Kurt Cobain ja Courtney Love pienen tyttärensä kanssa vuonna 1992. Kuva: Reuters
Kurt Cobain ja Courtney Love pienen tyttärensä kanssa vuonna 1992. Kuva: Reuters

Kurt Cobainin tytär Frances Bean Cobain ei halua romantisoida isänsä kuolemaa.

Frances Bean Cobain, 22, oli alle kaksivuotias, kun hänen isänsä, Nirvana-solisti Kurt Cobain teki itsemurhan. Nyt tytär puhuu isästään ensimmäistä kertaa julkisesti Rolling Stone -lehden haastattelussa. Francesin äiti on laulaja-näyttelijä Courtney Love, 50.

27-vuotiaana kuolleen Kurt Cobainin elämään päästään tutustumaan myöhemmin tänä vuonna miehen, kun Kurt Cobain: Montage of Heck -dokumenttielokuva tulee ensi-iltaan. Frances on ollut mukana tuottamassa isästään kertovaa elokuvaa.

– Kurt ajautui pisteeseen, jossa hänen piti uhrata jokainen pala itsestään taiteelle, koska maailma vaati sitä häneltä, Frances kertoo Rolling Stonelle.

– Mielestäni se oli yksi tärkeimmistä tekijöistä sille, miksi hän tunsi, ettei halunnut olla täällä ja että kaikki olisivat onnellisempia ilman häntä.

Francesin elämässä isälle olisi kuitenkin ollut paikka.

– Todellisuudessa, jos hän olisi elänyt, minulla olisi ollut isä. Ja se olisi ollut mieletön kokemus.

Kun Frances tapasi ensimmäisen kerran Montage of Heck -dokumentin ohjaajan Brett Morgenin, hänellä oli vahva näkemys siitä, millaisena hän halusi isänsä nähtävän valkokankaalla. Hän ei halunnut romantisoida isänsä kuolemaa.

Haastattelusta käy ilmi myös se, ettei Frances erityisesti välitä Nirvanan musiikista.

– En välitä grungesta. Mutta Territorial Pissings on ***tun hyvä biisi. Ja Dumb – itken joka kerta, kun kuulen sen. Se on riisuttu versio Kurtin näkemyksestä itsestään – hänestä huumeissa, ilman huumeita, tuntien itsensä riittämättömäksi olemaan sukupolvensa ääni.

Lue myös:

Kurt Cobainin tytär läksytti kuolemaa ihannoivaa Hollywood-tähteä

Jarkko Valtee juhli pyöreitä baarissa. – Laitoin parille kymmenelle frendille Facebookissa viestiä, että en ole matkoilla vaan baarissa, tule sinäkin.

Drag-artisti, radiojuontaja ja viihteen monitoimimies Jarkko Valtee täytti lauantaina 50 vuotta.

– Tai siis olen nyt vanha 600 kuukautta ja neljä päivää. Lapsilla ikä lasketaan aina kuukausissa, jossain vaiheessa ihminen alkaa kääntyä takaisinpäin.

Jarkko juhli pyöreitä baarissa.

– En jaksanut järjestää mitään tapahtumaa, mutta laitoin parille kymmenelle frendille Facebookissa viestiä, että en ole matkoilla vaan baarissa, tule sinäkin.

Edellisen kerran Jarkko juhli pyöreitä isommin, kun hän täytti 30 vuotta. Noissa juhlissa hän esiintyi ensimmäistä kertaa Osku Heiskasen kanssa Sowhat draq-duona.

”Meitä on Oskun kanssa leikkisästi syytetty, että veimme drag-skenen S-etukorttiristeilyille.”

Nyt kaksikko rakentaa syksylle 20-vuotisjuhlakiertuetta. Mukaan lähtee 13 henkinen porukka sekä iso rekan perävaunullinen koneistoa. Kiertue kattaa maan isoimmat kulttuuritalot.

– Naurettiin Oskun kanssa, että on tämä aika hyvin kahdelle viisikymppiselle miehelle, jotka esittävät muita artisteja. Silloin kun aloitimme, drag nähtiin enemmän suttuisena yökerhoasiana. Meitä on Oskun kanssa leikkisästi syytetty, että veimme drag-skenen S-etukorttiristeilyille. Se on edennyt marginaaliviihteestä yhdeksi isoksi teatteriviihteen alaksi.

Esiintymistä Jarkko aikoo jatkaa hamaan tulevaisuuteen. Muutenkin hän arvelee muuttuneensa ihmisenä hyvin vähän viimeisen 20 vuoden aikana.

– Rauhoittunut on väärä sana, mutta en ole enää niin ehdoton kuin aikaisemmin. Pystyn yhä vetämään kilarit aivan käsittämättömistä asioista, mutta väitän että olen ihan pikkuisen paremmin oppinut ymmärtämään, enkä suutu ihan niin herkästi, Jarkko analysoi Laura Paloheimon kirjan julkistamistilaisuudessa.

Radiopersoona Kimmo Vehviläinen poseerasi Instagram-kuvassaan ilman vihkisormusta jo huhtikussa. Nyt hän on vahvistanut, että avioliitto Johannan kanssa on päättynyt eroon. 

Kimmo Vehviläisen avioliitto vaimonsa Johanna Vehviläisen kanssa on päättynyt eroon. Pari oli yhdessä 10 vuotta. Naimisiin he menivät vuonna 2016. Jo ennen naimisiinmenoa pari erosi kahdesti. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Seiska

Kimmo vahvistaa Me Naisille tiedon pitävän paikkansa. 

– Kyllä tieto erosta pitää paikkansa. Olen jo sanonut kaiken sanottavan, minulla ei ole enempää tästä aiheesta, Kimmo kommentoi Me Naisille. 

Seiskalle Kimmo paljasti, että pariskunta oli eronnut jo kevättalvella.

– Nyt alkukesän aikana asioita laitetaan käytäntöön, Kimmo kertoi Seiskalle. 

Kimmo oli yksi suosikeista tuoreessa Selviytyjät Suomi -julkkisversioissa. Kimmo pääsi kilpailussa finaaliin. Kun Selviytyjissä kilpailijat saivat kirjeet kotoa, Kimmo ei pystynyt tunteidensa vallassa lukemaan rakkaudentäyteistä kirjettä Johannalta.

Kimmo kertoi Seiskalle kokeneensa itsensä yksinäiseksi Selviytyjien kuvauksissa. Hän kävi kuvausten aikana puhumassa pahasta olostaan psykologi Laura Stenroosin kanssa. 

Johanna-vaimon Selviytyjät-ohjelman kuvauksiin lähetetystä kirjeestä välittyi rakkaus ja ikävä aviomiestään kohtaan.

Päivitetty 10:39 Oikea naimisiinmenoaika