Laihtuminen tuo terveyden, mutta persoonasta lähtee palanen, uskoo brittiblogisti Kelly Coffey. Kuva Shutterstock
Laihtuminen tuo terveyden, mutta persoonasta lähtee palanen, uskoo brittiblogisti Kelly Coffey. Kuva Shutterstock

Nykyinen personal trainer Kelly Coffey sanoo, että oli 200-kiloisena empaattisempi ja vahvempi ihminen, jonka oli helpompi saada ystäviä.

Vuonna 2001 Kelly Coffey painoi 181 kiloa. Sitten hän laihdutti yli puolet painostaan. Nykyisin brittiläinen Coffey työskentelee suosittuna personal trainerina ja mahtuu koon 34 farkkuihin. Silti hän kaipaa takaisin aikoja, jolloin hän oli ylipainoinen.

Coffey kirjoitti maaliskuun lopussa Mindbodygreen.com-sivustolle postauksen, jonka mukaan hän ikävöi kilojaan. Se sai aikaan netissä kommenttivyöryn, joista osa kannusti, osa keskittyi ihmettelyyn ja ilkeilyyn.

Eniten Coffey kaipaa fyysistä voimakkuutta, joka hänellä oli isompana ihmisenä.

– Ennen saatoin helposti nostaa yhden sohvan yksinäni muuttoautoon ja takaisin. Nykyisin se ei enää onnistu, vaikka voimaharjoittelen päivittäin, Coffey kirjoitti sivustolla.

"Naiset eivät pidä lihavaa uhkana"

Isona muutaman kilon painonvaihtelutkaan eivät tuntuneet niin pahoilta kuin laihempana. Lähes 200-kiloisena ei ollut merkitystä, suureniko vaatekoko kahdella vai ei.  Lihavana Coffey sanoi kohdanneensa niin paljon halveksuntaa, tuomitsemista, kiusaamista ja jopa pelkoa, että se pakotti empatiaan myös muita ihmisiä kohtaan.

– Laihana en olisi koskaan joutunut miettimään sellaisia asioita, Coffey kirjoittaa.

Lihavien vuosien jälkeen Coffey sanoo arvostavansa myös nykyistä terveydentilaansa. Hoikkana sitä pitää enemmän itsestäänselvyytenä. Aiemmin myös ystävyyssuhteiden luominen oli Coffeyn mielestä helpompaa. Naiset eivät nähneet ylipainoista naista uhkana ja luottivat häneen helpommin.

Suurimman ongelman Coffey sanoo olevan kuitenkin hänen sisäisen ja ulkoisen maailman kohtaamattomuus.  Suurempikokoisena Coffeyn kova ääni, suuret tunteet ja iso asenne kuuluivat saumattomasti isoon fyysiseen kokoon. Nyt hänestä tuntuu, että hänen persoonansa ja ulkoinen olemuksensa eivät kulje käsi kädessä.

Lue Kelly Coffeyn blogi: http://www.strongcoffey.com/