Tangomarkkinoiden tuomariksi ryhtyvä Laulaja Milana Misic tasapainoilee optikon- ja muusikonroolin välillä.

Vaikka laulaja Milana Misic, 43, ei ole tunnettu tangotietämyksestään, ensi viikon lauantaina hänet nähdään Seinäjoen tangomarkkinoiden tuomaristossa. Laulaja Laila Kinnusen ja pianisti Milan ”Miso” Misicin tytär on levyttänyt uransa aikana enimmäkseen poppia ja iskelmää. Tango vaikuttaa Milanaan kuitenkin erityisellä tavalla.

– Parhaimmillaan tango nostaa ihokarvat pystyyn. Kun vaikuttava esitys kohtaa dramaattisen musiikin, minussa nousee esiin todella vahvoja tunteita, Milana kertoo.

Suosikkiaan nainen ei osaa tangosävellyksistä valita. Inhokki kuitenkin löytyy.

– Pakko sanoa, etten pidä kappaleesta Raju rakastaja! Se on jotenkin liian kova sensuelliin tangomaailmaan.

Ja kuninkaallisiksi kruunataan...

Milana on tangomarkkinoiden tuomaristossa ensikertalainen. Homma ei silti häntä jännitä.

– Minähän vain istua kökötän ja arvioin!

Voittajien valinta tulee olemaan vaikeaa, koska kaikki kilpailijat ovat hyviä. Omaa suosikkia Milanalla ei vielä ole, mutta tiettyjen ehdokkaiden hän ”toivoo onnistuvan esityksissään”.

– Mitä tahansa voi vielä tapahtua. En halua miinoittaa kenenkään uraa sanomalla kuka on suosikkini ja kuka ei. Osa musiikkialasta on pelkkää suhdetoimintaa. Tässä hommassa tarvitaan kollegoiden välistä hyvää henkeä, että jaksaa jatkaa eteenpäin.

Tangokuninkaalliselta Milana odottaisi persoonaa, joka on enemmän positiivinen kuin negatiivinen. Lisäksi pitää olla valmis tekemään rutkasti töitä ja kehitellä uusia ideoita.

– Minun mielestäni kuninkaallisella pitäisi olla myös kapasiteettia muihin tyylisuuntiin.

Uutta albumia ja optikonhommia

Milanan kesä on täynnä kiirettä. Alle viikon päästä tangomarkkinoista ilmestyy hänen kahdeksas albuminsa Linnun kokoinen. Siihen päälle hän tekee vielä osa-aikatyötä optikkona.

– Työ antaa minulle taiteellisen vapauden tehdä juuri sellaista musiikkia kuin haluan. Lisäksi se tekee hyvää henkisesti. Koko ajan ei pidä keskittyä itseensä. Välillä on hyvä olla ihan erilaisessa roolissa.

Mutta miten jaksaa koko ajan paiskia töitä?

– No hei hyvä kysymys! Saa nähdä, mikä hermoraunio minä olen loppuvuodesta. Olen jo suunnitellut lähteväni ainakin lomalle isäni kotimaahan Kroatiaan, juuri viikon mittaiselta Kreikan lomalta palannut nainen nauraa.

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto

 

– Olen kokenut epäasiallisia tilanteita, Miss Universum -kisoihin valmistautuva Michaela Söderholm toteaa.

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa levinnyt Me too -kampanja on saanut naisia tuomaan esille heihin kohdistunutta seksuaalista häirintää. 

Myös tuore Miss Suomi Michaela Söderholm, 25, pitää kampanjaa herättävänä.

– Olen kokenut elämässäni tilanteita, jotka mielestäni eivät ei ole olleet asiallisia. Miss Suomena tilanteet ovat olleet lähinnä yhteiskuvatilanteissa, jossa ihailijan käsi on saattanut mennä liian alas tai puristaa liian kovaa. Olen selvinnyt näistä huomauttamalla napakasti asiasta.

– Pitää muistaa, että myös miehet voivat kokea tällaisia tilanteita. Olen lukenut viikon aikana paljon kertomuksia asian ympäriltä. Niihin verrattuna olen päässyt elämässä aika vähällä.

Stoppi suhdehuhuille

Tämän viikon 7 päivää -lehdessä kerrotiin huhuista, joiden mukaan Tähdet, tähdet -ohjelmasta suljetulla Tomi Metsäkedolla, 47, ja Michaelalla olisi orastava suhde.

Michaela kumoaa väitteet.

– Olin viime sunnuntaina Tähdet tähdet -ohjelmassa Marko Björsin kutsumana. Ohjelman jälkeen menimme koko ryhmän kanssa ulos syömään. Samassa pöydässä istui muitakin ohjelman tähtiä, kuten Erja Lyytinen. Jostain syystä se, että istuimme samassa pöydässä isommassa porukassa, nousi uutiseksi. Minä en ole saanut Tomilta mitään viestejä.

Tällä hetkellä Michaela keskittyy Miss Universum -kilpailuihin, jonne hän lähtee jo reilun kahden viikon kuluttua. Treffailulle ei ole tällä hetkellä aikaa.

– On minulle tullut jonkun verran viestejä miehiltä, mutta keskitytään nyt Universumeihin. Katsotaan sen jälkeen, onko aikaa nähdä ihmisiä.

”Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia.”

Personal trainerin avulla kisoihin

Käytännössä valmistautuminen alkoi jo maaliskuussa. Michaelan jalkapöytä murtui vuoden alussa, mutta hän halusi pitää kroppansa tanssikisoja varten muuten kunnossa. Siksi Michaela palkkasi personal trainerin.

Saman valmentajan kanssa hän on valmistautunut Universumeihin.

– Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia. Treenien lisäksi käyn hypoxissa ja yritän varata aikaa unelle ja palautumiselle.

Lue myös: Tyyliä metsästämässä -bloggaaja Veera testasi, onko hypoxista hyötyä, jos ei laihduta