Marita Taavitsainen tekee syksyllä päiväkahvikonsertteja Mikael Konttisen kanssa 30 hoitokodissa. ”Kaikki me vanheneminen. Haluan tehdä jotain hyvää.” Kuva: Jonna Öhrnberg
Marita Taavitsainen tekee syksyllä päiväkahvikonsertteja Mikael Konttisen kanssa 30 hoitokodissa. ”Kaikki me vanheneminen. Haluan tehdä jotain hyvää.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja lomailee loppuviikon ystävänsä Jari Sillanpään luona Espanjassa.

Laulaja Marita Taavitsainen, 48, valmistui keväällä sisustussuunnittelijaksi. Hän suoritti puolessatoista vuodessa verhoilu- ja sisustusalan perustutkinnon TTS-koulutuskeskuksessa.

”Eräs hotelliprojektikin on käynnissä.”

– Paperit ovat taskussa, mutta lähinnä teen sisustuksia kavereille. Eräs hotelliprojektikin on käynnissä. Päätyöni on kuitenkin edelleen laulajana, hän kertoi ensi vuonna järjestettävän Suomen Kulttuurigaalan infotilaisuudessa Musiikkitalolla.

Vuoden 1995 tangokuningatar palasi hiljattain perhelomalta Minnesotan osavaltiosta Yhdysvalloista. Hän oli reissussa valokuvaajamiehensä Tomin sekä viisivuotiaan Ineksen ja seitsemänvuotiaan Stellan kanssa.

– Se oli samalla Tomin työreissu. Kävimme katsomassa Mikael Granlundin ja Mikko Koivun matseja. Lisäksi piipahdimme maailman suurimmissa golfkisoissa ja näimme jenkkifutista, hän jutteli.

Marita kertoi käyneensä myös maailman suurimmassa ostoskeskuksessa Hall of Americassa, jonka sisällä on kokonainen huvipuisto.

– Tytöt viihtyivät siellä mainiosti. Ja minulla oli kahtena päivänä peräti kaksi tuntia omaa shoppailuaikaa, hän nauroi.

Minilomalle Espanjaan

Torstaina laulaja lähtee neljäksi päiväksi Espanjan Aurinkorannikolle, jossa hän esiintyy suomalaisten suosimassa Fugefest-tapahtumassa. Hän asuu reissun ajan ystävänsä Jari Sillanpään luona. Jarikin esiintyy tapahtumassa. Myös näyttelijä Antonio Banderasilla on asunto samalla satama-alueella.

”Minä menen jo nukkumaan, kun Jari suuntaa yöhön.”

Maritan vapaa-ajanviettosuunnitelmat reissussa ovat selvät.

– Rannalle ja Zara Home-kauppaan ostoksille, siinäpä ne. Jarilla on ihan oma elämä, ja meillä on eri käsitys bilettämisestä. Minä menen jo nukkumaan, kun Jari suuntaa yöhön. Sitten herään aamuyhdeksältä tekemään juttuja. En jaksa enää bailata, en ole koskaan oikein välittänyt siitä, Marita virnisti.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.