Muusikkopari Manna Jäntti ja Mikko Joensuu vietti harvinaista vapaailtaa yhdessä. ”Kotona on pieni poika. Välillä on ihanaa laittautua ja lähteä juhlimaan”, Manna tunnelmoi. Kuva: Jonna Öhrnberg
Muusikkopari Manna Jäntti ja Mikko Joensuu vietti harvinaista vapaailtaa yhdessä. ”Kotona on pieni poika. Välillä on ihanaa laittautua ja lähteä juhlimaan”, Manna tunnelmoi. Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja Mariam ”Manna” Jäntti edusti ensimmäistä kertaa julkisuudessa miehensä Mikko Joensuun kanssa Gloria Fashion Show -muotitapahtumassa.

Laulaja, säveltäjä ja näyttelijä Mariam ”Manna” Jäntti esitteli puolisonsa, muusikko Mikko Joensuun, kun pari saapui perjantai-iltana Helsingin Suvilahden Kattilahallissa pidettyyn Gloria Fashion Show -tapahtumaan. Suomen ykkösmuotishow viettää 10-vuotisjuhliaan, ja suositut yleisönäytöksen jatkuvat lauantaina.

– Kesä on mennyt keikkaillessa, olen esiintynyt paljon festareilla. Teen myös uutta levyä, jossa vaihdan laulukieleni suomeksi! On jännittävää sanoittaa suomenkielisiä kappaleita, aiemmin englanniksi laulanut Manna paljasti.

Hänen mukaansa kielen vaihdos on muhinut mielessä jo jonkin aikaa.

– Nyt oli aika tehdä muutos: eräs nimekäs tuottaja otti minuun yhteyttä ja esitti tarjouksen, josta en voinut kieltäytyä. Olin muutenkin miettinyt suomeksi laulamista ja nyt kaikki palaset loksahtivat paikoilleen.

Pariisista ostettuun Forte Forten silkkimekkoon pukeutunut Manna kertoi seuraavansa muotia aktiivisesti.

– Muoti on kiinnostanut minua intohimoisesti teinistä lähtien. Ostin ensimmäisen Ranskan Vogue-lehden 12-vuotiaana, ja tein nuoruudessani mallintöitä kymmenen vuotta Modelboomin listoilla. Estetiikka, kauneus ja visuaalinen kokonaisuus ovat olleet minulle artistina aina tärkeitä. Musiikki ja muoti kulkevat käsi kädessä.

Mannalla ja soolouraa muusikkona tekevällä Mikko Joensuulla on puolitoistavuotias poika. Mikko tunnetaan myös Joensuu 1685 -yhtyeen solistina.

– Meillä on kotona pieni lapsi. Välillä on ihanaa laittautua ja lähteä viettämään aikuisten iltaa. Odotan muotinäytöstä, sillä Gloria Fashion Show on mieletön ja ainutlaatuinen kansainvälisen tason tapahtuma. Olen aiemmin ihaillut näytöksestä julkaistuja kuvia ja nyt oli hienoa ennättää itse mukaan, Manna fiilisteli.

Soolouran lisäksi Manna on tuttu Kerkko Koskinen Kollektiivi -yhtyeestä, johon kuuluvat myös Vuokko Hovatta, Maija Vilkkumaa ja Kerkko Koskinen.

Mannalla on myös kouluikäinen tytär ex-miehensä, HIM-yhtyeen kitaristin Mikko ”Linde” Lindströmin kanssa.

Kaikki Gloria Fashion Show -jutut löydät täältä.

Suomalaiset miehet kunniaan!

Räppäri Jare Tiihonen ja Star Wars -elokuvien Chewbaccaa esittävä näyttelijä Joonas Suotamo ovat saaneet viime päivinä ylistävää huomiota kansainvälisissä medioissa.

Viikonloppuna huippusuosittu Bright Side -verkkosivusto listasi jutussaan maita, joissa miehiä on enemmän kuin naisia. Jutun tilastoja väritettiin kuvilla kunkin maan ”unelmamiehistä”. Suomen kohdassa havainnollistavaksi esimerkiksi oli nostettu kuka muu muka kuin Cheek!

Joonas Suotamo saa hehkutusta sen sijaan Hello Giggles -sivustolta, jonka mukaan ”meidän on aika puhua siitä faktasta, että Chewbaccaa näyttelee hyvin viehättävä mies.” Eli siis ihana Joonas!

Me suomalaiset naiset olemme tietenkin jo pitkään tienneet, että kyllä Suomessa riittää upeita miehiä – jotka ovat kaiken lisäksi paljon muutakin kuin pelkkää silmänruokaa. Kysyimme naisilta, ketkä suomalaiset julkisuudesta tutut miehet pitäisi seuraavaksi noteerata ulkomaisissa medioissa.

Kokosimme vastaukset listaksi perusteluiden kera:

1. Näyttelijä Pekka Strang

”Hän on uskomattoman karismaattinen.”

2. Poliitikko Erkki Tuomioja

”Hänellä on hyvin viehättävä olemus. Jotenkin sympaattinen – ja tietenkin älykäs.”

3. Näyttelijä Eero Ritala

”Hyväntuulinen, rauhallinen ja aina mainio Eero on juuri sellainen tyyppi, jonka kanssa haluaisi herätä samasta sängystä. Ihan vaikka vain kavereina.”

4. Koripalloilija Lauri Markkanen

”Hän on niin pitkä ja arvostaa äidin lihapullia.”

5. Poliitikko Jani Toivola

”Hän näkee maailman niin avarakatseisesti ja jaksaa perustella asioita pitkäjänteisesti. Lisäksi hän puhuu omista haastaistaan avoimesti niin, että se kannustaa muitakin avautumaan. Ja onhan hän aina pirun tyylikäs.”

6. Näyttelijä Martti Suosalo

”Ihana! Haluaisin, että Martti ja Virpi Suutari adoptoisivat minut.”

7. Kirjailija Tuomas Kyrö

”Niin rehellinen ja hauska tyyppi, että huh huh.”

8. Tennistähti Jarkko Nieminen

”Älykkään ja sympaattisen oloinen tyyppi, joka vaikuttaa siltä, että hän jaksaa aina kuunnella ja keskustella.”

9. Liikemies Jari Sarasvuo

”No onhan hän nyt kovin ihana, kun hän haluaa aina keskustella kaikesta.”

10. Näyttelijä Lauri Tilkanen

”Perinteisellä tavalla viehättävä. Sellainen sympaattinen nappisilmä.”

11. Laulaja Pete Parkkonen

”Perusteluksi riittänee: Kohta sataa.”

12. Kirjailija ja psykiatri Claes Andersson

”Hän on niin viisas, että oksat pois.”

13. Näyttelijä Tommi Korpela

”The one and only! Tommilla on lempeä, kiva ja rauhallinen rytmi olla ja puhua. Hän ei nöyristele, mutta ei kuitenkaan ole myöskään koppava.”

14. Koomikko Antti Holma

”Absoluuttisesti maailman hauskin mies.”

15. Jääkiekkoilija Patrik Laine

”Niin suoraselkäinen, peritamperelainen mies, että häntä ei voi kuin rakastaa.”

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.