"Jokainen meistä, jolla on vähänkään sydäntä, potee kyllä morkkista, jos on läheisiään loukannut. Niin minäkin", Pauli tunnustaa. Kuva: Milka Alanen
"Jokainen meistä, jolla on vähänkään sydäntä, potee kyllä morkkista, jos on läheisiään loukannut. Niin minäkin", Pauli tunnustaa. Kuva: Milka Alanen

Pauli Hanhiniemi, 50, ei kaipaa nuoruuden kiimaa, joka ajoi usein harkitsemattomiin tekoihin naisrintamalla.

Syntymäpäiviään viime viikolla viettänyt laulaja Pauli Hanhiniemi, 50, myöntää, että tasavuosiluku on aiheuttanut ylimääräistä pohdintaa.

– Meidät nyt vain on rakennettu niin. Parikymppisenä elämä on täynnä kiimaa, ja viisikymppisenä katsotaan, että mitä siitä kiimasta syntyi. Tämä ikä on henkisesti kuin syksyn ensi värähdys. Minäkin olen summannut virheitä ja onnistumisiani.

Verbaalisesti lahjakas Pauli on ollut aina naisten mieleen. Osallistuminen Vain elämää -ohjelmaan viime vuonna lisäsi fanien kiinnostusta entisestään.

– Kyllä tuo vaikuttaa yhä. Jos seison liikennevaloissa kadunkulmassa, niin joku nainen saattaa tulla kysymään, että saako halata. Kai ihmiset käsittivät ohjelman myötä, että olen aika helposti lähestyttävä kaveri.

Uskollisempi mies

Ihmissuhteet nousevat esille myös Hanhiniemen ensimmäisellä sooloalbumilla, jolta löytyy Paulin sanoittama Tyttöjä ei kiusata -kappale. Kantaaottavan laulun kertosäkeessä lauletaan:

Tyttöjä ei kuule kiusata, pussata ei pakolla, ei narrata, ei puristella paikkoja…

– Sain aiheen biisiin, kun seurasin brutaaleja uutisia Intian joukkoraiskauksista. Mutta kyllä teksti kertoo myös omasta käyttäytymisestäni. Olen kohdellut naisia joskus huonosti ja ollut petollinen. Siinäkin on kyse toisen ihmisen satuttamisesta, ja se on aina väärin, Pauli sanoo.

Iän myötä suhtautuminen uskollisuuteen on muuttunut.

– Nuorempana kohellukset menivät kokemattomuuden piikkiin. Silloin minäkin vetosin usein sattumaan ja ajattelin, että näin nyt vain kävi. Vasta vanhemmiten olen tajunnut, että kaikki mihin ryhdyn, on lopulta oma valintani ja siitä on kannettava myös vastuu.

Mikä on ollut Paulin elämän suurin suru? Lue koko juttu Me Naisten numerosta 44/2014.

Lue lisää: 

Pauli Hanhiniemi: "Olen tyytynyt elämässäni paljon vähempään kuin haaveilin."

Pauli Hanhiniemen hieno soololevy koukuttaa

Torstaina Me Naisissa: vakava autokolari muutti Pauli Hanhinienen elämän

 

Pauli Hanhiniemi

Muusikko-laulaja syntyi 24.10.1964 Alavudella. Asuu nykyään Tampereella.

Kolmen lapsen isä.

Kolmas Nainen -bändin sanoittaja, säveltäjä ja laulaja.

Osallistui Vain elämää -ohjelmaan vuonna 2013.

Ensimmäinen sooloalbumi, Minä ja Hehkumo, ilmestyi syyskuussa.

Manuelalla ja Tuurella on kummallakin lapsia edellisistä liitoistaan.

Muusikko Tuure Kilpeläinen, 47, ja taitelija Manuela Bosco, 35, seurustelevat, kertoo Voice.

– Ollaan yhdessä. Kyllä, Manuela kertoo Voicen mukaan.

Manuela erosi entisestä puolisostaan Kasmir Baltzarista kesäkuussa. Manuelalla ja Kasmirilla on kaksi yhteistä lasta Sahara-tytär ja Otava-poika. Sahara on syntynyt vuonna 2014 ja Otava vuonna 2016.

Myös Tuure on eronnut ja hänellä on ex-puolisonsa kanssa kaksi lasta.

Manuela ja Kasmir antoivat Me Naisille yhteishaastattelun keväällä 2016. Pääset lukemaan sen tämän linkin kautta.

Britannian prinssi William saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen marraskuun viimeisinä päivinä. Presidentti Sauli Niinistö isännöi vierailua, mutta on Williamilla muutakin odotettavaa!

  1. Oh dear! Prinssi William on varmasti tottunut päivittelemään surkeaa säätä kotisaarellaankin. Suomi lienee kuitenkin yksi säävoivottelun paratiiseista. Jos tässä lajissa kisattaisiin, olisimme aina MM-finaalissa. Liity siis huokailumittelöön! 
  2. Marraskuisessa viimassa jokainen järki-ihminen käyttää päähinettä, mikä on loistouutinen kaikille hiusongelmien kanssa kamppaileville. Syyspipo korville vedettynä ei tarvitse murehtia lättänästä kuontalosta – tai aatelisesti nousevasta hiusrajasta. Kröhöm.
  3. Pimeässä jokainen näyttää hyvältä. Jokainen. 
  4. Pimeässä Helsingissä saattaa törmätä muihinkin prinsseihin! Marraskuun viimeisinä päivinä alueen prinssitiheys on maksimissaan, sillä myös Ruotsin prinssi Daniel saapuu kaksipäiväiselle vierailulle.
  5. Prinssi Daniel aikoo käydä kasvuyritystapahtuma Slushissa. Lähde imuun, niin saat kokea ikäkriisivuoristoradan koko kierroksen. Jos presidentti Sauli Niinstön seurassa tunnet itsesi kovin nuoreksi, lupaamme, että Slushissa 35-vuotias saa mukavan tönäisyn takaisin todellisuuteen. Ei sitä sittenkään ihan untuvikkoja enää olla.
  6. Prinssi William saapuu Suomeen ilman perhettään. Kyllähän se tiedetään, että elämä pienten lasten (ja vielä raskaana olevan, jatkuvasti pahoinvoivan kumppanin) kanssa voi välillä olla rankkaa. Hengailu Sauli Niinistön seurassa voi siis tuntua ihan lepolomalta. Sale ei varmasti paisko ruokaa lattialle tai saa raivareita kättelyjonossa. Jos kuopuksen syntymän jälkeen kaipaat irtiottoa, tervetuloa uudelleen!

Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio
Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio