Jippu aloitti syksyllä musiikkievankelistan työt Turun Mikaelinseurakunnassa. Nyt hän saa oman radio-ohjelman kristillisellä radiokanavalla. Kuva: Jouni Harala
Jippu aloitti syksyllä musiikkievankelistan työt Turun Mikaelinseurakunnassa. Nyt hän saa oman radio-ohjelman kristillisellä radiokanavalla. Kuva: Jouni Harala

Jipun mukaan radio-ohjelma on radikaali – aivan kuten hän itsekin.

Muusikko Jippu, oikealta nimeltään Meri-Tuuli Elorinne, 30, saa oman ohjelman kristillisellä radiokanavalla. Hän aloittaa helmikuussa Radio Deillä Ihmisen ääni -nimisen sarjan toisen laulajan, Rainer Frimanin, kanssa. 

– Jännitän jo nyt, kuinka moni soittelee tai lähettelee sähköpostia, mitä te tällaisia puhutte. Ohjelma tulee varmasti jakamaan mielipiteitä suuntaan jos toiseen. Ohjelma on radikaali, kuten minäkin, mutta keskiössä ylitse kaiken on Kristuksen sovitustyö ja rakkaus, Jippu kertoo tiedotteessa.

"Nyt annan sitten ne viimeisetkin, mitä en ole aiemmin julkisuudessa puhunut."

Suorapuheisuudestaan tunnettu muusikko lupaa myös, ettei aio sensuroida puheitaan. 

– Kaikki mitä minusta on kirjoitettu, on totta. Se on minun suustani tullut ja kannan siitä vastuun. Media ei ole minua lyönyt. Olen lyönyt itse itseäni – ja myös elämä. Tarinat ovat sitten olleet sen mukaisia. Nyt annan sitten ne viimeisetkin, mitä en ole aiemmin julkisuudessa puhunut, Jippu mainostaa.

Vieraat Jipun omasta elämästä

Jippu ja Rainer juontavat ensimmäisen jakson yhdessä, mutta muuten he ovat äänessä vuoroviikoin. Avausjakson jälkeen Jipun vieraaksi saapuu hänen biologinen äitinsä Mervi Korkeala, jota laulaja ei ole tavannut 11 vuoteen.

– Lähtökohtaisesti valitsen vieraiksi ihmisiä, jotka ovat kulkeneet minun rinnallani tai joiden rinnalla minä olen kulkenut läpi erilaisten helvettien tai elämänvaiheiden.

Jippu on aikaisemmin puhunut avoimesti rankasta lapsuudestaan ja nuoruudestaan. Hän oli kuusivuotias, kun hänen biologiset vanhempansa erosivat. Sen jälkeen hän jäi asumaan äitinsä ja tämän uuden miehen kanssa. Jipun mukaan arkea varjosti isäpuolen alkoholinkäyttö.

Teini-ikäisenä Jippu otettiin huostaan. Sen jälkeen hän varttui sijaisperheessä Arto ja Aija Merisalon luona sekä lastenkodissa.

Jipun ohjelma Radio Deissä helmikuun alusta alkaen keskiviikkoisin kello 16 ja uusintana tiistaisin kello 22.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.