Kurt Cobain ja Courtney Love pienen tyttärensä kanssa vuonna 1992. Kuva: Reuters
Kurt Cobain ja Courtney Love pienen tyttärensä kanssa vuonna 1992. Kuva: Reuters

Kurt Cobainin tytär Frances Bean Cobain ei halua romantisoida isänsä kuolemaa.

Frances Bean Cobain, 22, oli alle kaksivuotias, kun hänen isänsä, Nirvana-solisti Kurt Cobain teki itsemurhan. Nyt tytär puhuu isästään ensimmäistä kertaa julkisesti Rolling Stone -lehden haastattelussa. Francesin äiti on laulaja-näyttelijä Courtney Love, 50.

27-vuotiaana kuolleen Kurt Cobainin elämään päästään tutustumaan myöhemmin tänä vuonna miehen, kun Kurt Cobain: Montage of Heck -dokumenttielokuva tulee ensi-iltaan. Frances on ollut mukana tuottamassa isästään kertovaa elokuvaa.

– Kurt ajautui pisteeseen, jossa hänen piti uhrata jokainen pala itsestään taiteelle, koska maailma vaati sitä häneltä, Frances kertoo Rolling Stonelle.

– Mielestäni se oli yksi tärkeimmistä tekijöistä sille, miksi hän tunsi, ettei halunnut olla täällä ja että kaikki olisivat onnellisempia ilman häntä.

Francesin elämässä isälle olisi kuitenkin ollut paikka.

– Todellisuudessa, jos hän olisi elänyt, minulla olisi ollut isä. Ja se olisi ollut mieletön kokemus.

Kun Frances tapasi ensimmäisen kerran Montage of Heck -dokumentin ohjaajan Brett Morgenin, hänellä oli vahva näkemys siitä, millaisena hän halusi isänsä nähtävän valkokankaalla. Hän ei halunnut romantisoida isänsä kuolemaa.

Haastattelusta käy ilmi myös se, ettei Frances erityisesti välitä Nirvanan musiikista.

– En välitä grungesta. Mutta Territorial Pissings on ***tun hyvä biisi. Ja Dumb – itken joka kerta, kun kuulen sen. Se on riisuttu versio Kurtin näkemyksestä itsestään – hänestä huumeissa, ilman huumeita, tuntien itsensä riittämättömäksi olemaan sukupolvensa ääni.

Lue myös:

Kurt Cobainin tytär läksytti kuolemaa ihannoivaa Hollywood-tähteä

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...