Laulaja Paloma Faith. Kuvat MVphotos, Shutterstock
Laulaja Paloma Faith. Kuvat MVphotos, Shutterstock

Brittilaulaja Paloma Faith, 32, ei enää kehtaa lähteä kylille homssuisena.

Jännitit ensimmäisen levysi julkaisua niin, että voit pahoin. Alkaako kolmannen A Perfect Contradiction -albumisi kohdalla jo helpottaa?
Voi ei, tämä on edelleen ihan yhtä kamalaa, tunnen yhä oloni ensikertalaiseksi. Olen elämässäni tottunut siihen, ettei juuri mikään ole pysyvää. Siksi kai pelkään, että kaikki hyvä loppuu kohta. Ihan kuin jokainen hyvä ateria olisi se elämäni viimeinen.

Ota ilo irti, olethan jättisuosittu! Miten menestys on muuttanut elämääsi?
No juu, ihmiset tunnistavat minut, saan kivoja vaatteita ilmaiseksi ja on varaa käydä hyvässä ravintolassa syömässä. Toisaalta olen hyvin kiireinen. Ihmissuhteiden hoitaminen on muuttunut viiden sekunnin Skype-puheluiksi, ja minusta on sukeutunut todella vikkelä tekstarien lähettäjä. Enkä enää lähde ihmisten ilmoille homssuisena, ennen en piitannut siitä niin paljon.

Sinut tunnetaan todella räväkkänä pukeutujana. Onko persoonallisuus joskus mennyt muotimokan puolelle?
Varmasti jonkun toisen mielestä, mutta minäpä ajattelenkin, ettei muodissa voi tehdä mokia. Pukeutuminen onhauskaa huumoria, ja jokin asu voi olla vitsi jo itsessään. Siksi mokailua on turha murehtia.

Ketkä ovat tyyli-idoleitasi?
Saan inspiraationi vanhoilta ikoneilta: Edith Piaf, Marilyn Monroe ja Marlene Dietrich sekä nuoremmilta kuten Grace Jones ja Björk. Minulla on aina ollut vahva käsitys muodista. Äitini opetti jo varhain, että naisen on syytä pukeutua nätisti ja esiintyä edukseen.

Kierrät nykyään 11 soittajan bändin kanssa. Millainen pomo sinusta on sukeutunut?
Ai kauheeta, en minä osaa olla minkäänlainen pomo. Eikä minun edes tarvitse, soittajani ovat niin ammattilaisia, ettei heitä joudu kaitsemaan. Meillä on bändimme kesken samanlaiset suhteet kuin perheenjäsenillä, tiedämme kaikki toisistamme jonkin salaisuuden.

Teit levyäsi Amerikassa ja muun muassa supertähti Pharrell Williamsin kanssa. Oliko rapakon takana kaikki paremmin?
Ainakin musiikillista näkemystäni ymmärrettiin paremmin. Oli todella virkistävää, kun en joutunut selittelemään tavoitteitani tuntikausia. Pharrelliin törmäsin eräissä juhlissa, hän tuli juttusille ja sanoi haluavansa työskennellä kanssani. Se kuulosti ihan epätodelliselta, ja aluksi taisin vain kiherrellä epäuskoisena. Mutta lopulta vaihdoimme puhelinnumeroita ja yhteistyöstä tuli totta.

Tilaajille
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen

Ohjaaja Mika Myllyaho kärsi nuorena paniikkihäiriöstä, mutta oppi elämään sen kanssa, kun oma ala löytyi. – Muistan miten helpottavaa oli saada diagnoosi ja tulla viimein ymmärretyksi.

Ohjaaja ja Kansallisteatterin johtaja Mika Mylly­aho, 51, ei meinaa mahtua teatterinsa pienimmän näyttämön, Omapohjan, katsomopenkkiin. Pitkät koivet näyttävät jatkuvan kolmosriviltä aina seuraavan rivin yli ensimmäisille tuoleille asti,...

Daniel Craig ja Rachel Weisz kertovat odottavansa ensimmäistä yhteistä lastaan.

Viimein on selvinnyt, mitä Daniel Craig, 50, alkaa tehdä James Bond -uransa jälkeen. Näyttelijä on kertonut, että seuraava 007-leffa jää todennäköisesti hänen viimeisekseen salaisena agenttina.

Sen jälkeen pyssyhommat jäävät vähemmälle, ja mies katoaa vauvakuplaan!

No vitsi vitsi, eiköhän Craigia yhä nähdä myös valkokankaalla. Hänen näyttelijävaimonsa Rachel Weisz, 48, on kuitenkin kertonut The New York Timesille, että pari odottaa ensimmäistä yhteistä lastaan. Weiszin paljastus antaa ymmärtää, että molemmat ovat uutisesta varsin haltioissaan.

– Vatsani alkaa näkyä pian. Daniel ja minä olemme niin onnellisia. Meille tulee pieni ihminen. Emme malta odottaa, että tapaamme hänet. Kaikki on niin mystistä, Weisz hehkutti onneaan haastattelussa.

Rachel Weiszilla on 11-vuotias poika Henry edellisestä liitostaan ohjaaja Darren Aronofskyn kanssa. Daniel Craigin Ella-tytär suhteesta näyttelijä Fiona Loudonin kanssa on jo 25-vuotias. Weisz ja Craig ovat olleet naimisissa seitsemän vuotta.