Saara Aalto kirjoitti uudelle levylleen kaksi uutta laulua ex-miehensä kanssa. ”Biisit käsittelevät eroamme. Niiden teko oli kuin terapiaa. Se taas vei eteenpäin omaa prosessiani tähän uuteen aikakauteen elämässäni.” Kuva Jouni Harala
Saara Aalto kirjoitti uudelle levylleen kaksi uutta laulua ex-miehensä kanssa. ”Biisit käsittelevät eroamme. Niiden teko oli kuin terapiaa. Se taas vei eteenpäin omaa prosessiani tähän uuteen aikakauteen elämässäni.” Kuva Jouni Harala

Laulaja Saara Aalto, 28, mietti pitkään naissuhteensa julkistamista. Rohkaisua hän sai englantilaiselta elämäntapaohjaajalta. – Siitä alkoi rehellisyyden ja avoimuuden aika.

Erottuaan ensirakkaudestaan laulaja Saara Aalto, 28, ei ollut haku päällä. Teini-iässä alkanut suhde tangokuningas Teemu Roivaisen kanssa oli kestänyt yhdeksän vuotta ja eroa oli seurannut suruaika.

Kun Saara sitten tutustui Meriin, 26, rakkaus tuli puskista ja odottamatta.

– Olen aina kokenut, ettei sukupuolella ole merkitystä. Mutta muuten olin mielessäni kuvitellut puolisolleni tarkkoja kriteereitä. Että hänenkin kuuluisi tietää paljon musiikista, hänellä olisi samanlainen koulutus ja kulttuuritausta, ja tietenkin hän harrastaisi samoja asioita kuin minä, Saara kuvailee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meri tuli kuitenkin täysin erilaisista taustoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Silti yhtäkkiä oli täysin selvää, että tämä ihminen oli sielunkumppanini. Aina kun olin hänen seurassaan, minuun laskeutui vahva rauhan tunne ja oli helppo hengittää. Aloin tajuta, etten pysty olemaan ilman Meriä.

Pelko sai salailemaan

Saara kuvailee olleensa ”vähän hukassa” ennen kuin ensin päästi uuden rakkauden elämäänsä ja uskalsi kertoa siitä läheisilleen. Stressi kuului hänen äänessään, laulu ei kulkenut ja kurkussa tuntui puristava tunne. Saara ahdistui, kun haastatteluissa viitattiin menneeseen eroon. Utelut uusista kuvioista hän kuittasi kierrellen ja kaarrellen.

– Olisin halunnut huutaa ääneen, että olen löytänyt ihanan ihmisen elämääni ja olen taas onnellinen. Salaaminen sai minut voimaan huonosti.

Sitten alkoi tapahtua. Saara sai viestin Englannista tutulta elämäntapaohjaajalta, joka kysyi, oliko kaikki hyvin. Saara kertoi valmentajalle kaiken: haasteista työssään ja salaamastaan rakkaussuhteestaan Meriin. Saara nimittää uutta elämänvaihettaan rehellisyyden prosessiksi.

– Tiesin kyllä, että perheeni tukee minua kaikissa valinnoissani, mutta silti jännitin kertomista. Olen superonnekas siinä, ettei minun ole koskaan tarvinnut pelätä jääväni ilman perheeni hyväksyntää.

Lopulta Saara koki tärkeäksi tulla ulos naissuhteensa kanssa.

– Voin olla jollekin toiselle rohkaiseva esimerkki. Seksuaalisuuteen liittyy edelleen harmillisia tabuja. Vaikka asenteet ovat jo muuttuneet, täydelliseen sallivuuteen on vielä matkaa.

Saara kuvailee kulunutta vuotta paitsi avoimuuden myös aikuistumisen ajaksi.

– Samalla kun moni asia elämässä on mennyt uusiksi, samalla kaikki on alkanut näyttää selkeämmältä. Merin seurassa ajatukseni ovat kirkastuneet, ja sisäinen ääneni kuuluu taas vahvana.

Saara ja Meri ovat asuneet yhdessä vajaan vuoden.

– Kodissamme on onnelliset energiat, jonka myös ystävämme ovat huomanneet. Jos heillä on paha olla, he tulevat luoksemme voidakseen paremmin. Elämäni on nyt taianomaista. Tunnen, että Merin kanssa kaikki on mahdollista.

Lue Saaran koko haastattelu Me Naisten numerosta 20/2015!

Haaveiletko yhä prinsessahäistä, Saara Aalto? Katso video!

Lue myös:

Yhdessä työskentelevä ex-pari Saara Aalto ja Teemu Roivainen: ”Tuntisin pistoksen, jos Teemu löytäisi toisen”

Saara Aalto: ”On aika vähän niitä ihmisiä, jotka uskaltavat tulla kaapista”

Saara Aalto: ”Teen päivittäin kiitollisuusharjoituksia”

Ex-pari Saara Aalto ja Teemu Roivainen: näin pysytte ystävinä eron jälkeen

Saara Aalto

Laulaja-lauluntekijä syntyi Oulunsalossa 2.5.1987. Asuu Helsingissä kumppaninsa Merin kanssa.

Julkaissut viisi albumia omalla Yume Records -levymerkillään. Tangokuningas Teemu Roivaisen kanssa tehty levy Tonight ilmestyi huhtikuussa ja sisältää kansainvälisiä viihdesävelmiä sekä kaksi uutta suomenkielistä laulua.

Saara ja Teemu keikkailevat parhaillaan Casino Helsingissä. Ex-pari sävelsi ensimmäisen yhteisen laulunsa vuonna 2002.

Saara duetoi tammikuussa Andrea Bocellin kanssa.

Valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla