”Näyttämisenhalu motivoi minua”, Benjamin Peltonen tunnustaa. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Näyttämisenhalu motivoi minua”, Benjamin Peltonen tunnustaa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Sen jälkeen, kun sometähti Benjamin avasi Instagram-tilinsä 2012, hän ei ole kaivannut pois valokeilasta. Sitä edelsi kasvu epävarmuudesta itsetuntoon. – Vasta kun pääsin irti kiusaajistani, aloin saada varmuutta.

Poptulokas Benjamin Peltosen, 18, jalat tuskin hipaisevat maata. 325 000 seuraajan Instagram-tähti on niin fiiliksissään viime viikolla julkaistusta sinkustaan ja siitä saamastaan palautteesta, että leijumiselle ei ihan heti näy loppua. Jos Benjamin saisi toivoa, palautetta ja reaktioita pitäisi tulla vieläkin enemmän.

– Ärsyttävintä on, jos jengillä ei ole mitään mielipidettä. Rakastakaa tai vihatkaa, kunhan olette jotain mieltä. Kritiikkikään ei haittaa, on vain hauskaa, jos palautteissa on kontrastia, Benjamin usuttaa.

Benjamin avasi Instagram-tilinsä vuonna 2012 eikä ole sen jälkeen kaivannut pois valokeilasta. Viime vuonna miehestä esitettiin 20-osainen videopäiväkirja sekä dokumentti Ylen kanavilla.

– Sellaista päivää ei ole vielä tullut, että olisin halunnut olla unohdettu. Jonain huonona aamuna, kun lähden kumppareissa sadesäässä kaupungille, saatan katsoa peiliin ja ajatella, että kunpa tänään ei otettaisi kuvia. Mutta muuten en ole katunut esilläoloa hetkeäkään.

Makea kosto

Benjamin uskoo, että suosiolla on ollut osansa vahvan itsetunnon rakentumisessa – mutta vain osaksi. Nykyinen kantti on vaatinut myös määrätietoista työstämistä oman mielen sopukoissa.

” Annoin muiden painaa minua alas.”

Vielä yläastevuosina Benjamin oli epävarma poika ja helppo kiusankohde.

– Siihen aikaan en uskaltanut mitään. Annoin muiden painaa minua alas, Benjamin kertoo vähättelijöistään.

– Vasta kun pääsin irti tyypeistä, jotka minua kiusasivat, aloin pikkuhiljaa saada itseluottamusta ja varmuutta.

Benjaminille tärkein oivallus oli lakata vertaamasta itseään muihin.

– Yritän olla sortumatta siihen nyt artistinakaan. Voisin tietty itkeä, kun Sannin biisiä striimataan 300 000 kertaa vuorokaudessa ja omaani soitetaan ”vain” 30 000 kertaa. Tai sitten voin iloita siitä, että olen vasta urani alussa ja jo nyt lukema on tuollainen.

Benjamin myöntää, että kouluvuosien kokemukset synnyttivät hänessä näyttämisenhalun, joka nyt ajaa häntä eteenpäin.

– Haluan näyttää epäilijöilleni ja tunnen, että menestykseni on makea kosto heille.

Lauluksi käy ihastus tai iloinen mummo

Benjamin valmistelee nyt albumiaan.

– Levynteossa on yllättänyt se, miten pitkä prosessi yhdenkin laulun tekeminen on. Kolmen minuutin biisiä saatetaan tehdä ja tuottaa monta päivää ja monen ihmisen voimin, Benjamin sanoo.

– Kyllä tässä malttia on tarvittu, mutta tunnen nyt eläväni unelmaani todeksi ja siksi kärsivällisyyttäkin riittää.

Benjamin kokee olevansa aitiopaikalla saadessaan työskennellä kokeneiden biisinkirjoittajien ja tuottajien kanssa.

– Otan nyt oppia kaikesta, mitä seuraan. Tämä on siisti tilaisuus.

Benjamin kunnioitti fanejaan Instagram-julkaisussaan.

Benjamin kirjoittaa kappaleita myös itse. Tekstien tekeminen on tapa tuulettaa pääkoppaa.

– Kirjoittaminen on minulle tapa purkaa kokemuksiani. Laulunhan voi kirjoittaa kaikesta, mitä elämässä kokee ja näkee, on se sitten ihastus tai kadulla vastaan tullut iloinen mummo, Benjamin sanoo.

Aiempi kappale Unbreakable sai alkunsa Benjaminin leffateatterissa kuulemasta repliikistä.

– Biisi syntyi vartissa, vähän kuin itsestään. Inspiraatio voi iskeä mitä oudoimmissa tilanteissa.

Blondivoimalla maailmalle

Samalla EP:llä julkaistu biisi Underdogs löi viime vuonna isoimmin läpi Espanjassa. Siellä Benjamin esiintyi kymmenen kertaa, isoimmillaan 15 000 kuulijan edessä.

”Haluan koko ajan kehittää parempaa versiota itsestäni. ”

– Kappaleessani on vanhaa Enrique Iglesias -henkeä, ja se polkee hyvin eteenpäin. Ja siellä minä olen eksoottinen tyyppi blondina skandinaavina sinisine silmineni, muusikko listaa syitä Espanjan-läpilyönnilleen.

– Olen päämäärätietoinen ja haluan koko ajan kehittää parempaa versiota itsestäni. Haaveilen jokin päivä kiertäväni isosti Latinalaisessa Amerikassa, Benjamin suunnittelee jatkoa leijumiselleen.

Benjamin Peltonen

15.7.1997 syntynyt laulaja, biisinkirjoittaja ja sometähti, jonka suosio alkoi Instagramista.

Instagramissa 325 000 seuraajaa.

Uusin sinkku Body julkaistiin 4.3. Esikoisalbumi ilmestyy huhtikuussa.

Suurimmat esiintymiset Elämä Lapselle -konsertissa Helsingissä sekä Coca Cola Music Experience -tapahtumassa Madridissa.

Tarja Smura on joutunut kohtaamaan seksuaalista häirintää läpi elämänsä. ”Ehkä pahinta oli missikiertueella uimapuvuissa tehdyt baarikeikat. Sanoin suoraan hipelöijille, että jos käyt käsiksi lyön!”

Tarja Smura, 47, on yksi kahdeksasta entisestä Miss Suomesta, joka on mukana missien elämästä kertovassa Kaunis elämä -ohjelmassa.

Tarjan lisäksi ohjelmassa nähdään Lenita Airisto, Riitta Väisänen, Lola Odusoga, Pia Lamberg, Lotta Näkyvä ja Karita Tykkä. Moni heistä nosti esille Me too -kampanjan hengessä seksuaalista häirintää, jota Tarja kohtasi ensimmäistä kertaa jo ala-asteella.

– Muutin ala-asteella paikkakuntaa ja jotenkin vaistosin, että yksi miesopettaja oli turhan kiinnostunut minusta. Ylä-asteella muutamat opettajat tulivat liian lähelle, koskettivat ohimennen. Omalla tavalla se ehkä huvitti, että mitä tuo ihminen oikein yrittää.

”Pahinta oli missikiertueella uimapuvuissa tehdyt baarikeikat.”

Tarjan oma tytär on nyt parikymppinen ja huoli asiasta nousi eri tavalla pintaan oman lapsen myötä. Missivuotena hän pelkäsi jäädä erään vaatetoimittajan kanssa samaan tilaan, koska tämä kävi iholle.

– Ehkä pahinta oli missikiertueella uimapuvuissa tehdyt baarikeikat. Sanoin suoraan hipelöijille, että jos käyt käsiksi lyön! En ole herkkähipiäinen, mutta kyllä nyt viimeistään naisten on aika pitää puoliaan. Jokaisella meistä on oikeus fyysiseen koskemattomuuteen.

Rankan eron jälkeen löytyi onni

Tarjan päivänä muistellaan tämän missivuotta, jolloin hänellä oli lyhyt romanssi elokuvaohjaaja Renny Harlinin kanssa. Tarja sijoittui Miss Universum -kilpailuissa kymmenen parhaan joukkoon.

– Suhteeni Rennyn kanssa nostetaan aina esille, vaikka suhteutettuna elämänkaareeni se on aika pieni, joskin hurja episodi. En ole itse jäänyt kuitenkaan junnaamaan siihen, nuoret ihmiset vain rakastuivat, ei siinä sen kummempaa. Elämässäni on tapahtunut paljon muutakin.

Tarja opiskeli sosionomiksi ja avioitui vuonna 1997. Liitosta syntyi kolme lasta, joista vanhin on 20-vuotias tytär ja nuorin 6-vuotias poika. Pari erosi vuonna 2012, kun mies ilmoitti haluavansa erota pitkän liiton jälkeen. Tarja kuvailee eroa rankaksi.

”Tunteita ei voi pakottaa ja niiden syntymiselle pitää antaa aikaa.”

Pian elämään astui hänen nykyinen puoliso Markus 6-vuotiaan poikansa. Markuksen vaimo oli menehtynyt pojan ollessa 4-vuotias.

– Kyllä hän on nyt minun lapseni ihan täysin. En tiedä, mistä sain silloin sen voiman, mutta näin heti, mitä lapsi tarvitsee. Hän oli menettänyt äitinsä, eikä hänelle oltu koskaan raskittu sen takia asettaa rajoja.

– Ehkä lapset olivat myös minulle kannatteleva tekijä eron jälkeen. Keskitin energian siihen, että he selviävät siitä.

Markus ja moni läheinen usuttivat, että poika sanoisi Tarjaa äidiksi.

– Olen tehnyt niin paljon töitä erityislasten kanssa, että tiesin, ettei se ole järkevää. Sanoin miehelleni, että Samuel sanoo minua äidiksi sitten, kun hänestä aidosti tuntuu siltä. Tunteita ei voi pakottaa ja niiden syntymiselle pitää antaa aikaa.

– Viimeiset vuodet hän on kutsunut minua äidiksi ja hän on minun lapseni siinä missä muutkin. Hän on äärimmäisen lojaali minua kohtaan. Meidän ei tarvitse kuin vilkaista toisiamme, kun tiedämme, mitä toinen tarkoittaa. Olen ollut hänen elämässä nyt pidempään kuin hänen oma äitinsä.

Kim Kardashian sai kolmannen lapsen, mutta kuka sen synnytti? Ei ehkä kuitenkaan Kylie.

Kardashian-Jennerin tosi-tv-perheen elämässä on riittänyt viime kuukausina säpinää. Vauva-aiheista säpinää.

Millon jonkun on huhuttu olevan raskaana, toinen on kertonut olevansa raskaana ja heti perään kolmas raskausvatsa on alkanut näkyä.

Etkö pysy kärryillä? Lue seuraavat kohdat, niin Kardashian-aiheiset kahvipöytäkeskustelut sujuvat kuin vettä vaan.

 1. Kim Kardashian West, 37, ja räppäri-muotisuunnittelijasiippa Kanye West saivat maanantaina kolmannen lapsen. Parilla on ennestään kaksi lasta, 2-vuotias poika Saint ja 4-vuotias tytär North. Tulokas on tyttö. Kim tiedotti lapsen syntymästä Twitterissä ja kotisivuillaan.

   

 2. Lapsen synnytti sijaissynnyttäjä. Kim on kertonut kärsineensä aiemmissa raskauksissaan pre-eklampsiasta eli raskaudenaikaisesta verenpaineen noususta, joka ennen tunnettiin myös raskausmyrkytyksenä. Lisäksi häntä vaivasi istukan poikkeava kiinnittyminen eli placenta accreta. Kolmannen raskauden riskien vuoksi pariskunta päätyi käyttämään sijaissynnyttäjää.
 3. Kimin ja Kanyen (eli Kimyen) käyttämän sijaissynnyttäjän henkilöllisyys on toistaiseksi pidetty salassa. Villeimmissä teorioissa on päätelty, että Kimin sijaissynnyttäjä olisi 20-vuotias siskopuoli ja meikkimoguli Kylie Jenner, jonka huhutaan olevan raskaana.
 4. Kylie ei ole vahvistanut raskauttaan ja on pitänyt vatsansa huolella piilossa sosiaalisessa mediassa. Kokovartalokuvien sijaan hän on julkaissut kasvokuvia sekä otoksia menneiltä vuosilta. Hänet on kuitenkin salakuvattu väljissä vaatteissa sen näköisenä, että hän saattaa hyvinkin odottaa lasta.
   

  so... the Holiday Collection launches today 🤩

  Henkilön Kylie (@kyliejenner) jakama julkaisu

   

 5. Viime viikon lopulla huhuttiin, että Kylien synnytys olisi alkanut ja hän olisi sairaalassa. TMZ-sivusto kiirehti kuitenkin kertomaan, että huhuilla ei ole perää – vielä. Sivuston mukaan Kylien laskettu aika on maaliskuussa.
 6. Kylie Jennerin mahdollisen lapsen isä on oletettavasti räppäripoikaystävä Travis Scott, 25. Kylie erosi edellisestä räppäripoikaystävästään Tygasta keväällä 2017 eli mitään varsinaista aikailua nuoret eivät ole harrastaneet.
 7. Kylie on myös kertonut haluavansa lapsia nuorena. ”Minusta tuntuu, että 30 on liian myöhään”, hän totesi Keeping Up With The Kardashian -realityn jaksossa vuonna 2016.
 8. Kolmaskin Kardashian saa lapsen! Joulukuussa myös Khloé Kardashian, 33, vahvisti odottavansa lasta. Hänen raskautensa on edennyt jo kuudennelle kuukaudelle.
   

  ❥ Officially 6 months ❥

  Henkilön Khloé (@khloekardashian) jakama julkaisu

   

 9. Khloén raskauteenkin liittyy pientä draamaa, sillä hän ja ex-puoliso Lamar Odom yrittivät saada lasta yhdessä ollessaan, mutta se ei onnistunut. Syntyvä lapsi on ensimmäinen Khloélle. Koripalloilijapuoliso Tristan Thompsonilla on edellisestä suhteestaan vuoden ikäinen poika.
 10. Muita Kardashian-Jennereiden synnytysikäisiä sisaruksia ovat mallina tunnettu Kendall Jenner, 22, jonka ei toistaiseksi tiedetä tai ole huhuttu odottavan lasta. Siskoksista vanhimmalla, Kourtney Kardashianilla, 38, on kolme lasta ex-puolisonsa Scott Disickin kanssa.

Siis täh? Jos mietit vieläkin, että ketkä Kardashianit ja kuka on kukin, tsekkaa tämä Refinery29-sivuston tekemä ansiokas sukupuu.