Joidenkin superrikkaiden tyyppien palvelijoillakin on rahaa kuin roskaa. Kuva: Shutterstock.
Joidenkin superrikkaiden tyyppien palvelijoillakin on rahaa kuin roskaa. Kuva: Shutterstock.

Chanel-laukku sinne, kymmenientuhansien bonus tuonne. Äveriäiden perheiden lastenvahdeilla ja hovimestareilla ei itselläänkään ole puutetta rahasta. Saattaapa heitä kyyditä myös ihka oma autokuski.

Rikkailla ovat kalliit huvitukset, mutta kyllä heidän henkilökuntansakin kelpaa, kertoo Daily Mail.

Jos sattuu olemaan lastenvahti, kokki tai hovimestari supervarakkaassa perheessä, pääsee mitä todennäköisimmin nauttimaan luksuseduista, kuten kalliista merkkikäsilaukuista, Karibian-risteilyistä ja vaikkapa rapsakoista kymmenientuhansien eurojen bonuksista.

Kyllä kannattaa! Esimerkiksi tällaisia kokemuksia rikkaiden apulaisilla on ollut:

  • Venäläisperheelle työskentelevä Rebecca, 35, on päässyt viettämään kesän upealla jahdilla Välimerellä. Hän on ravannut perheen mukana niin Malediiveilla, Espanjassa, Mauritiuksella, Dubaissa, Brasiliassa... lista jatkuu pitkään. Samalla hän on päässyt asumaan maailman huippuhotelleihin. Rebecalle on lahjoitettu myös tuhansien eurojen arvosta Guccin merkkikäsilaukkuja, Ferragamon kenkiä ja Givenchyn mekkoja.
  • Los Angelesissa asuvalle arabialaisperheelle työskentelevä Robert, 55, on hovimestari, jota todella muistetaan kunnon joulubonuksella! Rikkaiden perheiden palkkaamien apulaisten bonukset saattavat nousta jopa 40 000 euroon kertalaaki. Yksityiskoneella ympäriinsä suhaavalla Robertilla on myös oma henkilökohtainen autokuski.

Hyvät lastenhoitajat voivat ansaita viikossa jopa yli 2 000 euroa. Siihen päälle vielä bonukset ja muut "pikkulahjat", niin homma näyttää lyövän leiville aika hyvin.

Pitäisikö tässä harkita alanvaihtoa?

Lähde: Daily Mail.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.