Waltteri Torikalle keikkamatkat ovat hyvää aikaa keskittyä itseen. Kuva Leena Koskela / Sanoma arkisto.
Waltteri Torikalle keikkamatkat ovat hyvää aikaa keskittyä itseen. Kuva Leena Koskela / Sanoma arkisto.

Rakkauslevyn julkaissut baritoni on ollut kaksi kertaa tulenpalavasti rakastunut.

Edelliset kuukaudet laulaja Waltteri Torikka, 32, on kahlannut korviaan myöten rakkaudessa.

Ei sillä, että kohdalle olisi nyt osunut se oikea, vaan Waltteri on käynyt läpi tuhat rakkauslaulua ja valinnut niistä kymmenen sopivinta perjantaina ilmestyneelle Rakkaus-albumilleen.

– Nyt minua voi kai kutsua rakkauden ammattilaiseksi, Waltteri vitsailee.

”Samalla, kun ystävät perustavat perheitään, minä olen valinnut uran.”

Rakkausbiiseihin eläytyminen on saanut Waltterin pohtimaan omaa sinkkuuttaan.

– Samalla, kun ystävät ympärillä perustavat perheitään, minä olen valinnut uran, Waltteri sanoo.

– Olen ollut tulenpalavasti rakastunut vain kaksi kertaa. Rakkaudessa en ole maailman onnekkain ihminen. Mutta ehkä siksi rakkauslaulut tuntuvat kiinnostavilta tulkita: niistä useimmat kertovat juuri rakkauden vierestä, kaihosta ja ikävästä. Harvassa biisissä lauletaan siitä, miten ihanaa ja hunajaista rakastuneena on.

Meditointia ratissa

Perjantaina starttasi myös Vain rakkaus -konserttikiertue. Ensimmäisille areenoille Helsinkiin ja Tampereelle on myyty yli tuhat lippua. Viimeviikkoisen konserttinsa Iisalmessa Waltteri joutui siirtämään ensi keväälle rajun flunssan ja henkitorven tulehduksen vuoksi.

– Laulaminen olisi ollut liian riskaabelia, ja lääkärin käskystä jäin sairauslomalle. Onneksi olen harvoin joutunut perumaan esiintymisiä sairauden takia. Kunnon työntekijänä sairastan yleensä lomillani, Wallteri virnistää.

– Kipeänä yritän levätä mahdollisimman paljon, mutta se alkaa helposti ahdistaa. Olen vähän sellainen, että pelkästään makoillessa seinät alkavat helposti kaatua päälle.

”Harrastan urheilulajeista eroottisinta eli vesijuoksua.”

Waltteri huolehtii kunnostaan syömällä hyvin, karsimalla vehnät ja maitotuotteet ruokavaliostaan ja liikkumalla monipuolisesti.

– Harrastan uimista ja kaikista urheilulajeista eroottisinta eli vesijuoksua. Lisäksi aloittelen kuntosaliprojektia ja olen vastikään löytänyt bikramjoogan. Siinä tunnen tunnin kohdalla vajoavani transsiin, ja viimeinen puolituntinen menee ihan kummallisissa tiloissa. Tykkään lajista aivan hulluna.

Kiertueellaan Waltteri ajaa konserttipaikoille yksin. Hetket omassa autossa ovat hänelle parasta keskittymisaikaa.

– Keikkamatkojen ajaminen on kuin terapeuttista itseni kanssa oloa, meditointia bemarini ratissa.  

Waltteri Torikan albumi Rakkaus ilmestyi 28.10. Vain rakkaus -konserttikiertue jatkuu 1.12. asti. Sydämeni joulu -konsertit alkavat 3.12.

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja työkerhon omistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos

Toni Wirtanen kertoo tällä viikolla tv:ssä syyttävänsä vaimonsa masennuksesta musabisnestä. ”Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi.”

Apulanta-yhtyeen keulakuva Toni Wirtanen, 42, ja hänen muusikkovaimonsa Jannika B, 32, nähdään tämän viikon torstaina Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Jaksossa Maria Veitola vierailee Tonin ja Jannikan kesämökillä Lahden kupeessa, Hollolassa. Pariskunta keskustelee Marian kanssa rakkaudestaan, perhe-elämästään ja kamppailuistaan mielenterveyden kanssa. Kumpikin pariskunnasta on puhunut avoimesti sairastaneensa masennusta.

Toni kertoo Marialle elämänsä vaikeimmaksi paikaksi sen, kun vuonna 2003 alkoi kärsiä paniikkihäiriöstä ja ahdistuksesta.

– Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha. Siinä oli elämässä vähän kaikenlaista ja sitten tuli paniikkihäiriöshow’t ja ahdistuskysymys siihen perään, Toni sanoo.

– Se veti todella synkkyyteen. Se oli pahinta.

Tonin mukaan mielenterveyden kanssa painiskelu on musiikkialalla yleistä.

”Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha.”

– Meidän alalla ei ole ketään, joka vetäisi ilman nappeja ja terapiaa, mikä on hyvin hämmentävää.

Myöhemmin Marian yökyläilyn aikana pariskunta kertoo myös Jannikan uupumuksesta ja masennuksesta, johon hän sairastui pari vuotta sitten. Jannikan mukaan hänen tilanteensa johtui monesta tekijästä. Yksi syistä oli se, että hän on painanut töitä 15-vuotiaasta saakka ilman kesälomia: kiireinen elämä ajoi siihen, ettei Jannika ehtinyt käsitellä vaikeuksiaan.

Toni toteaa, että hänen mielestään yksi syy Jannikan sairastumiseen löytyy musabisneksestä:

– Mä syytän tätä hiton musabisnestä. Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi. Jannika on tehnyt aina helvetisti töitä ja uskonut siihen, että mitä enemmän tekee, niin se myös palkitaan. Mutta musa-ala ei toimi niin.

Rakkaus otti aikansa

Jannika ja Toni tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2011, kun Jannika lähestyi Tonia saadakseen apua artistinuralleen. Jannikan mukaan heidän ensimmäinen tapaaminen ei ollut erityisen innostava.

– Täytyy sanoa, etten ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä. Toni sanoi, että älä jätä työtäsi, älä tule alalle, tämä on perseala, Jannika kertoo.

Rakkaus ei syttynyt Jannikan mukaan todellakaan ensisilmäyksellä. Pariskunta tapasi kuitenkin uudelleen ja uudelleen yhteisten tuttujen kautta, ja lopulta se oli menoa.

”En ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä kuin Toni.”

– En tiedä miten, mutta tässä sitä ollaan. Olen sanonut kaikille, ettei koskaan kannata ensimmäisen hetken perusteella tehdä päätelmää ihmisestä. Rakastan tuota miestä joka päivä enemmän, Jannika kertoo.

Haastattelimme Jannikaa viime kesänä, kun hän oli toipumisprosessinsa alussa. Lue juttu tästä: