Me Naiset
|
Sanna Wallenius
"New York on ollut minun Siperiani. Meluinen ja rankka kaupunki, jossa on opittava pärjäämään yksin. Se on tehnyt hyvää", Mariko Pajalahti myöntää. Kuva: Jouni Harala
"New York on ollut minun Siperiani. Meluinen ja rankka kaupunki, jossa on opittava pärjäämään yksin. Se on tehnyt hyvää", Mariko Pajalahti myöntää. Kuva: Jouni Harala

Neljä vuotta Yhdysvalloissa asunut Mariko Pajalahti, 35, on käynyt läpi identiteettikriisin ja löytänyt itselleen uuden ammatin.

Laulaja Mariko Pajalahti, 35, ei säästele sanojaan kuvaillessaan vanhaa minäänsä. Siis juuri sitä samaa tähteä, joka nousi Kwan-yhtyeen solistina julkisuuteen vuonna 2000.

– Voi v****, mikä mulkku olin ennen!

Joskus megaraivareihin riitti se, että keikkapaikan takahuoneessa oli tarjolla vääränlaiset sämpylät. Ne Mariko saattoi viskata kiukuspäissään seinään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Useimmat hölmöydet Mariko sanoo unohtaneensa. Kuten ne serkkunsa häät, joista hän oli meinannut myöhästyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Olin todennut äidille, että eivät ne aloita vihkimistä kuitenkaan ennen kuin minä tulen paikalle. Siis mieti! Miten kusipäisesti ihminen voi käyttäytyä!

Mariko muistaa hurjimmat julkisuusvuodet hauskoina mutta rankkoina.

– On luonnotonta kasvaa aikuiseksi julkisuushärdellissä, jossa kaikki ovat rakastavinaan sinua. Kuvittelin, että se mitä minä haluan, on maailman tärkeintä.

Kun tuttavalta vapautui asunto New Yorkista vuonna 2010, Mariko päätti nostaa kytkintä.

– Halusin mennä jonnekin, jossa kukaan ei odota minulta mitään. Tiesin, että suurkaupungissa olisin vain yksi pieni partikkeli. Nobody.

Ammatinvaihto edessä

Uusi elämä ei ole ollut pelkkää amerikkalaista unelmaa. Mariko on vaihtanut tiuhaan työpaikkaa ja kotia.

– New York on rankka kaupunki siinä vaiheessa, kun arki alkaa. Siellä on oltava kekseliäs tullakseen toimeen. Minulle tämä nöyrtyminen on tehnyt hyvää. Olen laulanut pubinnurkissa parilla taalalla, tehnyt epämääräisiä teatteriprojekteja ja esiintynyt metrotunneleista bongattujen lauluryhmien kanssa, Mariko kertoo.

Myös suhtautuminen rahaan on muuttunut.

– Ennen saatoin täräyttää hetken mielijohteesta Pradan kengät. Nyt ennakoin ruokakaupassakin laskun loppusummaa. On pakko.

Alkuvuodesta Mariko käveli ajatuksissaan suosikkikatuaan, Manhattanin West 13. Streetiä, kun kohdalle osui tuttu joogasali.

– Se oli kirkas hetki, jolloin oivalsin, mitä olen etsinyt. Olen harrastanut joogaa vuosikausia, opiskellut Ulla Suokon johdolla reikihoitajaksi ja meditoin päivittäin. Hurja painolasti lähti harteilta, kun löysin taas suunnan.

Uuteen ammattiinsa, joogaopettajaksi, Mariko opiskelee vielä tänä syksynä Suomessa. Marraskuussa odottaa paluu Yhdysvaltoihin. Tällä kertaa Los Angelesiin.

– Minua ei sido parisuhde, perhe, eikä työ. Ei mikään. Voin mennä minne huvittaa ja muuttaa suuntaa, kun siltä tuntuu. Se tuntuu aika kivalta.

Lue Marikon koko haastattelu Me Naisten numerosta 34/2014.

Katso myös video täältä!

Lisää Marikosta:

Mihin katosit, Kwan-Mariko?

Mariko Pajalahti: "Olen taistellut erottuakseni"

Mariko on kaukana seinäruususta

Mariko Pajalahti

Laulaja syntyi 15.3.1979 Helsingissä. Muuttaa loppuvuodesta Los Angelesiin.

Muistetaan Kwan-yhtyeestä, Salatut elämät -sarjasta ja Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta.

Yle TV2:n 13.9. alkavassa We want more -ohjelmassa Mariko ja Kwan palaavat yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla