Evelina oli lapsena rämäpää. Kuva: Satu Kemppainen
Evelina oli lapsena rämäpää. Kuva: Satu Kemppainen

Suosion kiihtyessä laulaja Evelina haluaa lähelleen luottoihmisiä. ”Karsin Facebookin kaverit viidestä sadasta kahteen ja puoleen sataan. Veikkaan, että kaverit ovat vähentyneet puolella oikeassakin elämässä.”

Jos turkulaisen yökerhon juomahanan hiilihappopullo tyhjenee, osaa Eveliina Tammenlaakso eli Evelina, 21, vaihtaa uuden tilalle.

Vielä pari vuotta sitten hän nimittäin kaatoi kaljaa asiakkaille tiskin takana. Siksi ensimmäisellä keikallaan samassa yökerhossa Evelina spiikkasi mikkiin:

– Olen ollut täällä pari vuotta töissä, ja tuntuu helvetin hyvältä olla tällä puolella.

Nyt Evelinalla on joulukuuhun asti vähintään kaksi keikkaa viikossa. Esikoislevy alkaa olla paketissa, ja sinkut Sireenit ja Honey ovat myyneet platinaa ja tuplaplatinaa. Biisit ovat naisen omaa käsialaa Sireenien kertosäettä lukuun ottamatta.

– Naureskelin kavereiden kanssa, että pitää miettiä isompaa kämppää, jotta kaikki kulta- ja platinalevyt mahtuvat asuntooni.

Vakiokyydit piipaa-autolla

Lapsena Evelina oli yllytyshullu sählääjä, jota kuskattiin ambulanssilla päivystykseen. Kerran kiipeilytelineestä katkesi vanha köysi, ja tyttö putosi naamalleen.

– Mursin nenäni, ja naapurin täti talutti minut kotiin. Taas piti mennä piipaa-autolla selkärankakuvauksiin.

Ensimmäisellä luokalla koulutehtävät tuntuivat liian helpoilta. Evelina osasi jo laskea, lukea ja kirjoittaa. Kun tunneilla ei ollut tekemistä, Evelina lauleskeli ja piirteli.

"Eveliina kuulosti sellaiselta kiltti kuorotyttö -meiningiltä."

Evelinan perhe ei ole erityisen musikaalinen, eikä hän koskaan harrastanut musiikkia. Ammatti laulajana on silti ollut aina ainoa vaihtoehto. Kummitäti rohkaisi 16-vuotiaan Evelinan mukaan The Voice of Finlandiin. Hän pääsi live-esityksiin, mutta putosi ennen finaalia.

Evelina päätti toimia itse ja lähetti räppäri Asteelle Twitterissä viestin. Aste kiinnostui, ja myös tuottaja Henkka Lantz eli MGI näki potentiaalin Evelinassa ja he alkoivat työstää musiikkia studiossa. Samalla nimestä putosi pois yksi i.

– Eveliina kuulosti sellaiselta kiltti kuorotyttö -meiningiltä.

Ei pilkkihaalarille

Kun Evelina esiintyi Sannin ja Anna Abreun kanssa JVG:n keikalla toukokuussa, uutisiksi nousivat naisten vaatteet: Evelinan uimapuku ja Annan minisortsit.

– Tuli sellainen olo, että ei! Olen muutakin kuin tämä kroppa!

Ulkonäkökeskeisyys tuntuu brutaalilta, mutta Evelina ei tiedä, voiko asialle tehdä mitään.

– En ala vetää keikkoja pilkkihaalarissa. Jos laitan farkut jalkaan, saan lämpöhalvauksen kesän festareilla, hän sanoo.

– Jätkät voivat vetää samassa nahkatakissa kymmenen keikkaa ja se on edelleen cool. Jos minulla on sama takki kaksi kertaa, tulee olo, että pitää keksiä jotain muuta.

"Latina-efekti ei ole luonnollinen."

Tyylistään Evelina päättääkin itse. Ruskettunut iho, tummat kulmat ja hiukset eivät ole vanhemmilta perittyjä.

– Latina-efekti ei ole luonnollinen, Evelina nauraa.

– Minulla on oikeasti ihan valkoiset kulmakarvat, eivätkä ripset oikein näy. Hiukseni ovat tosi vaaleat, ja käytän paljon itseruskettavaa.

Varjopuolia ei voi vatvoa

Evelinasta ei tunnu siltä, että levy-yhtiö olisi brändännyt häntä mitenkään. Artistin ja oman itsensä väliin hän vetää kuitenkin rajan.

– Artistiminään eivät kuulu kaikki henkilökohtaiset asiat. En halua, että minut muistetaan siitä, että olen Namun vipissä vetänyt perseet ja tanssinut pöydällä, enkä ole näin tehnytkään. Haluan, että minut muistetaan hyvistä keikoista ja biiseistäni.

"Aina kun oma yksityisyyden raja rikotaan, tekisi mieli sulkeutua vielä enemmän."

Evelina joutuu kuitenkin tottumaan siihen, ettei rajanveto ole aina hänen käsissään. Kesän aikana on huhuttu hänen ihmissuhteistaan.

– Olen nähnyt pienenä, kun Britney Spears on mäiskinyt paparazzeja sateenvarjolla. Alan ymmärtää häntä, Evelina naurahtaa, mutta vakavoituu nopeasti:

– Aina kun oma yksityisyyden raja rikotaan, tekisi mieli sulkeutua vielä enemmän. En halua, että minusta revitään mitään, mitä en halua ihmisille antaa.

Suosion kurjia puolia Evelina ei vatvo loputtomiin. Jos joku yli 75 000 seuraajasta kirjoittaa hänelle ilkeästi Instagramissa, hän yrittää nähdä kommentin taustalle.

Joillain faneilla hämärtyy raja siitä, mitä omalle idolille voi somessa kertoa.

– Olen saanut viestejä, joissa kerrotaan itsemurha-ajatuksista. Mitä näihin pitäisi vastata? En voi kantaa kaikkien pahaa oloa. Haluaisin auttaa, mutta en voi riskeerata omaa jaksamistani.

Menojen ja kavereiden karsintaa

Musiikkiuralla Evelinaa tukee oma perhe. 14-vuotias pikkusisko saa kuulla aina kappaleet ennakkoon.

Lähelleen Evelina haluaa sellaisia ihmisiä, jotka haluavat tietää hänen kuulumisensa, eivät pelkkiä juoruja.

– Karsin Facebookin kaverit viidestä sadasta kahteen ja puoleen sataan. Veikkaan, että kaverit ovat vähentyneet puolella oikeassakin elämässä.

Artistin aikataulut ovat saaneet Evelinan pohtimaan omaa jaksamistaan. Jos olo on väsynyt, hän miettii, mistä se johtuu. Jos jokin meno ei ole välttämätön tai tee häntä onnelliseksi, jättää Evelina menemättä.

Kuuden päivän keikkaputkilla jaksaminen on aina hetken koetuksella.

– Silloin ei hirveästi nukuta tai syödä kunnolla, mutta kokonaan en näitä asioita romuttaisi, Evelina sanoo.

– Pitää kuitenkin takoa, kun rauta on kuumaa.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Evelina

Syntyi 27.5.1995 Turussa.

Osallistui The Voice of Finlandiin vuonna 2011.

Solmi viime vuonna levytyssopimuksen Universal Musicin ja M-Eazy Musicin kanssa.

Instagramissa yli 72 000 seuraajaa.

Uusi sinkku Sushi julkaistiin kesäkuussa.

Kesän isoin keikka Blockfesteillä 20.8.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.