"Jokainen meistä, jolla on vähänkään sydäntä, potee kyllä morkkista, jos on läheisiään loukannut. Niin minäkin", Pauli tunnustaa. Kuva: Milka Alanen
"Jokainen meistä, jolla on vähänkään sydäntä, potee kyllä morkkista, jos on läheisiään loukannut. Niin minäkin", Pauli tunnustaa. Kuva: Milka Alanen

Pauli Hanhiniemi, 50, ei kaipaa nuoruuden kiimaa, joka ajoi usein harkitsemattomiin tekoihin naisrintamalla.

Syntymäpäiviään viime viikolla viettänyt laulaja Pauli Hanhiniemi, 50, myöntää, että tasavuosiluku on aiheuttanut ylimääräistä pohdintaa.

– Meidät nyt vain on rakennettu niin. Parikymppisenä elämä on täynnä kiimaa, ja viisikymppisenä katsotaan, että mitä siitä kiimasta syntyi. Tämä ikä on henkisesti kuin syksyn ensi värähdys. Minäkin olen summannut virheitä ja onnistumisiani.

Verbaalisesti lahjakas Pauli on ollut aina naisten mieleen. Osallistuminen Vain elämää -ohjelmaan viime vuonna lisäsi fanien kiinnostusta entisestään.

– Kyllä tuo vaikuttaa yhä. Jos seison liikennevaloissa kadunkulmassa, niin joku nainen saattaa tulla kysymään, että saako halata. Kai ihmiset käsittivät ohjelman myötä, että olen aika helposti lähestyttävä kaveri.

Uskollisempi mies

Ihmissuhteet nousevat esille myös Hanhiniemen ensimmäisellä sooloalbumilla, jolta löytyy Paulin sanoittama Tyttöjä ei kiusata -kappale. Kantaaottavan laulun kertosäkeessä lauletaan:

Tyttöjä ei kuule kiusata, pussata ei pakolla, ei narrata, ei puristella paikkoja…

– Sain aiheen biisiin, kun seurasin brutaaleja uutisia Intian joukkoraiskauksista. Mutta kyllä teksti kertoo myös omasta käyttäytymisestäni. Olen kohdellut naisia joskus huonosti ja ollut petollinen. Siinäkin on kyse toisen ihmisen satuttamisesta, ja se on aina väärin, Pauli sanoo.

Iän myötä suhtautuminen uskollisuuteen on muuttunut.

– Nuorempana kohellukset menivät kokemattomuuden piikkiin. Silloin minäkin vetosin usein sattumaan ja ajattelin, että näin nyt vain kävi. Vasta vanhemmiten olen tajunnut, että kaikki mihin ryhdyn, on lopulta oma valintani ja siitä on kannettava myös vastuu.

Mikä on ollut Paulin elämän suurin suru? Lue koko juttu Me Naisten numerosta 44/2014.

Lue lisää: 

Pauli Hanhiniemi: "Olen tyytynyt elämässäni paljon vähempään kuin haaveilin."

Pauli Hanhiniemen hieno soololevy koukuttaa

Torstaina Me Naisissa: vakava autokolari muutti Pauli Hanhinienen elämän

 

Pauli Hanhiniemi

Muusikko-laulaja syntyi 24.10.1964 Alavudella. Asuu nykyään Tampereella.

Kolmen lapsen isä.

Kolmas Nainen -bändin sanoittaja, säveltäjä ja laulaja.

Osallistui Vain elämää -ohjelmaan vuonna 2013.

Ensimmäinen sooloalbumi, Minä ja Hehkumo, ilmestyi syyskuussa.