Näyttelijä Lari Halme näkyy launtai-illan viihdeohjelmissa.
Näyttelijä Lari Halme näkyy launtai-illan viihdeohjelmissa.

Näyttelijä loukkaantuu, jos naisia sorretaan.

Vedät Make up! -komediashowta  Nicke Lignellin ja Jani Toivolan kanssa. Kuka teistä on feminiinisin?

Ehdottomasti Jani. Hän kantaa ylpeänä pehmeiden arvojen lippua. Itsekin olen ajatusmaailmaltani naisellinen. Voisin kutsua itseäni feministiksi, sillä feminismi tarkoittaa minulle pyrkimystä tasa-arvoon. Loukkaannun, jos naisia sorretaan.

Onko nainen kauniimpi meikattuna vai meikittä?

Nainen ei tarvitse meikkiä näyttääkseen hyvältä, mutta voihan sen avulla feikata. Joudun itsekin ehostautumaan tv:ssä ja teatterissa. Oma vaimoni on kaunis, oli meikkiä tai ei. Joskus kyllä ihmettelen, kun hän alkaa meikata mökillä.

Niin, menit elokuussa naimisiin ohjaaja-käsikirjoittaja Marika Vapaavuoren kanssa. Kumpi teistä on kätevämpi emäntä?

Vaimo hoitaa emännöinnit ja kattaukset, itse tartun imuriin ja pyyhin pölyt. Meillä eivät muut ehdi imuroida, vaikka haluaisivat. Kotona pitää olla siistiä.

Olet 1-vuotiaan Carolan isä, ja perheeseenne kuuluu myös 14-vuotias Luca vaimosi aiemmasta suhteesta. Oletko lasten silmissä hauska?

Kyllä. Nuoremmalle esitin juuri tanssia, joka upposi ilmeisen hyvin. Vanhempi käy katsomassa esityksiäni, ja ne tuntuvat toimivan.

Dominoit lauantai-iltaa kolmella eri tv-ohjelmalla. Milloin olet vapaalla?

Sunnuntaisin rentoudun perheen kanssa kotona. Käymme vaimoni kanssa uimassa Rauhaniemen avannossa aina kun ehdimme. Siitä tulee mieletön olo. Ennen inhosin kylmää vettä ja kävin vain saunomassa, mutta vähitellen uskaltauduin veteen.

Asut Tampereella. Mihin veisit siellä turistin?

Samaan avanto-uintipaikkaan. Alue tosin on suosittu, koska se mainitaan turistioppaissa. Siellä kokoontuu joukko hulvattomia vanhoja jääriä. Kerran yksi laukaisi, että ”samperi, täällähän käy enemmän geishaa kuin kotimaista”.

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.