Lotta Näkyvä vieraili Puoli Seitsemän -ohjelmassa, jota Susanna Laine juontaa. Kuvat: Sanoma-arkisto
Lotta Näkyvä vieraili Puoli Seitsemän -ohjelmassa, jota Susanna Laine juontaa. Kuvat: Sanoma-arkisto

Lotta Näkyvä kertoo saaneensa kommentteja yhdennäköisyydestään Susanna Laineen kanssa jo ennen kuin hänet kruunattiin Miss Suomeksi.

Vuoden 2013 Miss Suomi Lotta Näkyvähän (o.s. Hintsa) on ihan kuin vuoden 2005 toinen perintöprinsessa Susanna Laine! Naiset kohtasivat eilen Puoli Seitsemän -ohjelman kuvauksissa, joista Lotta julkaisi hauskan yhteiskuvan.

– Ei ole vain kerran tai kahdesti, kun minun on kerrottu näyttävän Susanna Laineelta, jopa kauan ennen kuin minusta tuli Miss Suomi, Lotta kirjoittaa kuvan yhteydessä englanniksi.

Lotta oli Susannan juontamassa tv-ohjelmassa vieraana.

– Kuin olisin katsonut peiliin, Lotta kuvailee kokemusta.

Naiset olivat myös huomanneet, että heillä on paljon muutakin yhteistä kuin ulkonäkönsä. Kuvan tunnisteessa hän kuvaileekin Susannaa ”kadonneeksi isosiskokseen”.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.