Näin Adele riemuitsi Brit Awards -gaalassa saamistaan palkinnoista. Kuva: Reuters
Näin Adele riemuitsi Brit Awards -gaalassa saamistaan palkinnoista. Kuva: Reuters

– Sinun on pakko sanoa kyllä, faniaan kosimaan auttanut Adele kannusti.

Viime vuonna komean paluun tehnyt Adele starttasi kiertueensa maanantaina Belfastissa Irlannissa. Karkauspäivän keikan kiusallisin tilanne sattui, kun hänen faninsa Hayley Consuegra oli aiemmin päivällä puhunut avioitumisesta miesystävänsä Neil Pringlen kanssa, ja mies oli vastannut ’ehkä’.

Adelelle vastaus ei kelvannut, joten hän kutsui parin lavalle tarkoituksenaan saada joku nainen keikallaan kosimaan. Hayley ilmoittautui.

– Sinun on pakko sanoa kyllä, Adele sanoi miehelle ja kannusti myös yleisöä.

– Lasken kolmeen, ja jokainen sanoo: ’Come on, Neil’.

Ilmeisesti 11 000 ihmistä ja Adele saivat miehen vakuutettua siitä, että kannattaa vastata kyllä – vaikka joku olisi saattanut pitää hieman intiimimmästä kosinnasta.

Adelella on kuitenkin parin tarinassa suloinen rooli. Hayley ja Neil ehtivät jo erota kertaalleen, mutta suhde lämpeni uudelleen, kun Hayley lähetti miehelle linkin Adelen kappaleeseen Someone Like You, kertoo The Daily Mail.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.