Laila Snellman saapui arkkitehtimiehensä Iiro Mikkolan kanssa hyväntekeväisyysiltaan Kalastajatorpalle. ”Olimme hiljattain Floridassa ja seuraavaksi lähdemme ystävän häihin Mallorcalle kesäkuussa”, Laila kertoi. Kuva: Jonna Öhrnberg
Laila Snellman saapui arkkitehtimiehensä Iiro Mikkolan kanssa hyväntekeväisyysiltaan Kalastajatorpalle. ”Olimme hiljattain Floridassa ja seuraavaksi lähdemme ystävän häihin Mallorcalle kesäkuussa”, Laila kertoi. Kuva: Jonna Öhrnberg

Mallitoimiston johtaja Laila Snellman täytti hiljattain 60 vuotta ja on pudottanut painostaan yli 10 kiloa.

Kaksi viikkoa sitten kuusikymppisiään juhlinut Laila Snellman on elämänsä kunnossa. Mallitoimisto Paparazzin johtaja on tehnyt elämäntaparemontin ja pudottanut puolessa vuodessa yli 10 kiloa sekä löytänyt jälleen liikunnan riemun.

– Palkkasin personal trainerin ja jätin sokerit pois, siinä se, Laila kertoi Tesla Charity Dinner Gala -hyväntekeväisyysillassa Helsingin Kalastajatorpalla. Illan tuotto meni Lastenklinikan Kummien hyväksi. 

Laila haluaa pudottaa painoaan hitaasti, jotta pudotus jäisi pysyväksi. Salilla nainen käy kolme kertaa viikossa.

– Ennen en liikkunut juuri lainkaan ja nyt minua ei saisi sieltä pois. Tulee huono olo, jos jättää treenit väliin, hän selitti.

Rakkautta ja mummoutta

Laila saapui tilaisuuteen arkkitehtimiehensä Iiro Mikkolan kanssa. Hän kertoi, että parilla on pitkä historia.

– Tapasimme ensimmäisen kerran 12 vuotta sitten. Olimme yhdessä 8 vuotta, kihloissakin, ja erosimme. Pidimme sitten kolmen ja puolen vuoden "sapatin" ja palasimme yhteen viime kesänä toivottavasti viisastuneina, Laila päivitti onnea hehkuen.

Laila nauttii myös täysin rinnoin isoäitiydestään nelivuotiaan Teo-pojan mummina. Hän haluaa viettää aikaa tyttärensä Claudian lapsen kanssa niin paljon kuin mahdollista.

– Hän on poika parhaassa iässä. Käymme uimassa uimahallissa. Se on meidän yhteinen juttumme, Laila hymyili.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.