Kutsu minut kotiisi! Bruce Oreckin vierellä Cody-vaimo ja Deckard-koira. Kuva: Jonna Öhrnberg
Kutsu minut kotiisi! Bruce Oreckin vierellä Cody-vaimo ja Deckard-koira. Kuva: Jonna Öhrnberg

Yhdysvaltain Suomen-suurlähetystö kaupittelee suurlähettilästään Bruce Oreckia kylään.

Yhdysvaltain suurlähetystö riemastuttaa Facebookissa. Keskiviikkona se ilmoitti, että suurlähettiläs Bruce Oreck tulee jonkun suomalaisen kotiin syömään. Tällä hetkellä käynnissä on kilpailu siitä, kuka saa ladonovimaisen diplomaatin ruokapöytäänsä.

Vaikka Me Naiset ei olekaan aivan selvillä siitä, miksi Oreck haluaa tulla ruokailemaan jonkun kotiin, kannatamme ideaa sataprosenttisesti. Miksikö? No siksi, että Oreck nyt yksinkertaisesti vain on yksi kaikkien aikojen cooleimmista suurlähettiläistä.

Kutsu hänet kotiisi, vaikka näiden syiden takia:

1. Bruce Oreck on mieletön Suomi-fani. Hän on ollut suurlähettiläs syksystä 2009 ja rakastunut täällä olonsa aikana saunaan.

2. Lihaksikkaampaa diplomaattia saa etsiä. Bruce Oreck on harrastanut kehonrakennusta, voittanut harrastuksellaan kilpailuita ja jopa nyrkkeillyt nuorempana. Ulkonäkönsä puolesta Oreckia ei helposti arvaisi diplomaatiksi. Jos naapurit ahdistavat, lähetä Oreck oven taa!

3. Isovillakoira Deckard. Etenkin koiraihmiselle Oreck on hyvä pöytäseuralainen. Jos lähettilään kutsuu kotiinsa, voi hänen lemmikkinsä "ambassadog" Deckard tulla kaupanpäällisinä vierailulle. Koira on nimittäin usein kulkenut Oreckin mukana edustusreissuilla.

4. Huumorintaju. Oreck on herättänyt hämmennystä käyttämällä Facebookissa jaetuissa virallisissa joulukorteissa ProBody-lehden kannessa nähtyä kuvaa, jossa hän poseeraa toinen hiha irti revittynä ja hauis pullistellen. Viime vuoden kortissa Oreck istui saunassa alastomien miesten keskellä. Oreckin ruokapöydässä ei ainakaan tule tylsää.

 

 

Avicii eli Tim Bergling. Kuva: Instagram/Avicii via REUTERS
Avicii eli Tim Bergling. Kuva: Instagram/Avicii via REUTERS

”Niiden kahden vuoden ajan, jotka olimme yhdessä, hän oli läheisin uskottuni ja paras ystäväni”, Goldberg kirjoittaa.

Eilen illalla maailma sai järkyttyä suru-uutisesta, jonka mukaan yksi viime vuosien suosituimmista DJ-lahjakkuuksista Avicii, eli Tim Bergling, on kuollut. Lähteiden mukaan Bergling löydettiin kuolleena Masqatista, Omanista. Kuolinsyytä ei ole kerrottu julkisuuteen. Bergling oli vain 28-vuotias.

Fanit, työkaverit ja läheiset ovat olleet murheen murtamia uutisesta. Some on täyttynyt osanotoista ja muisteloista. Nyt myös Berglingin ex-tyttöystävä Emily Goldberg on muistanut edesmennyttä tähteä sosiaalisessa mediassaan. Hän aloittaa sydäntäsärkevän muistokirjoituksessaan Aviciin Enough is enough -kappaleen lyriikoilla:“Come on babe, don’t give up on us. Choose me, and I’ll show you love.”

– Nämä ovat sanoituksia kappaleesta, jonka Tim kirjoitti minulle. Toivon, että olisin voinut elää sanojen mukaan. Niiden kahden vuoden ajan, jotka olimme yhdessä, hän oli läheisin uskottuni ja paras ystäväni, Goldberg kirjoittaa.

Hän kertoo, että uutinen Bergligin kuolemasta on edelleen niin shokeeraava, että sitä on vaikea käsittää todeksi.

– Herättäkää minut, kun kaikki tämä on ohi, koska tämä ei voi olla totta.

Goldberg julkaisi kirjoituksen ohessa lukuisia kuvia Berglingistä.

Myös Ruotsin kuningasperhe on ilmoittanut surevansa esimerkiksi prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian häissä esiintynyttä tähteä. Suomalainen dj-tähti ja musiikkituottaja Darude eli Ville Virtanen esitti surunvalittelunsa Twitterissä.

Bergling oli yksi 2010-luvun menestyneimpiä edm-artisteja. Hän teki yhteistyötä maailmanluokan tähtien, kuten Madonnan, Coldplayn, Wycleaf Jeanin ja Robbie Williamsin kanssa.

Viime vuosina Bergling joutui perumaan useita keikkojaan vakavien mielenterveysongelmien vuoksi. Vuonna 2016 Bergling ilmoitti lopettavansa keikkailun, mutta jatkavansa musiikin tekemistä.

Tilaajille
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen

Ohjaaja Mika Myllyaho kärsi nuorena paniikkihäiriöstä, mutta oppi elämään sen kanssa, kun oma ala löytyi. – Muistan miten helpottavaa oli saada diagnoosi ja tulla viimein ymmärretyksi.

Ohjaaja ja Kansallisteatterin johtaja Mika Mylly­aho, 51, ei meinaa mahtua teatterinsa pienimmän näyttämön, Omapohjan, katsomopenkkiin. Pitkät koivet näyttävät jatkuvan kolmosriviltä aina seuraavan rivin yli ensimmäisille tuoleille asti,...