Aki Samuli ja Susanna Heikki ovat tämän vuoden tangokuninkaalliset. Kuva: Sakari Majantie
Aki Samuli ja Susanna Heikki ovat tämän vuoden tangokuninkaalliset. Kuva: Sakari Majantie

Vaalea komistus Aki Samuli kruunattiin eilen tangokuningaaksi. Itsevarma mies sai aikaan harvinaislaatuisen finaalin.

Seinäjoen tangomarkkinoilla koettiin eilen illalla monen mielestä poikkeuksellinen kuningasfinaali. Harvoin sekä yleisö, tuomarit että alueraadit ovat yhtä yksimielisiä voittajasta. Ennakkosuosikki Aki Samuli, 32, voitti yleisön suosikin tittelin 48 prosentin äänisaaliilla, sai jokaiselta viidestä alueraadista illan korkeimmat pisteet ja oli vieläpä jokaisen tuomariston jäsenen valinta tangokuninkaaksi.

Hämmentävän matalaääninen Aki korjasi ennakkosuosikin aseman jo aiemmin, kun hän sai semifinaalissa laulaja-näyttelijä Helena Lindgrenin liikuttumaan kyyneliin.

– Akissa on kansainvälisen tähden karismaa ja aivan mahtava ääni. Hän lumoaa jollain salaperäisellä tavalla. Hän on suora ja vilpitön, mutta jotenkin arvoituksellisesti, Helena kiitteli kyyneleet valuen.

Purkkaa finaalissa ja hevosia kotona

Tangolavojen ulkopuolella nastolalainen Aki työskentelee ravintola-alalla pomona. Mies on kihloissa, ja hänellä on 50 alaista ja omakotitalossaan hevonen ja koiria.

Juontaja Mikko "Peltsi" Peltola teki finaalilähetyksessä osuvan huomion. Hän naljaisi, että ainakin Aki voittaisi tangofinalistien Cheek-look-a-like-kisan. Aki Samuli paitsi näyttää Cheek-kopiolta, myös käyttäytyi jo finaaleissa samoin itsevarmoin elkein kuin rap-tähti.

Moni katsoja paheksui sitä, että Aki jauhoi purkkaa suorassa lähetyksessä. Hän myös vastaili juontajien kysymyksiin melkein röyhkeän itsevarmasti ja sai yleisön nauramaan velmuillessaan tuomariston Dannylle, kun oli aika toistaa tangovala Iso-D:n jäljessä. Aki matki Dannyn intonaatioita, puhui tahallaan hupaisan matalasti, väänteli valan sanoja "tangokansasta" "kansakunnaksi" ja esitti välillä unohtaneensa, miten virke piti lopettaa.

"Paras mahdollinen tangokuningas"

Omien sanojensa mukaan Suomi saa Aki Samulista "parhaan mahdollisen tangokuninkaan".

– Olen ällistynyt! Aki Samulin tähti on syttynyt, tuore kuningas kommentoi maireasti ennen, kuin hän ja torstaina kruunattu tangokuningatar Susanna Heikki kiirehtivät juhlimaan poikkeuksellisen kovalla kiireellä.

Oli Aki Samulin itsevarmoista elkeistä mitä mieltä tahansa, ainakin hän on tangokuningas, jota ei helposti unohda. Upeasti soiva bassoääni ja veikeä luonne jäävät mieleen.

 

HUOMENTAAA! #akisamuli #tangomarkkinat #aikainenlinnunnappaa #seinäjoki

Kuva, jonka Aki Samuli (@akisamuli) julkaisi

Vielä viikolla Aki Samuli jännitti Instagram-tilillään peiliselfieiden merkeissä.

Kuningasfinalistit ikuistivat tunnelmansa eilen ryhmäkuviin.

 

Tsau ? #russeli #sylvi #rajutyttö #tangomarkkinat #voitkoollajohiljaailme ?

Kuva, jonka Aki Samuli (@akisamuli) julkaisi

Aki on suuri koirien ystävä. Tässä sylissä on lemmikki-russell Sylvi.