Vesalan esikoislevy palkittiin Emma Gaalassa vuoden albumina.

PMMP-yhtyeestä tutuksi tullut, nykyään soolona Vesala-taiteilijanimellä musiikkia tekevä Paula Vesala palkittiin eilisessä Emma Gaalassa yhteensä neljällä palkinnolla.

Tunteikkain hetki lavalla nähtiin, kun Vesala kävi noutamassa Emman vuoden albumista, debyyttilevystään Vesalasta. Palkinnon hänelle ojensi ex-aviomies Lauri Ylönen. Pari halasi ja hymyili toisilleen lämpimästi.

Vesala ja Ylönen ilmoittivat erostaan viime syksynä 12 yhteisen vuoden jälkeen. Naimisiin he menivät vuonna 2014. Heillä on liitostaan myös yksi lapsi.

– Eroon ei liity mitään draamaa tai yllättäviä käänteitä, vaan pitkä parisuhde tuli päätökseensä, pari kertoi erostaan Iltalehdelle.

Emma Gaalassakin he näyttivät olevansa hyvissä väleissä. Uuden naisystävänsä Katriina Mikkolan kanssa gaalaan saapunut Ylönen kertoi, että he tulivat paikalle kannustamaan ex-vaimoa Paulaa.

 

 

Toimittaja Maria Veitola joutui nuorena työpaikallaan usein häirinnän kohteeksi. – Pakenin tilanteista ja kun sanoin ei, sain osakseni naureskelua, vähättelyä ja uhkailua, hän kertoo.

– Seksuaalinen ahdistelu oli aina järkytys ja pettymys, mutten minäkään ikinä sanonut mitään esimiehilleni – ja joskushan ahdistelija oli oma pomo. Pakenin tilanteista ja kun sanoin ei, sain osakseni naureskelua, vähättelyä ja uhkailua, toimittaja ja sisältöjohtaja Maria Veitola, 44, kertoo nuorempana kokemastaan seksuaalisesta häirinnästä, josta on alettu puhua kunnolla vasta #metoo-kampanjan myötä.

Marialta saatettiin työhaastattelussa udella hänen rintaliiviensä kuppikokoa. Töissä ja työpaikan illanvietoissa kähmittiin ja ja lähenneltiin.  

– Tein kaikkeni, jottei ahdistelu jatkuisi, mutten ottanut lopareita, sillä ura  oli minulle tärkeä, Maria sanoo.  

Maria kertoo, miten typerryltävältä tuntui, kun oli kuvitellut saaneensa töissä jalan oven väliin oman potentiaalinsa ja osaamisensa takia, mutta sitten toimituksen miespuolinen jäsen alkoikin ehdotella. 

– Silloin tuntui, että minut olikin palkattu taloon vain jonkun pumpattavaksi barbaraksi.

Äänitorvi vai hankala tyyppi

Tänään Maria on saavuttanut urallaan aseman, missä uskaltaa puhua syrjinnästä ja ahdistelusta myös muiden puolesta.  Senkin uhalla, että tietää, miten helposti ääneen asioita sanovat naiset leimataan hankaliksi tyypeiksi tai ilonpilaajiksi.

– Toivoisin, että Ruotsin tapaan myös Suomessa tultaisiin julkisuuteen suurempina joukkoina. Yksittäiseltä uhrilta se voi olla liikaa vaadittu, sillä kokemuksista kertomalla voi vaarantaa uransa. Monen kokemukset ovat myös niin traumaattisia, ettei niitä halua kaivella tai niitä ei ole ikinä jakanut vaikkapa nykyisen kumppaninsa kanssa, Maria sanoo.

– Maailma on naiselle tosi outo ja ristiriitainen. Tuntuu, että tekipä mitä vaan, syy on aina naisessa. Naistahan syytetään raiskatuksi tulemisestakin, jos hän pukeutuu minihameeseen, liikkuu yksin yöllä ulkona tai menee miehen kanssa jatkoille. Tälläkin hetkellä tässä keskustelussa ollaan enemmän huolissaan siitä, että ahdistelijoiden ura tuhoutuu eikä siitä, että uhrien koko elämä voi olla tuhoutunut, Maria sanoo.

Milloin Maria on työelämässä kohdannut räikeintä sukupuolista syrjintää? Miksi johtajina on edelleen vähemmän naisia kuin miehiä? Miksi Maria on sosiaalisessa mediassa niin avoin? Miten hän huolehtii itsestään? Lue lisää Me Naisten numerosta 47/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun parisuhdebloggaaja Sami Minkkinen kertoi erostaan, osa hänen seuraajistaan raivostui jätetyn vaimon puolesta. Osassa heräsi pelko: voiko meillekin käydä noin? – Saamani kritiikki on pistänyt miettimään, milloin sitten on sovelias aika erota.

Parisuhdebloggaaja Sami Minkkinen, 41, kertoi erohalustaan vaimolleen, kun parin yhteinen vauva oli kaksikuinen. Tilannetta oli edeltänyt uudenlaisen itsetunnon löytäminen terapiassa sekä rakastuminen toiseen naiseen.

Uusi rakkaus oli tullut kohdalle odottamatta ja elämäntilanteessa, kun Samin vaimo oli vielä raskaana.

– Tilanne oli musertava. Meillä oli vahva yhteys, mutta olimme aivan mahdottomassa elämäntilanteessa, Sami kertoo ensikohtaamisestaan.

Samaan aikaan vaimo vauvavatsoineen oli kotona.

– Vielä silloin minulla ei ollut munaa mennä sanomaan, että minulle tapahtui tällainen asia. Totta helvetissä olen kantanut syyllisyyttä siitä, miten hoidin tilanteen, loukkasin toista ja olin epärehellinen niin vaimoa kuin itseäni kohtaan, Sami myöntää.

”Yritin taistella rakastumista vastaan ja tappaa tunteen.”

– Yritin taistella rakastumista vastaan ja tappaa tunteen. Päätimme lopettaa yhteydenpidon kokonaan, mutta en pystynyt. Tuntui, että kohtaamisellamme oli syvempi tarkoitus.

Sami lykkäsi kertomista hyvän aikaa, koska pelkäsi.

– Pelkäsin lähipiirini reaktioita ja sitä, miten satuttaisin läheisiäni. Pelkäsin muutosta ja vähän sitäkin, mitä ero tekisi orastavalle kirjoittajanuralleni.

Sami ei halua leimautua eroenkeliksi, mutta uskoo, että jokaisen kannattaisi selvittää tilit menneisyyden kanssa, kyseenalaistaa oppejaan ja saamiaan malleja.

Sami on antanut kenkää esimerkiksi vanhempiensa parisuhdemallille.

– Vanhempani erosivat kaksi päivää sen jälkeen, kun olin muuttanut pois lapsuudenkodistani. He ovat malli siitä, miten huono parisuhde voi tuhota kahden ihmisen elämän. Minulla on ihanat vanhemmat, mutta he eivät olleet oikeat ihmiset toisilleen, Sami kertoo.

– Toisin kuin tyttäreni, minä sain kasvaa ydinperheessä. Jos olisi kysytty, enpä olisi halunnut. Vanhempani olisivat saaneet olla onnellisia paljon aiemmin, jos eivät olisi sinnitelleet ydinperheen takia.

Miten Sami kokee etäsuhteen nykyisen tyttöystävänsä kanssa? Mikä erossa oli kovinta Samille? Miten lähipiiri on reagoinut Samin ratkaisuun? Lue Samin koko tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 47/2017! Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

  • 41-vuotias bloggaaja on kotoisin Tikkakoskelta, asuu Tampereella. Kahdesti avioeronnut kahden tyttären isä.
  • Uusi kirja Miesraskaus ilmestyy 27.11.
  • Julkaissut aiemmin bloginsa mukaan nimetyn kirjan Havaintoja parisuhteesta sekä Pannaan menemään, jonka teki seksuaaliterapeutti Marja Kihlströmin kanssa.
Vierailija

Bloggaaja Sami Minkkinen salasi uuden rakkautensa vaimoltaan: ”Minulla ei ollut munaa mennä sanomaan, että tapahtui tällainen asia”

Harvinaisen vastenmielinen tapaus. Mieshän on ruma kuin viitapiru, silti pitää väkisin tuoda itseään jatkuvasti esiin suoltamalla paskaa eetteriin. Kaksi avioeroakin takana, hänen pitäisi ehkä alkaa havainnoimaan enemmän omaa henkilöään kuin parisuhdetta.
Lue kommentti
Tuli lusikallinen oksennusta s...

Bloggaaja Sami Minkkinen salasi uuden rakkautensa vaimoltaan: ”Minulla ei ollut munaa mennä sanomaan, että tapahtui tällainen asia”

En edelleenkään pysty käsittämään miten joku voi tehdä toiselle noin? Vaimo on raskaana ja Minkkinen ihastuu bussissa vieraan naisen takapuoleen. Eikä muka pysty mitenkään hallitsemaan tunteitaan. Tiedoksi, että aikuinen ja vastuullinen ihminen pystyy kyllä päättämään, että perseeseen hullaantuminen ei tapahdu. Aikuinen ei myöskään hylkää vastasynnyttänyttä vaimoa, pientä lasta ja 2 kuukauden ikäistä vauvaa. Tuon perseeseen ihastumisen Minkkinen kertoi itse ylpeänä edellisessä artikkelissa...
Lue kommentti