Kurt Cobainin tytär Frances Bean oli yksi Kurt Cobain: Montage of Heck -dokumentin tuottajista. Kuvassa myös äiti Courtney. Kuva: Reuters
Kurt Cobainin tytär Frances Bean oli yksi Kurt Cobain: Montage of Heck -dokumentin tuottajista. Kuvassa myös äiti Courtney. Kuva: Reuters

Nirvana-fanit ovat raivoissaan Kurt Cobainin leskelle. "Vihaamme sinua Courtney Love", Instagramissa vuodatetaan.

27-vuotiaana itsemurhan tehneen Kurt Cobainin leski Courtney Love julkaisi pariskunnan tyttären Frances Bean Cobainin 23-vuotissyntymäpäivänä Instagramissa perhekuvia ajoilta, jolloin tytär oli vasta vauva. Yli parikymmentä vuotta vanhoissa kuvissa koko perhe makoilee tyytyväisenä sängyssä.

"Vauvamme on kasvanut aikuiseksi. Meillä on sinua niin ikävä", Courtney vetistelee kuvia kommentoidessa.

 

My greatest love and our precious Bean #missyou #memories

A photo posted by Courtney Love Cobain (@courtneylove) on

Harmittomat muistokuvat ovat saaneet Kurt Cobain -fanit raivoihinsa. Instagramissa Courtneyn sivut ovat täyttyneet haukkumasanoista ja törkykommenteista, jossa hänen väitetään käyttävän miehensä muistoa hyväksi.

"Me kaipaamme häntä, mutta vihaamme sinua. Myönnä jo totuus", osa kommentoijista kirjoittaa.

Kurt Cobainin itsemurhan jälkeen hänen kuolemastaan on liikkunut salaliittoteorioita. Niiden mukaan Kurt murhattiin, ja moni on syyttänyt kuolemasta leskeä.

Kesällä tapaus sai uutta bensaa liekkeihin, kun tapaukseen vihkiytynyt jenkkitoimittaja Richard Lee vaati julkaisemaan kuolinkuvat. Hänen mukaansa ne todistavat, ettei Kurt tehnyt itsemurhaa, vaan hänet murhattiin. Tähän mennessä kuvamateriaali on pidetty salassa perheen yksityisyyden vuoksi.

Kurt Cobainista julkaistiin tänä vuonna dokumenttielokuva, jonka hänen tyttärensä tuotti. Montage of Heck -elokuvan voi käydä katsomassa ilmaiseksi Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaaleilla Helsingisssä. Tapahtumasta lisää täällä.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.