"Ministerivuosien kilot tulivat reisiin, mahaan, takapuoleen, käsivarsiin, selkään. Siis joka paikkaan, sanoo Maria. Nyt kilot ovat mennyttä." Kuva: Jouni Harala
"Ministerivuosien kilot tulivat reisiin, mahaan, takapuoleen, käsivarsiin, selkään. Siis joka paikkaan, sanoo Maria. Nyt kilot ovat mennyttä." Kuva: Jouni Harala

Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson, 45, karisti vuodessa kymmenen kiloa ja väsymyksen. Katso tästä, miten Maria onnistui elämäntaparemontissaan.

Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardsonin viikko-ohjelmaan kuuluvat nykyisin kuusi treenikertaa ja ruokavalio, josta punainen liha, valkoinen vehnä ja sokeri on karsittu kokonaan pois.

Makeat siiderit hän on vaihtanut lasilliseen viiniä. Ruisleipä ja kaurapuuro maistuvat erityisesti aamiaisella.

Paino on pudonnut vuoden aikana kymmenen kiloa ja Marian olo on entistä energisempi.

– Olen uusrakastunut ryhmäliikuntatunteihin. Nuoruudessa kävin tanssimassa jazz-tanssia. Nykyään saan ilontunteita kahvakuulan tai keskivartaloon keskittyvällä shape-treenillä tai painoihin keskittyvällä power-tunnilla, sanoo Maria.

Viikonloppuisin Guzenina-Richardsonin perheessä herkutellaan. Aamiaisbrunssille Maria kokkaa vaikkapa juustomunakasta ja paistettua pekonia.

– En tuijota vaakaan, vaan pyrin voimaan kokonaisvaltaisesti hyvin. Terveellisen ruoan ei tarvitse olla mautonta, hän sanoo.

Marian viikon treenit:

1. Kerran viikossa kahvakuulaa.

2. Kerran viikossa shape-vatsalihastreeniä.

3. Lisänä booty-pepputreeni kerran viikossa.

4. Kolmena päivänä tunti kuntosalin juoksumatolla.

Päivän ateriat:

Aamiainen: Iso kuppi kahvia hunajalla ja maidolla, jogurttia, marjoja tai vaihtoehtoisesti kaurapuuroa, ruisleipää tai pähkinöitä.

Lounas: Keittoa, salaattia tai kalaa. Perunan, pastan ja riisin jätän pois.

Välipala: pähkinöitä, hedelmiä.

Illallinen: Sama kuin lounaalla.

Päivän mitaan juon kohtuudella vettä.

Lue Marian haastattelu ja lisää elämäntaparemontista Me Naisista 20/2014.

Lue myös nämä:

Rakastunut Maria Guzenina-Richardson: Tunsin itseni jo vanhaksi täti-ihmiseksi

Maria Guzenina: ”Vaikea lapsuus teki minusta selviytyjän”

Maria Guzenina: ”Teimme isäni kanssa vihdoin sovinnon”

Manuelalla ja Tuurella on kummallakin lapsia edellisistä liitoistaan.

Muusikko Tuure Kilpeläinen, 47, ja taitelija Manuela Bosco, 35, seurustelevat, kertoo Voice.

– Ollaan yhdessä. Kyllä, Manuela kertoo Voicen mukaan.

Manuela erosi entisestä puolisostaan Kasmir Baltzarista kesäkuussa. Manuelalla ja Kasmirilla on kaksi yhteistä lasta Sahara-tytär ja Otava-poika. Sahara on syntynyt vuonna 2014 ja Otava vuonna 2016.

Myös Tuure on eronnut ja hänellä on ex-puolisonsa kanssa kaksi lasta.

Manuela ja Kasmir antoivat Me Naisille yhteishaastattelun keväällä 2016. Pääset lukemaan sen tämän linkin kautta.

Britannian prinssi William saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen marraskuun viimeisinä päivinä. Presidentti Sauli Niinistö isännöi vierailua, mutta on Williamilla muutakin odotettavaa!

  1. Oh dear! Prinssi William on varmasti tottunut päivittelemään surkeaa säätä kotisaarellaankin. Suomi lienee kuitenkin yksi säävoivottelun paratiiseista. Jos tässä lajissa kisattaisiin, olisimme aina MM-finaalissa. Liity siis huokailumittelöön! 
  2. Marraskuisessa viimassa jokainen järki-ihminen käyttää päähinettä, mikä on loistouutinen kaikille hiusongelmien kanssa kamppaileville. Syyspipo korville vedettynä ei tarvitse murehtia lättänästä kuontalosta – tai aatelisesti nousevasta hiusrajasta. Kröhöm.
  3. Pimeässä jokainen näyttää hyvältä. Jokainen. 
  4. Pimeässä Helsingissä saattaa törmätä muihinkin prinsseihin! Marraskuun viimeisinä päivinä alueen prinssitiheys on maksimissaan, sillä myös Ruotsin prinssi Daniel saapuu kaksipäiväiselle vierailulle.
  5. Prinssi Daniel aikoo käydä kasvuyritystapahtuma Slushissa. Lähde imuun, niin saat kokea ikäkriisivuoristoradan koko kierroksen. Jos presidentti Sauli Niinstön seurassa tunnet itsesi kovin nuoreksi, lupaamme, että Slushissa 35-vuotias saa mukavan tönäisyn takaisin todellisuuteen. Ei sitä sittenkään ihan untuvikkoja enää olla.
  6. Prinssi William saapuu Suomeen ilman perhettään. Kyllähän se tiedetään, että elämä pienten lasten (ja vielä raskaana olevan, jatkuvasti pahoinvoivan kumppanin) kanssa voi välillä olla rankkaa. Hengailu Sauli Niinistön seurassa voi siis tuntua ihan lepolomalta. Sale ei varmasti paisko ruokaa lattialle tai saa raivareita kättelyjonossa. Jos kuopuksen syntymän jälkeen kaipaat irtiottoa, tervetuloa uudelleen!

Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio
Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio