The Giant Leapin laulaja Sebastian Rejman on yksi Kuorosodan kuorojohtajista.
The Giant Leapin laulaja Sebastian Rejman on yksi Kuorosodan kuorojohtajista.

Kuorojohtaja Sebastian Rejmanilla oli aiemmin ennakkoluuloja kuoroja kohtaan.

Vedät Kuorosota-ohjelmassa Helsingin kuoroa. Oliko helppoa löytää 20 stadilaista kultakurkkua?

Oli ja ei, sillä olisin halunnut kymmenen naista, jotka laulavat kuin Celine Dion, ja kymmenen jätkää, jotka vetävät kuin Joe Cocker, mutta asiat eivät aina mene suunnitelmien mukaan. Meillä oli hyvät koelaulut ja saimme nopeasti kasaan innokkaita ja räväköitä kuorolaisia – aivan kuten pitikin.

Laulat itse rokkibändissä The Giant Leap. Oliko sinulla ennakkoluuloja kuoroja kohtaan?

Kyllä. Olin junnuna se pitkätukkainen jätkä, jolla oli kellaribändi, kun taas kuorolaiset olivat peruskilttejä poikia ja tyttöjä. Ajattelin, että kuorolaulu on seesteistä stemmoissa laulamista, ja halusin rikkoa sitä kaavaa. Kuoroni ei ehkä ole sellainen, joka lähtee kirkkoon vetämään joululauluja. Mutta sekin onnistuu.

Kuka muista kuoronjohtajista on pahin vastustajasi?

Jos Nightwishin fanit päättävät äänestää Marco Hietalan kuoroa, me muut olemme vaikeuksissa. Heitä on varmaan tsiljoona. Vedonlyöntitoimistot antoivat kuorolleni huonoimmat kertoimet, mutta sain siitä lisää kipinää. Lähdemme mustana hevosena voittamaan kisaa.

Työskentelit ennen baarimikkona. Tulivatko naiset iskemään ja kertomaan elämäntarinansa?

Kyllä. Hauskimmat muistoni ovat puoli neljältä yöllä, kun naiset tulivat meikit levinneinä ja oksennukselta haisevina kysymään ”käyksä usein täällä”. Vastasin, että ”no, kyllä varmaan tulen huomenna avaamaan tätä baaria”. Varmasti etenkin hiljaisissa pubeissa avaudutaan baarimikolle. Se on helppoa, kun tämä tarjoaa ilojuomaa ja vaikuttaa sympaattiselta. Mutta kyllä yökerhossakin asiakkaat kertoivat omat tarinansa. Mikäs siinä harmitonta jengiä kuunnellessa.

Pelasit nuorena lätkää. Kerro, mikä estää Suomen miesten kultajuhlat?

Leijonilla on taitoa, mutta usko omiin kykyihin jää puolitiehen. Odotan paljon olympialätkältä ja toivon, että suomalainen sisu löytyy. Sillä tuodaan kultaa. Pelasin lätkää 11 vuotta ja minusta piti tulla kiekkoilija, mutta sitten tukkani kasvoi ja ryhdyin tekemään musaa. Olen yöihminen, ja aion katsoa kisoja niin paljon kuin jaksan.

Sebastian Rejman

- 13.1.1978 Helsingissä syntynyt The Giant Leap -bändin laulaja ja kitaristi.

- Aloitti biisien tekemisen jo 14-vuotiaana. Bändin esikoisalbumi Another Day Rising julkaistiin vuonna 2007, ja toinen levy ilmestyy 3.3.

- Kilpailee yhtenä kuudesta kuoronjohtajasta Kuorosodassa, joka alkaa Nelosella 7.2. Ohjelman voittorahat menevät hyväntekeväisyyteen. Sebastian valitsi kohteekseen Heikki ja Lahja Hurstin Laupeudentyön. ”Valitsin järjestön, joka on tehnyt työtä pitkään. He jakavat ruokaa ja vaatteita kerran viikossa läpi vuoden.”

”Kuvaustilanteessa kisa välillämme oli täyttä totta, mutta se osattiin laittaa oikeisiin mittasuhteisiin sitten takahuoneessa. Olen itse älyttömän kilpailuhenkinen, mutta ihan hyvä häviäjä”, VOF-tuomari Anna Puu naurahtaa. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Kuvaustilanteessa kisa välillämme oli täyttä totta, mutta se osattiin laittaa oikeisiin mittasuhteisiin sitten takahuoneessa. Olen itse älyttömän kilpailuhenkinen, mutta ihan hyvä häviäjä”, VOF-tuomari Anna Puu naurahtaa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Voice of Finlandin tähtivalmentajana jatkava Anna Puu rauhoittaa tahtiaan jättämällä keikkailun puoleksi vuodeksi.

Laulaja Anna Puu on kuulunut viime vuosina maamme suosituimpiin esiintyjiin. Viimeiset kaksi vuotta ja kaksi kuukautta hän onkin kiertänyt bändinsä kanssa Suomea ilman pidempiä taukoja.

Klubikeikkojen, festareiden ja konserttien lisäksi kahteen vuoteen on mahtunut muun muassa yksi kausi Voice of Finlandia sekä Vain elämää, jonka myötä keikkasettiin tuli uusia kappaleita. Koko ajan Anna on myös tehnyt uutta musiikkia.

– Tämä on ollut hulluin kaksi vuotta koskaan. Tuntuu, että en enää edes muista, mikä on tapahtunut missä kuussa ja minä vuonna. Ajantaju on ihan sekaisin, Anna kuvaili Voice of Finlandin seitsemännen kauden lehdistötilaisuudessa.

”Yritän nyt ottaa joulunajan hemmottelun, rentoutumisen ja suolakylpyjen kannalta, ja palaan sitten freesinä vuoden alusta Voicen.”

Nyt tilanteeseen on kuitenkin tulossa muutos. Anna tekee vuoden viimeisen keikkansa Tavastialla keskiviikkona, ja palaa keikkalavoille seuraavan kerran vasta ensi kesän festareilla.

Näin joulun alla Anna myöntää olevansa väsynyt. Varsinaista lomaa kevät ei kuitenkaan tule olemaan, sillä häntä työllistävät Voice of Finlandin kuvaukset, minkä lisäksi hän tekee uutta musiikkia ja levyä.

– Olen kyllä todella loman tarpeessa. Mutta yritän nyt ottaa joulunajan hemmottelun, rentoutumisen ja suolakylpyjen kannalta, ja palaan sitten freesinä vuoden alusta Voicen, Anna suunnittelee.

Ruotsin kruununprinsessa Victorian joulutervehdys on täydellistä katsottavaa.

No niin, unohdetaanpas Harry ja Meghan -huuma hetkeksi. On nimittäin perinteisen, ruotsalaisen joulutervehdyksen aika.

Kuten monena aiempana jouluna, hovi julkaisi myös tänä vuonna iloisen jouluiset videoterveiset kruununprinsessa Victorian perheeltä.

Videolla Victoria, prinssi Daniel sekä aina suloiset lapset Oscar, 1, ja Estelle, 5, koristelevat kuusta, laskevat mäkeä kotinsa, Hagan linnan pihalla ja riemuitsevat talvesta. Pikkuprinssi Oscar istuu haltioituneena Stigan kyydissä. Heillä on jopa idyllinen, luminen talvi. Täydellistä!

Eihän tästä voi tulla kuin hyvälle tuulelle. Todella hyvää joulua myös teille, rakkaat länsinaapurimme!