Kuningatar ja kruununperijät puolisoineen asettuivat kuvaan Buckinghamin palatsissa joulukuussa. Kuva: Reuters
Kuningatar ja kruununperijät puolisoineen asettuivat kuvaan Buckinghamin palatsissa joulukuussa. Kuva: Reuters

Buckinghamin palatsista vakuutellaan, että vaikka hätäkokous järjestetään, syytä huoleen ei ole.

Pitkä sairastelu jouluna, työkuorman keventäminen luopumalla useiden järjestöjen suojelijuudesta, kruunuttomuus tulevissa parlamentin avajaisissa ja nyt, Buckinghamin palatsiin eilen illalla koolle kutsuttu hätäkokous.

Brittihovissa on tapahtunut viime aikoina useita poikkeuksia tai muutoksia, joiden takia herää väkisinkin epäilys kuningatar Elisabet II:n terveydentilasta.

Etenkin uutiset hätäkokouksesta herättivät eilen spekulaatiot 91-vuotiaan kuningattaren ja tämän puolison, 95-vuotiaan prinssi Philipin kunnosta. Kumpikin sairasti jouluna sitkeää flunssaa, jonka vuoksi kuningatar ei esimerkiksi osallistunut Sandringhamissa järjestettyyn jumalanpalvelukseen. Viimeksi hän jätti sen väliin vuonna 1988.

Nimettömänä pysyttelevä Buckinghamin palatsin työntekijä kertoi tänään torstaina AP:lle, että henkilökunta on tosiaan kutsuttu koolle, mutta ”syytä huoleen ei ole”.

Uutisen mukaan sekä kuningatar että prinssipuoliso vaikuttivat keskiviikkona voivan hyvin: kuningatar tapasi pääministeri Theresa Mayn palatsissa ja prinssi Philip piipahti Lontoon krikettiklubilla. Työntekijän mukaan tällaisia kokouksia kutsutaan koolle aika ajoin.

Myös BBC:n toimittaja Peter Hunt twiittasi, että kokouksessa ei ole kyse kuningattaren tai prinssin terveydentilasta. The Sunin jutussa spekuloidaan, että kokouksen syy voisi olla esimerkiksi Buckinghamin palatsin restaurointi.

Kuningatar Elisabet II on hallinnut Isoa-Britanniaa vuodesta 1952. Hän on maailman pisimpään vallassa ollut monarkki. Huhtikuun lopulla uutisoitiin, että tänä vuonna kuningatar tekee poikkeuksen ensimmäistä kertaa 43 vuoteen, kun hän jättää kruunun pois päästään parlamentin avajaisissa. Viralliseksi syyksi on kerrottu aikatauluongelmat.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...