Lady Gaga on puhunut aiemminkin rankasta nuoruudestaan, mutta vasta nyt hän kertoi ensimmäisen kerran raiskauksesta. Kuva: Reuters
Lady Gaga on puhunut aiemminkin rankasta nuoruudestaan, mutta vasta nyt hän kertoi ensimmäisen kerran raiskauksesta. Kuva: Reuters

Lady Gagan Swine-kappale on omakohtainen kertomus raiskauksesta.

Poptähti Lady Gaga, 28, avautui puhui ensimmäistä kertaa radio- ja televisiojuontaja Howard Sternin haastattelussa tulleensa raiskatuksi 19-vuotiaana, hieman alle 10 vuotta sitten. Haastattelussa hän kertoo raiskaajansa olleen itseään kymmeniä vuosia vanhempi.

Lady Gaga paljastaa tehneensä vuosia töitä päästäkseeni yli traumaattisesta tapahtumasta ja tavanneensa raiskaajansa vain kerran tapahtuman jälkeen, sattumalta kaupassa.

– Näin hänet kerran kaupassa ja halvaannuin pelosta, Lady Gaga kuvailee.

Tilannetta on pahentanut tähden mukaan se, että raiskaaja on kertonut kaikille seurustelleensa tähden kanssa.

– Olit 20 vuotta vanhempi ja minä olin lapsi. Miten se on deittailua? Lady Gaga kysyy.

Paljastus liittyy Lady Gagan tuoreimmalta Artpop-levyltä löytyvään Swine-kappaleeseen, josta hän keskusteli haastattelussa Sternin kanssa. Swine-kappaleessa lauletaan ällöttävästä siasta ihmiskehossa.

Howard Stern kysyi Lady Gagalta haastattelun aikana, oliko hänen raiskaajansa levytuottaja, mutta tähän tähti ei antanut selvää vastausta.

Nuorempana ankaraa katolista koulua käynyt Lady Gaga on aikaisemminkin puhunut rankasta nuoruudestaan.

– Olin niin huumeissa, etten nähnyt torakoita jalkojeni alla. Vedin huoneessani viivoja Raamatulta, hän kuvaili tuolloin.

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.

 

Minttu Murphy-Kaulanen kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan, ettei Rianna-tyttären neuvolakäynti sujunut toivotusti.

Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, 37, kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan siitä, miten suuri huoli voi lapsesta olla. Minttu huolestui, kun kävi tällä viikolla neuvolassa hänen ja tv:stä tutun kauppias Sampo Kaulasen, 38, Rianna-tyttären kanssa.

– Mun 4-vuotiaalla kuului sydämestä sivuääni. Ilmeisesti tavanomaista leikki-ikäisillä, mutta tutkia täytyy. Se mahan pohjasta kouriva tunne joka kerta, kun ajattelen asiaa saa mut voimaan fyysisesti niin pahoin. Tiedän järjellä, että olisi meillä kaiketi muitakin oireita, jos vakavasta sydänoireesta olisi kyse, mutta ei se minun tunnetta paranna,  Minttu kirjoittaa blogissaan.

”Rakastan lapsiani enemmän kuin elämää.”

Minttu kertoo kirjoituksessaan pohtineensa myös rokotuksia. Lisäksi hän miettii, että huoli lapsista helpottaa tuskin koskaan. Mintulla on kolme tytärtä ja yksi bonuslapsi, joka on Sampon edellisestä avioliitosta.

– Mä rakastan lapsiani enemmän kuin elämää. On kyse flunssaisesta 12-vuotiaasta tai vauvarokon kourissa olevasta pienestä tai 17-vuotiaasta, jolta poistetaan nielurisat, tämä mun huoli ja tunne lapsista on yhtälainen. 

Kokemusta kahdesta keskenmenosta

Tänä syksynä Minttu ja Sampo kertoivat Me Naisten haastattelussa, ettei yhteisen lapsen saaminen ollut itsestäänselvää. Ennen yhteisen Rianna-tyttären syntymää Minttu koki kaksi keskenmenoa. Molemmat olivat niin sanottuja tuulimunaraskauksia.

”Pohdin, haluanko tätä todella.”

– Pettymys ja suru oli suuri. Erityisesti siksi, että tiesin Sampon toivovan lasta kiihkeästi. Halusin suoda sen hänelle. Aloin väkisinkin miettiä, olenko jo liian vanha koko touhuun. Pohdin, haluanko tätä todella, Minttu kertoi haastattelussa tänä syksynä.