”Kuvittelin aina, etten osaa rakastaa, mutta lapsi on opettanut, että todellakin osaan”, Jippu kertoo äitiydestään. Kuva Jouni Harala.
”Kuvittelin aina, etten osaa rakastaa, mutta lapsi on opettanut, että todellakin osaan”, Jippu kertoo äitiydestään. Kuva Jouni Harala.

Aika psykiatrisessa sairaalassa ja uskon löytäminen muuttivat Jipun elämän suunnan. Hän rakensi uudelleen suhteen äitiinsä, jonka kanssa välirikko kesti 11 vuotta.

Laulaja, evankelista Jippu, 31, katkaisi välit äitiinsä jouduttuaan lastenkotiin 15-vuotiaana. Vaikka hän itse oli törttöillyt sinne tiensä, hän syytti äitiään hylkäämisestään. Vasta vuosia myöhemmin Jippu on ymmärtänyt, ettei äidillä ollut muuta vaihtoehtoa kuin jättää tyttärensä ammattilaisten kasvatettavaksi.

– Minä olin henkisesti aggressiivinen ja puoliksi alkoholisoitunut lapsi, äitini taas kuuttakymppiä käyvä herkkä nainen. Mitä muutakaan hän olisi voinut tehdä? Jippu sanoo.

Jippu otti yhteyttä äitiinsä tultuaan kolmisen vuotta sitten raskaaksi. Odotusta oli edeltänyt suuri elämänmuutos – ei varsinainen uskoontulo, vaan pikemmin Jeesuksen sisäistäminen, kuten Jippu tapahtunutta kutsuu. Lopulta puhelu äidille, anteeksi pyytäminen ja äidin kohtaaminen olivatkin helpotus.

– Nyt keskitymme hyvään ja vältämme konflikteja.

Tänään Jippu on jättänyt poikansa Romeon, 2, hoitoon äidilleen.

– Heidän yhdessäolonsa on arvokkain hyvitys, jonka voin äidilleni antaa. Se, että sain äitini takaisin elämääni, on suurin lahja, joka muutoksesta seurasi.

Mitä Jippu kertoo urastaan evankelistana? Mitä laulaja tarkoittaa tuonelavuosillaan? Lue koko koskettava haastattelu Me Naisten numerosta 45/2016!  

Jippu

eli Meri-Tuuli Elorinne syntyi 10.9.1985 Helsingissä.

Asuu Turussa aviopuolisonsa Sami Elorinteen ja 2-vuotiaan Romeo-poikansa kanssa.

Laulaja, lauluntekijä ja Mikaelin seurakunnan evankelista.

Gospellevy Made in Heaven julkaistaan 11.11.

Isä on oopperalaulaja Jorma Elorinne. Vanhemmat erosivat, kun Jippu oli kuusivuotias.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.