Kurt Cobain ja Courtney Love pienen tyttärensä kanssa vuonna 1992. Kuva: Reuters
Kurt Cobain ja Courtney Love pienen tyttärensä kanssa vuonna 1992. Kuva: Reuters

Kurt Cobainin tytär Frances Bean Cobain ei halua romantisoida isänsä kuolemaa.

Frances Bean Cobain, 22, oli alle kaksivuotias, kun hänen isänsä, Nirvana-solisti Kurt Cobain teki itsemurhan. Nyt tytär puhuu isästään ensimmäistä kertaa julkisesti Rolling Stone -lehden haastattelussa. Francesin äiti on laulaja-näyttelijä Courtney Love, 50.

27-vuotiaana kuolleen Kurt Cobainin elämään päästään tutustumaan myöhemmin tänä vuonna miehen, kun Kurt Cobain: Montage of Heck -dokumenttielokuva tulee ensi-iltaan. Frances on ollut mukana tuottamassa isästään kertovaa elokuvaa.

– Kurt ajautui pisteeseen, jossa hänen piti uhrata jokainen pala itsestään taiteelle, koska maailma vaati sitä häneltä, Frances kertoo Rolling Stonelle.

– Mielestäni se oli yksi tärkeimmistä tekijöistä sille, miksi hän tunsi, ettei halunnut olla täällä ja että kaikki olisivat onnellisempia ilman häntä.

Francesin elämässä isälle olisi kuitenkin ollut paikka.

– Todellisuudessa, jos hän olisi elänyt, minulla olisi ollut isä. Ja se olisi ollut mieletön kokemus.

Kun Frances tapasi ensimmäisen kerran Montage of Heck -dokumentin ohjaajan Brett Morgenin, hänellä oli vahva näkemys siitä, millaisena hän halusi isänsä nähtävän valkokankaalla. Hän ei halunnut romantisoida isänsä kuolemaa.

Haastattelusta käy ilmi myös se, ettei Frances erityisesti välitä Nirvanan musiikista.

– En välitä grungesta. Mutta Territorial Pissings on ***tun hyvä biisi. Ja Dumb – itken joka kerta, kun kuulen sen. Se on riisuttu versio Kurtin näkemyksestä itsestään – hänestä huumeissa, ilman huumeita, tuntien itsensä riittämättömäksi olemaan sukupolvensa ääni.

Lue myös:

Kurt Cobainin tytär läksytti kuolemaa ihannoivaa Hollywood-tähteä