Tangomarkkinoiden tuomariksi ryhtyvä Laulaja Milana Misic tasapainoilee optikon- ja muusikonroolin välillä.

Vaikka laulaja Milana Misic, 43, ei ole tunnettu tangotietämyksestään, ensi viikon lauantaina hänet nähdään Seinäjoen tangomarkkinoiden tuomaristossa. Laulaja Laila Kinnusen ja pianisti Milan ”Miso” Misicin tytär on levyttänyt uransa aikana enimmäkseen poppia ja iskelmää. Tango vaikuttaa Milanaan kuitenkin erityisellä tavalla.

– Parhaimmillaan tango nostaa ihokarvat pystyyn. Kun vaikuttava esitys kohtaa dramaattisen musiikin, minussa nousee esiin todella vahvoja tunteita, Milana kertoo.

Suosikkiaan nainen ei osaa tangosävellyksistä valita. Inhokki kuitenkin löytyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Pakko sanoa, etten pidä kappaleesta Raju rakastaja! Se on jotenkin liian kova sensuelliin tangomaailmaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja kuninkaallisiksi kruunataan...

Milana on tangomarkkinoiden tuomaristossa ensikertalainen. Homma ei silti häntä jännitä.

– Minähän vain istua kökötän ja arvioin!

Voittajien valinta tulee olemaan vaikeaa, koska kaikki kilpailijat ovat hyviä. Omaa suosikkia Milanalla ei vielä ole, mutta tiettyjen ehdokkaiden hän ”toivoo onnistuvan esityksissään”.

– Mitä tahansa voi vielä tapahtua. En halua miinoittaa kenenkään uraa sanomalla kuka on suosikkini ja kuka ei. Osa musiikkialasta on pelkkää suhdetoimintaa. Tässä hommassa tarvitaan kollegoiden välistä hyvää henkeä, että jaksaa jatkaa eteenpäin.

Tangokuninkaalliselta Milana odottaisi persoonaa, joka on enemmän positiivinen kuin negatiivinen. Lisäksi pitää olla valmis tekemään rutkasti töitä ja kehitellä uusia ideoita.

– Minun mielestäni kuninkaallisella pitäisi olla myös kapasiteettia muihin tyylisuuntiin.

Uutta albumia ja optikonhommia

Milanan kesä on täynnä kiirettä. Alle viikon päästä tangomarkkinoista ilmestyy hänen kahdeksas albuminsa Linnun kokoinen. Siihen päälle hän tekee vielä osa-aikatyötä optikkona.

– Työ antaa minulle taiteellisen vapauden tehdä juuri sellaista musiikkia kuin haluan. Lisäksi se tekee hyvää henkisesti. Koko ajan ei pidä keskittyä itseensä. Välillä on hyvä olla ihan erilaisessa roolissa.

Mutta miten jaksaa koko ajan paiskia töitä?

– No hei hyvä kysymys! Saa nähdä, mikä hermoraunio minä olen loppuvuodesta. Olen jo suunnitellut lähteväni ainakin lomalle isäni kotimaahan Kroatiaan, juuri viikon mittaiselta Kreikan lomalta palannut nainen nauraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla