vaatteitaan.

Syytökset koskevat ainakin elokuvien Tyylikäs lähtö (kuvattu 2015) ja Suuri puhallus (kuvattu 2012) kuvauksia. Haastateltavat kertoivat välttäneensä esimerkiksi ihonmyötäisiä vaatteita välttyäkseen Freemanin epämiellyttävältä huomiolta. Kaikki eivät olleet kertoneet tapahtuneista asioista eteenpäin, koska pelkäsivät työnsä puolesta. 

”Se ei koskaan ollut tarkoitukseni.”

CNN:n artikkelin julkaisun jälkeen Morgan Freeman julkaisi tiedotteen, jossa pahoittelee tapahtunutta: ”Kaikki, jotka ovat työskennelleet kanssani tietävät, etten ole sellainen, että loukkaisin ketään tarkoituksella tai tietoisesti tekisin kenenkään olon epämukavaksi. Pyydän anteeksi kaikilta, jotka ovat tunteneet olonsa epämiellyttäväksi tai kokeneet tulleensa kohdelluksi epäkunnioittavasti – se ei koskaan ollut tarkoitukseni.”

Selvitys Freemanin käytöksestä sai alkunsa, kun Freeman kommentoi Tyylikäs lähtö -elokuvan mediatilaisuudessa CNN:n toimittaja Chloe Melasin raskausvatsaa muun muassa sanomalla:

– Olisinpa tuolla!

Melas halusi selvittää, olivatko hänen Freemanilta saamansa kommentit vain yksittäistapaus. Kun CNN otti yhteyttä lukuisiin ihmisiin juttua varten, osalla oli vain myönteistä sanottavaa Freemanista, ja osa tiesi heti itse nimetä Freemanin, kun toimittaja kysyi häirinnästä kuvauksissa sanomatta, kenestä on kyse. 

Jari ”Jaajo” Linnonmaa viettää perjantaina syntymäpäiviään. Jostain kumman syystä suosikkijuontaja ei ole vanhentunut 2000-luvulla päivääkään.

Jari Arto Olavi Linnonmaa syntyi Helsingin Kulosaaressa 40 vuotta sitten. Jarista muotoutui r-vian vuoksi Jaajo, joka on vakiintunut viihdetaiteilijan nimeksi. Jaajo otti ensiaskeliaan viihdemaailmassa Räsypokka- ja Jaajon jacuzzi -ohjelmien juontajina.

Jaajo pokeripöydässä vuonna 2002. Kuva: Sanoma-arkisto / Erkki Laine
Jaajo pokeripöydässä vuonna 2002. Kuva: Sanoma-arkisto / Erkki Laine

Vuonna 2003 Jaajo osallistui MTV3:n VIP Seikkailu -ohjelmaan. Tavaramerkiksi muodostunut lippalakki on vuosien saatossa muuttanut muotoaan, mutta lakin kantaja ei vaikuta vanhentuneen päivääkään!

Kuva: Sanoma-arkisto / Tea Karvinen
Kuva: Sanoma-arkisto / Tea Karvinen

Jaajo aloitti Radio Suomipopin iltapäiväohjelmissa 2000-luvun alussa. Noina aikoina hän ystävystyi myös kirjailija Juha Vuorisen kanssa. Vuosina 2006–2011 Jaajo juonsi Aamulypsy-ohjelmaa, josta hän jäi parin vuoden sapatille hakemaan voimia radiouralleen. Vuorinen liittyi mukaan Aamulypsyyn, kun ohjelma palasi Radio Suomipopin ohjelmistoon Jaajon luotsaamana vuonna 2013.

Jaajo ja Juha poseerasivat vuonna 2012. Kuva: Antti Hämäläinen / Sanoma-arkisto
Jaajo ja Juha poseerasivat vuonna 2012. Kuva: Antti Hämäläinen / Sanoma-arkisto

Paluun tehneestä Aamulypsystä tuli aamuradioiden suosikki, joka on pokkaillut palkintoja paluustaan lähtien. Jaajo on palkittu Vuoden radiojuontaja -palkinnolla kahdeksan kertaa.

– Toki omasta työstä on aina kiva saada tunnustusta, mutta enemmän iloinen olen itse ohjelman suosiosta, Jaajo kertoi Me Naisten laajassa haastattelussa vuonna 2015.

Vuoden 2014 voiton jälkeen Jaajo latasi Instagram-tililleen jälleen yhden voittoisan kuvan juontajatovereidensa Juha Perälän ja Anni Hautalan kanssa. Kuvatekstissä Jaajo kuvailee kollegoitaan ”parhaiksi ystäviksi ja työkavereiksi”.

 

A post shared by Jaajo Linnonmaa (@pelaaja2) on

Juontaja-Linnonmaa tutussa polkkatukassaan vuonna 2014. Kuva: Sanoma-arkisto / Terhi Ylimäinen
Juontaja-Linnonmaa tutussa polkkatukassaan vuonna 2014. Kuva: Sanoma-arkisto / Terhi Ylimäinen

Jaajo on ponkaissut päärooliin myös valkokankaalla. Vuonna 2015 ensi-iltansa saanut Luokkakokous sai kriitikoilta murska-arviot, mutta oli lopulta vuoden katsotuin kotimainen elokuva. Jaajon lisäksi elokuvassa näyttelivät juontajan hyvät ystävät Sami Hedberg ja Aku Hirviniemi.

Jaajo, Aku Hirviniemi ja Sami Hedberg Luokkakokous-elokuvan infotilaisuudessa vuonna 2014. Kuva: Sanoma-arkisto / Seppo Solmela
Jaajo, Aku Hirviniemi ja Sami Hedberg Luokkakokous-elokuvan infotilaisuudessa vuonna 2014. Kuva: Sanoma-arkisto / Seppo Solmela

Radio- ja elokuvamaailman valloituksen jälkeen Jaajo on nähty myös Haluatko miljonääriksi? -ohjelman juontajana. Menestys on seurannut Jaajoa myös television puolelle. Vuonna 2018 Jaajo pääsi pokkaamaan Kultaisen Venlan, kun Haluatko miljonääriksi? palkittiin parhaan game-show'n palkinnolla.

Kuva: Sanoma-arkisto / Tuomas Selänne
Kuva: Sanoma-arkisto / Tuomas Selänne

Jäämme odottamaan, mitä koko kansan Jaajo keksii seuraavan kymmenen vuoden aikana. Varmaa on, että ulkonäkö ainakin säilyy tutun nuorekkaana!