Cara Delevingne on vuoden 2013 puhutuin it girl. Kuvat MVphotos
Cara Delevingne on vuoden 2013 puhutuin it girl. Kuvat MVphotos
Caran posse.
Caran posse.

Seuraa näitä nimiä, jos haluat pysyä kartalla vuoden 2013 muodista.

2010-luvun it-tytöt rakentavat julkisuuskuvaansa sosiaalisessa mediassa tavaramerkkinään hauskanpito ja se, etteivät he ota itseään turhan vakavasti.

Cara Delevingne

Malli, aloitteleva näyttelijä ja vuoden 2013 it girlien ykkösnimi, jolla on 2,7 miljoonaa seuraajaa kuvien jakopalvelu Instagramissa.

Alexa Chung

Tyyli-ikoni, jonka nimellä on myyty kassikaupalla Mulberryn Alexa laukkuja sekä Peter Pan -kauluksilla varustettuja paitoja. Julkaisi juuri ensimmäisen kirjansa It.

Jourdan Dunn

Malli, kolmevuotiaan pojan äiti ja kodin hengetär. Emännöi Well Dunn -kokkausohjelmaansa muusikko Jay-Z:n lifestyle-kanavalla.

Suki Waterhouse

Malli, joka tunnetaan tällä hetkellä parhaiten näyttelijäkomistus Bradley Cooperin tyttöystävänä.

Rita Ora

Laulaja, jota Cara Delevingne "nimittää vaimokkeekseen". Tunnettu räväkän omaperäisestä tyylistään.

Georgia May Jagger

Rolling Stones -keulakuvan Mick Jaggerin ja malli Jerry Hallin tytär, joka tekee töitä mallina.

Coco Sumner

Brittiläisen I Blame Coco -yhtyeen laulaja. Cocon, ristimänimeltään Eliot Pauline Styler Sumnerin, isä on muusikko Sting.

Pixie Geldof

Malli ja muusikko-hyväntekijä Bob Geldofin tytär.

Dree Hemingway

25-vuotias amerikkalainen on siirtynyt mallin töistä elokuviin. Ja kyllä, kirjailija Ernest Hemingway on hänen isoisoisänsä.

Harley Viera Newton

Malli ja yksi New Yorkin halutuimmista dj:stä vuodesta 2010 asti.

Leandra Medine

Supersuositun The Man Repeller -blogin perustaja, jonka talouslehti Forbes nosti viime vuonna 30 vaikutusvaltaisimman trendsetterin listalleen.

Lue myös: Onko sinusta it girliksi?

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.