Laulaja Paloma Faith. Kuvat MVphotos, Shutterstock
Laulaja Paloma Faith. Kuvat MVphotos, Shutterstock

Brittilaulaja Paloma Faith, 32, ei enää kehtaa lähteä kylille homssuisena.

Jännitit ensimmäisen levysi julkaisua niin, että voit pahoin. Alkaako kolmannen A Perfect Contradiction -albumisi kohdalla jo helpottaa?
Voi ei, tämä on edelleen ihan yhtä kamalaa, tunnen yhä oloni ensikertalaiseksi. Olen elämässäni tottunut siihen, ettei juuri mikään ole pysyvää. Siksi kai pelkään, että kaikki hyvä loppuu kohta. Ihan kuin jokainen hyvä ateria olisi se elämäni viimeinen.

Ota ilo irti, olethan jättisuosittu! Miten menestys on muuttanut elämääsi?
No juu, ihmiset tunnistavat minut, saan kivoja vaatteita ilmaiseksi ja on varaa käydä hyvässä ravintolassa syömässä. Toisaalta olen hyvin kiireinen. Ihmissuhteiden hoitaminen on muuttunut viiden sekunnin Skype-puheluiksi, ja minusta on sukeutunut todella vikkelä tekstarien lähettäjä. Enkä enää lähde ihmisten ilmoille homssuisena, ennen en piitannut siitä niin paljon.

Sinut tunnetaan todella räväkkänä pukeutujana. Onko persoonallisuus joskus mennyt muotimokan puolelle?
Varmasti jonkun toisen mielestä, mutta minäpä ajattelenkin, ettei muodissa voi tehdä mokia. Pukeutuminen onhauskaa huumoria, ja jokin asu voi olla vitsi jo itsessään. Siksi mokailua on turha murehtia.

Ketkä ovat tyyli-idoleitasi?
Saan inspiraationi vanhoilta ikoneilta: Edith Piaf, Marilyn Monroe ja Marlene Dietrich sekä nuoremmilta kuten Grace Jones ja Björk. Minulla on aina ollut vahva käsitys muodista. Äitini opetti jo varhain, että naisen on syytä pukeutua nätisti ja esiintyä edukseen.

Kierrät nykyään 11 soittajan bändin kanssa. Millainen pomo sinusta on sukeutunut?
Ai kauheeta, en minä osaa olla minkäänlainen pomo. Eikä minun edes tarvitse, soittajani ovat niin ammattilaisia, ettei heitä joudu kaitsemaan. Meillä on bändimme kesken samanlaiset suhteet kuin perheenjäsenillä, tiedämme kaikki toisistamme jonkin salaisuuden.

Teit levyäsi Amerikassa ja muun muassa supertähti Pharrell Williamsin kanssa. Oliko rapakon takana kaikki paremmin?
Ainakin musiikillista näkemystäni ymmärrettiin paremmin. Oli todella virkistävää, kun en joutunut selittelemään tavoitteitani tuntikausia. Pharrelliin törmäsin eräissä juhlissa, hän tuli juttusille ja sanoi haluavansa työskennellä kanssani. Se kuulosti ihan epätodelliselta, ja aluksi taisin vain kiherrellä epäuskoisena. Mutta lopulta vaihdoimme puhelinnumeroita ja yhteistyöstä tuli totta.

Tuure Kilpeläisen, Manuela Boscon, Meeri Koutaniemen ja Sami Yaffan illallisella olisi ollut hauskaa olla kärpäsenä katossa.

Jotkut illallisseurueet vain näyttävät siltä, että niihin olisi ihana kuulua. Instagramin perusteella taiteilija ja näyttelijä Manuela Boscon, muusikko Tuure Kilpeläisen, dokumentaristi Meeri Koutaniemen ja muusikko Sami Yaffan seurue on juuri sellainen.

Voice uutisoi keskiviikkona, että Manuela Bosco, 35, ja Tuure Kilpeläinen, 47, seurustelevat. Sami Yaffa, 53, ja Meeri Koutaniemi, 29, puolestaan avioituivat Mallorcalla syyskuussa

Manuela julkaisi eilen Instagramissa kuvan taiteilijapariskunnista helsinkiläisessä BasBas-ravintolassa. 

”Love united”, kuvateksti kuului. 

Tunnelmallisessa kuvassa on niin hauska asetelma, että mieleen tulee, olisiko Meeri alan ammattilaisena olisi asetellut porukan kuvaa varten. 

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.