Saara Aalto kirjoitti uudelle levylleen kaksi uutta laulua ex-miehensä kanssa. ”Biisit käsittelevät eroamme. Niiden teko oli kuin terapiaa. Se taas vei eteenpäin omaa prosessiani tähän uuteen aikakauteen elämässäni.” Kuva Jouni Harala
Saara Aalto kirjoitti uudelle levylleen kaksi uutta laulua ex-miehensä kanssa. ”Biisit käsittelevät eroamme. Niiden teko oli kuin terapiaa. Se taas vei eteenpäin omaa prosessiani tähän uuteen aikakauteen elämässäni.” Kuva Jouni Harala

Laulaja Saara Aalto, 28, mietti pitkään naissuhteensa julkistamista. Rohkaisua hän sai englantilaiselta elämäntapaohjaajalta. – Siitä alkoi rehellisyyden ja avoimuuden aika.

Erottuaan ensirakkaudestaan laulaja Saara Aalto, 28, ei ollut haku päällä. Teini-iässä alkanut suhde tangokuningas Teemu Roivaisen kanssa oli kestänyt yhdeksän vuotta ja eroa oli seurannut suruaika.

Kun Saara sitten tutustui Meriin, 26, rakkaus tuli puskista ja odottamatta.

– Olen aina kokenut, ettei sukupuolella ole merkitystä. Mutta muuten olin mielessäni kuvitellut puolisolleni tarkkoja kriteereitä. Että hänenkin kuuluisi tietää paljon musiikista, hänellä olisi samanlainen koulutus ja kulttuuritausta, ja tietenkin hän harrastaisi samoja asioita kuin minä, Saara kuvailee.

Meri tuli kuitenkin täysin erilaisista taustoista.

– Silti yhtäkkiä oli täysin selvää, että tämä ihminen oli sielunkumppanini. Aina kun olin hänen seurassaan, minuun laskeutui vahva rauhan tunne ja oli helppo hengittää. Aloin tajuta, etten pysty olemaan ilman Meriä.

Pelko sai salailemaan

Saara kuvailee olleensa ”vähän hukassa” ennen kuin ensin päästi uuden rakkauden elämäänsä ja uskalsi kertoa siitä läheisilleen. Stressi kuului hänen äänessään, laulu ei kulkenut ja kurkussa tuntui puristava tunne. Saara ahdistui, kun haastatteluissa viitattiin menneeseen eroon. Utelut uusista kuvioista hän kuittasi kierrellen ja kaarrellen.

– Olisin halunnut huutaa ääneen, että olen löytänyt ihanan ihmisen elämääni ja olen taas onnellinen. Salaaminen sai minut voimaan huonosti.

Sitten alkoi tapahtua. Saara sai viestin Englannista tutulta elämäntapaohjaajalta, joka kysyi, oliko kaikki hyvin. Saara kertoi valmentajalle kaiken: haasteista työssään ja salaamastaan rakkaussuhteestaan Meriin. Saara nimittää uutta elämänvaihettaan rehellisyyden prosessiksi.

– Tiesin kyllä, että perheeni tukee minua kaikissa valinnoissani, mutta silti jännitin kertomista. Olen superonnekas siinä, ettei minun ole koskaan tarvinnut pelätä jääväni ilman perheeni hyväksyntää.

Lopulta Saara koki tärkeäksi tulla ulos naissuhteensa kanssa.

– Voin olla jollekin toiselle rohkaiseva esimerkki. Seksuaalisuuteen liittyy edelleen harmillisia tabuja. Vaikka asenteet ovat jo muuttuneet, täydelliseen sallivuuteen on vielä matkaa.

Saara kuvailee kulunutta vuotta paitsi avoimuuden myös aikuistumisen ajaksi.

– Samalla kun moni asia elämässä on mennyt uusiksi, samalla kaikki on alkanut näyttää selkeämmältä. Merin seurassa ajatukseni ovat kirkastuneet, ja sisäinen ääneni kuuluu taas vahvana.

Saara ja Meri ovat asuneet yhdessä vajaan vuoden.

– Kodissamme on onnelliset energiat, jonka myös ystävämme ovat huomanneet. Jos heillä on paha olla, he tulevat luoksemme voidakseen paremmin. Elämäni on nyt taianomaista. Tunnen, että Merin kanssa kaikki on mahdollista.

Lue Saaran koko haastattelu Me Naisten numerosta 20/2015!

Haaveiletko yhä prinsessahäistä, Saara Aalto? Katso video!

Lue myös:

Yhdessä työskentelevä ex-pari Saara Aalto ja Teemu Roivainen: ”Tuntisin pistoksen, jos Teemu löytäisi toisen”

Saara Aalto: ”On aika vähän niitä ihmisiä, jotka uskaltavat tulla kaapista”

Saara Aalto: ”Teen päivittäin kiitollisuusharjoituksia”

Ex-pari Saara Aalto ja Teemu Roivainen: näin pysytte ystävinä eron jälkeen

Saara Aalto

Laulaja-lauluntekijä syntyi Oulunsalossa 2.5.1987. Asuu Helsingissä kumppaninsa Merin kanssa.

Julkaissut viisi albumia omalla Yume Records -levymerkillään. Tangokuningas Teemu Roivaisen kanssa tehty levy Tonight ilmestyi huhtikuussa ja sisältää kansainvälisiä viihdesävelmiä sekä kaksi uutta suomenkielistä laulua.

Saara ja Teemu keikkailevat parhaillaan Casino Helsingissä. Ex-pari sävelsi ensimmäisen yhteisen laulunsa vuonna 2002.

Saara duetoi tammikuussa Andrea Bocellin kanssa.

Valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi.

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.