Kuva Liisa Takala
Kuva Liisa Takala

Kuvittaja Eliza Jäppisen, 34, mielestä pienten unelmien toteutuminen on tylsää.

Vietit lapsuutesi Havaijilla, sukunimesi on suomalaiselta mieheltäsi ja olet kuitenkin ruotsinkielisestä suomalaisperheestä. Aika sekavaa?
No nii-in! Kaiken lisäksi olen ainoana perheestäni syntynyt Ruotsissa, jossa isäni sattui työskentelemään silloin. Palasimme pian Suomeen ja muutimme taas isän töiden perässä Havaijille. 15-vuotiaana palasin yksin tänne, mutta suomea en ole oppinut koskaan. Poikani kasvaa kielisekamelskassa. Isäni asuu edelleen Yhdysvalloissa ja työskentelee Nasalle, veljeni on töissä Intiassa ja siskoni asuu Ruotsissa. 

Olet luonut piirroshahmot hittilistoilla keikkuvalle Studio Killers -animaatio­yhtyeelle, joka julkaisee levyn. Miksi bändin muusikot pysyvät piilossa?
Kaikki eivät nauti huomiosta. Kun yhtye pyysi minua piirtämään muusikot, olin ensin, että mitä jos vihaan heidän musiikkiaan. Kävi kuitenkin niin, että rakastuin ensimmäiseen Ode to the bouncer -biisiin ja tajusin piirtäneeni keulahahmon jo vuosia sitten. Muhkea Cherry oli odotellut pöytälaatikossa oikeaa hetkeään. Sen henkiin herääminen oli taikaa, todella hengellinen hetki.

Olet piirtänyt koko elämäsi. Oliko se Havaijin kauneus, valo ja värit, mikä kehitti sinusta taiteilijan ja visualistin?
Voi olla sekin, tosin Havaijilla olin mustiin pukeutuva goottiteini, joka vältteli aurinkoa ja vain murjotti palmun alla – kyllä, palmunkin alla voi murjottaa! Muu perhe urheili ja ulkoili, mutta minä katsoin televisiota, etenkin piirrettyjä. Niiden tuntemisesta on nyt hyötyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Animaatiostudiosi virittelee yhteistyötä Amerikkaan. Mistä itse haaveilet?
Urani alussa haaveilin pienesti ja sain kaikki työt, joihin olin hakenut. Unelmiensa saavuttaminen voi kuulkaas olla vähän helvetin tylsistyttävää, joten päätin jatkossa laittaa riman epärealistisen korkealle. Nykyään to do -listani päättyvät kohtaan Valloita maailma.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue myös:

Suomalaiskuvittajan piirtämä yhtye iTunesin ykköseksi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla