Monika Fagerholm kertoi Me Naisten haastattelussa vuonna 2009, että paraneminen on ollut hänen elämänsä suurin ihme. "Olin pitkään poissa elämästäni, ja lopetettuani juomisen minulle on tapahtunut ihania asioita." Kuva: Sanoma-arkisto/Terhi Ylimäinen
Monika Fagerholm kertoi Me Naisten haastattelussa vuonna 2009, että paraneminen on ollut hänen elämänsä suurin ihme. "Olin pitkään poissa elämästäni, ja lopetettuani juomisen minulle on tapahtunut ihania asioita." Kuva: Sanoma-arkisto/Terhi Ylimäinen

Kirjailija Monika Fagerholm kertoo Iltalehden haastattelussa, että vertaistuki on auttanut häntä eniten taistelussa alkoholismia vastaan.

Kirjailija Monika Fagerholm, 53, kertoo Iltalehdessä, että vasta täydellinen nöyrtyminen ja vertaistuki ovat auttaneet häntä taistelussa alkoholismia vastaan. Monika on ollut raittiina kymmenisen vuotta, mutta kertoo yhä elävänsä päivä kerrallaan.

– Sain kaiken hoidon, mitä ihminen voi saada, mutta vasta täydellinen nöyrtyminen ongelman edessä ja ryhmätuki toivat avun. Olin mestari salailemaan ja piilottamaan juomistani. Kolme pulloa viiniä meni päivässä. Aamu alkoi ensin oluella, että sai vapinan pois. Saatoin juoda kokkareilla vettä, mutta kotona avasin pullon, Monika kertoo lehdelle.

Pro Finlandia- ja Runeberg-palkittu kirjailija kertoi Me Naisten haastattelussa vuonna 2009, että alkoholismi hiipi hänen elämäänsä salakavalasti. Kolmekymppisenä hän alkoi juoda yksin kotona.

– Hain tunnetta, jossa olin tavallaan kuplassa ja suojassa omassa pienessä tilassani, mutta samalla koin suurta yhteenkuuluvuutta maailman kanssa, hän kuvaili.

Hurjinta alkoholismissa kirjailijan mielestä on se, että se muuttaa ihmisen koko persoonallisuutta. Hän arvioi, ettei ehkä olisi elossa ilman AA:ta eli Anonyymien Alkoholistimien ohjelmaa.

– Tai ainakin olisin henkisesti ihmisraunio. Kyse ei ollut pelkästään fyysisestä asiasta, vaan vähitellen koko minäni hiipui ja oma ääneni hävisi. Sairas ihminen on poissaoleva ja hyvin itsekeskeinen, sillä hänelle merkittäviä ovat ainoastaan omat tarpeet, Monika mietti viitisen vuotta sitten.

Lue myös:

Monika Fagerholm: "Minun ja mieheni suhde ei ole älyllinen"

Monika Fagergholm: "Vasta raittiina tutustuin itseeni"

Monika Fagerholmin Lola ylösalaisin on tuhannen tarinan trilleri

Jarkko Valtee juhli pyöreitä baarissa. – Laitoin parille kymmenelle frendille Facebookissa viestiä, että en ole matkoilla vaan baarissa, tule sinäkin.

Drag-artisti, radiojuontaja ja viihteen monitoimimies Jarkko Valtee täytti lauantaina 50 vuotta.

– Tai siis olen nyt vanha 600 kuukautta ja neljä päivää. Lapsilla ikä lasketaan aina kuukausissa, jossain vaiheessa ihminen alkaa kääntyä takaisinpäin.

Jarkko juhli pyöreitä baarissa.

– En jaksanut järjestää mitään tapahtumaa, mutta laitoin parille kymmenelle frendille Facebookissa viestiä, että en ole matkoilla vaan baarissa, tule sinäkin.

Edellisen kerran Jarkko juhli pyöreitä isommin, kun hän täytti 30 vuotta. Noissa juhlissa hän esiintyi ensimmäistä kertaa Osku Heiskasen kanssa Sowhat draq-duona.

”Meitä on Oskun kanssa leikkisästi syytetty, että veimme drag-skenen S-etukorttiristeilyille.”

Nyt kaksikko rakentaa syksylle 20-vuotisjuhlakiertuetta. Mukaan lähtee 13 henkinen porukka sekä iso rekan perävaunullinen koneistoa. Kiertue kattaa maan isoimmat kulttuuritalot.

– Naurettiin Oskun kanssa, että on tämä aika hyvin kahdelle viisikymppiselle miehelle, jotka esittävät muita artisteja. Silloin kun aloitimme, drag nähtiin enemmän suttuisena yökerhoasiana. Meitä on Oskun kanssa leikkisästi syytetty, että veimme drag-skenen S-etukorttiristeilyille. Se on edennyt marginaaliviihteestä yhdeksi isoksi teatteriviihteen alaksi.

Esiintymistä Jarkko aikoo jatkaa hamaan tulevaisuuteen. Muutenkin hän arvelee muuttuneensa ihmisenä hyvin vähän viimeisen 20 vuoden aikana.

– Rauhoittunut on väärä sana, mutta en ole enää niin ehdoton kuin aikaisemmin. Pystyn yhä vetämään kilarit aivan käsittämättömistä asioista, mutta väitän että olen ihan pikkuisen paremmin oppinut ymmärtämään, enkä suutu ihan niin herkästi, Jarkko analysoi Laura Paloheimon kirjan julkistamistilaisuudessa.

Radiopersoona Kimmo Vehviläinen poseerasi Instagram-kuvassaan ilman vihkisormusta jo huhtikussa. Nyt hän on vahvistanut, että avioliitto Johannan kanssa on päättynyt eroon. 

Kimmo Vehviläisen avioliitto vaimonsa Johanna Vehviläisen kanssa on päättynyt eroon. Pari oli yhdessä 10 vuotta. Naimisiin he menivät vuonna 2016. Jo ennen naimisiinmenoa pari erosi kahdesti. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Seiska

Kimmo vahvistaa Me Naisille tiedon pitävän paikkansa. 

– Kyllä tieto erosta pitää paikkansa. Olen jo sanonut kaiken sanottavan, minulla ei ole enempää tästä aiheesta, Kimmo kommentoi Me Naisille. 

Seiskalle Kimmo paljasti, että pariskunta oli eronnut jo kevättalvella.

– Nyt alkukesän aikana asioita laitetaan käytäntöön, Kimmo kertoi Seiskalle. 

Kimmo oli yksi suosikeista tuoreessa Selviytyjät Suomi -julkkisversioissa. Kimmo pääsi kilpailussa finaaliin. Kun Selviytyjissä kilpailijat saivat kirjeet kotoa, Kimmo ei pystynyt tunteidensa vallassa lukemaan rakkaudentäyteistä kirjettä Johannalta.

Kimmo kertoi Seiskalle kokeneensa itsensä yksinäiseksi Selviytyjien kuvauksissa. Hän kävi kuvausten aikana puhumassa pahasta olostaan psykologi Laura Stenroosin kanssa. 

Johanna-vaimon Selviytyjät-ohjelman kuvauksiin lähetetystä kirjeestä välittyi rakkaus ja ikävä aviomiestään kohtaan.

Päivitetty 10:39 Oikea naimisiinmenoaika