Evelina oli lapsena rämäpää. Kuva: Satu Kemppainen
Evelina oli lapsena rämäpää. Kuva: Satu Kemppainen

Suosion kiihtyessä laulaja Evelina haluaa lähelleen luottoihmisiä. ”Karsin Facebookin kaverit viidestä sadasta kahteen ja puoleen sataan. Veikkaan, että kaverit ovat vähentyneet puolella oikeassakin elämässä.”

Jos turkulaisen yökerhon juomahanan hiilihappopullo tyhjenee, osaa Eveliina Tammenlaakso eli Evelina, 21, vaihtaa uuden tilalle.

Vielä pari vuotta sitten hän nimittäin kaatoi kaljaa asiakkaille tiskin takana. Siksi ensimmäisellä keikallaan samassa yökerhossa Evelina spiikkasi mikkiin:

– Olen ollut täällä pari vuotta töissä, ja tuntuu helvetin hyvältä olla tällä puolella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt Evelinalla on joulukuuhun asti vähintään kaksi keikkaa viikossa. Esikoislevy alkaa olla paketissa, ja sinkut Sireenit ja Honey ovat myyneet platinaa ja tuplaplatinaa. Biisit ovat naisen omaa käsialaa Sireenien kertosäettä lukuun ottamatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Naureskelin kavereiden kanssa, että pitää miettiä isompaa kämppää, jotta kaikki kulta- ja platinalevyt mahtuvat asuntooni.

Vakiokyydit piipaa-autolla

Lapsena Evelina oli yllytyshullu sählääjä, jota kuskattiin ambulanssilla päivystykseen. Kerran kiipeilytelineestä katkesi vanha köysi, ja tyttö putosi naamalleen.

– Mursin nenäni, ja naapurin täti talutti minut kotiin. Taas piti mennä piipaa-autolla selkärankakuvauksiin.

Ensimmäisellä luokalla koulutehtävät tuntuivat liian helpoilta. Evelina osasi jo laskea, lukea ja kirjoittaa. Kun tunneilla ei ollut tekemistä, Evelina lauleskeli ja piirteli.

"Eveliina kuulosti sellaiselta kiltti kuorotyttö -meiningiltä."

Evelinan perhe ei ole erityisen musikaalinen, eikä hän koskaan harrastanut musiikkia. Ammatti laulajana on silti ollut aina ainoa vaihtoehto. Kummitäti rohkaisi 16-vuotiaan Evelinan mukaan The Voice of Finlandiin. Hän pääsi live-esityksiin, mutta putosi ennen finaalia.

Evelina päätti toimia itse ja lähetti räppäri Asteelle Twitterissä viestin. Aste kiinnostui, ja myös tuottaja Henkka Lantz eli MGI näki potentiaalin Evelinassa ja he alkoivat työstää musiikkia studiossa. Samalla nimestä putosi pois yksi i.

– Eveliina kuulosti sellaiselta kiltti kuorotyttö -meiningiltä.

Ei pilkkihaalarille

Kun Evelina esiintyi Sannin ja Anna Abreun kanssa JVG:n keikalla toukokuussa, uutisiksi nousivat naisten vaatteet: Evelinan uimapuku ja Annan minisortsit.

– Tuli sellainen olo, että ei! Olen muutakin kuin tämä kroppa!

Ulkonäkökeskeisyys tuntuu brutaalilta, mutta Evelina ei tiedä, voiko asialle tehdä mitään.

– En ala vetää keikkoja pilkkihaalarissa. Jos laitan farkut jalkaan, saan lämpöhalvauksen kesän festareilla, hän sanoo.

– Jätkät voivat vetää samassa nahkatakissa kymmenen keikkaa ja se on edelleen cool. Jos minulla on sama takki kaksi kertaa, tulee olo, että pitää keksiä jotain muuta.

"Latina-efekti ei ole luonnollinen."

Tyylistään Evelina päättääkin itse. Ruskettunut iho, tummat kulmat ja hiukset eivät ole vanhemmilta perittyjä.

– Latina-efekti ei ole luonnollinen, Evelina nauraa.

– Minulla on oikeasti ihan valkoiset kulmakarvat, eivätkä ripset oikein näy. Hiukseni ovat tosi vaaleat, ja käytän paljon itseruskettavaa.

Varjopuolia ei voi vatvoa

Evelinasta ei tunnu siltä, että levy-yhtiö olisi brändännyt häntä mitenkään. Artistin ja oman itsensä väliin hän vetää kuitenkin rajan.

– Artistiminään eivät kuulu kaikki henkilökohtaiset asiat. En halua, että minut muistetaan siitä, että olen Namun vipissä vetänyt perseet ja tanssinut pöydällä, enkä ole näin tehnytkään. Haluan, että minut muistetaan hyvistä keikoista ja biiseistäni.

"Aina kun oma yksityisyyden raja rikotaan, tekisi mieli sulkeutua vielä enemmän."

Evelina joutuu kuitenkin tottumaan siihen, ettei rajanveto ole aina hänen käsissään. Kesän aikana on huhuttu hänen ihmissuhteistaan.

– Olen nähnyt pienenä, kun Britney Spears on mäiskinyt paparazzeja sateenvarjolla. Alan ymmärtää häntä, Evelina naurahtaa, mutta vakavoituu nopeasti:

– Aina kun oma yksityisyyden raja rikotaan, tekisi mieli sulkeutua vielä enemmän. En halua, että minusta revitään mitään, mitä en halua ihmisille antaa.

Suosion kurjia puolia Evelina ei vatvo loputtomiin. Jos joku yli 75 000 seuraajasta kirjoittaa hänelle ilkeästi Instagramissa, hän yrittää nähdä kommentin taustalle.

Joillain faneilla hämärtyy raja siitä, mitä omalle idolille voi somessa kertoa.

– Olen saanut viestejä, joissa kerrotaan itsemurha-ajatuksista. Mitä näihin pitäisi vastata? En voi kantaa kaikkien pahaa oloa. Haluaisin auttaa, mutta en voi riskeerata omaa jaksamistani.

Menojen ja kavereiden karsintaa

Musiikkiuralla Evelinaa tukee oma perhe. 14-vuotias pikkusisko saa kuulla aina kappaleet ennakkoon.

Lähelleen Evelina haluaa sellaisia ihmisiä, jotka haluavat tietää hänen kuulumisensa, eivät pelkkiä juoruja.

– Karsin Facebookin kaverit viidestä sadasta kahteen ja puoleen sataan. Veikkaan, että kaverit ovat vähentyneet puolella oikeassakin elämässä.

Artistin aikataulut ovat saaneet Evelinan pohtimaan omaa jaksamistaan. Jos olo on väsynyt, hän miettii, mistä se johtuu. Jos jokin meno ei ole välttämätön tai tee häntä onnelliseksi, jättää Evelina menemättä.

Kuuden päivän keikkaputkilla jaksaminen on aina hetken koetuksella.

– Silloin ei hirveästi nukuta tai syödä kunnolla, mutta kokonaan en näitä asioita romuttaisi, Evelina sanoo.

– Pitää kuitenkin takoa, kun rauta on kuumaa.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Evelina

Syntyi 27.5.1995 Turussa.

Osallistui The Voice of Finlandiin vuonna 2011.

Solmi viime vuonna levytyssopimuksen Universal Musicin ja M-Eazy Musicin kanssa.

Instagramissa yli 72 000 seuraajaa.

Uusi sinkku Sushi julkaistiin kesäkuussa.

Kesän isoin keikka Blockfesteillä 20.8.

Sisältö jatkuu mainoksen alla