Ruotsin pikku prinsessa Victoria poseerasi kolmelle, tarkoin valitulle valokuvaajalle Sollidenin linnan pihalla väliin kiukustuneena, väliin koko touhuun ikävystyneenä.
Ikävystyneiltä eivät sen sijaan näyttäneet kuningatar Silvia eikä Kaarle Kustaa, joskin pikku Victorian syntymä on asettanut heidänkin elämäänsä uusia kysymyksiä.

Pikku Victorian kannalta tärkein kysymys on tietenkin, kenestä kummit. Kummisedistä ei vielä ole ollut puhetta, silä vanhan tavan mukaan hovi julkistaa kummisetien nimet aivan viime tipassa.

Kummitätejä on sen sijaan veikkailtu. Ehdolla ovat Tanskan kuningatar Margareeta ja Belgian Fabiola, josta Silvia itse pitää suunnattomasti. Myös Norjan Sonja on nimetty yhdeksi ehdokkaaksi.

Ristiäispuku on myös pohdinnan aiheena. Pikku Victoria kastetaan kuitenkin todennäköisesti isänsä, Kaarle Kustaan ristiäismekossa. Ristiäisethän ovat syyskuun 27. päivänä, jolloin myös otetaan esille 1600-luvun lopulta peräisin oleva valtava hopeamalja, jota käytetään kastemaljana.

Kuningaspari tekee lokakuun lopulla virallisen valtiovierailun Saksaan. Jo nyt mietitään, miten matka järjestyy Victorian osalta. Silvia imettää lastaan, joten pakolliset imetystauot on ilman muuta otettava huomioon ohjelmaa laadittaessa.
Tällä hetkellä kuningaspari viettää kuitenkin vauvalomaa kesälinnassaan, Sollidenissa, Öölannin saarella. Kaarle Kustaakin on isyyslomalla elokuun loppuun, jonka jälkeen hänen velvollisuutena alkavat. Kuningatar Silvia sen sijaan viipyy äitiyslomallaan pitempään – ainakin siihen asti, kunnes kuningaspari muuttaa Sollidenista takaisin kuninkaanlinnaan syyskuun lopulla.

Pari vuotta eronsa jälkeen laulaja Manna tutustuu itseensä uudelleen terapiassa. – Parin viime vuoden aikana olen alkanut löytää sisäistä vahvuuttani. Itsetuntemus on arvokasta valuuttaa.

Itsenäisyys on aina ollut tuttua laulaja Mannalle, 40, mutta lähiaikoina hän on tarkentanut fokuksen oikein tarkoituksella itseen. Erottuaan pari vuotta sitten avoliitosta muusikkomiehensä kanssa Manna haluaa nyt tutustua itseensä uudelleen.

– Tuntuu hyvältä selvittää, kuka olen sisimmässäni.

Sitä Manna on selvittänyt muun muassa terapiassa. Ensimmäisen kerran hän hakeutui terapiaan odottaessaan esikoistaan ja myöhemmin uudelleen, kun itsen ymmärtäminen alkoi kiinnostaa syvemmin.

– Terapia on järkevin sijoitus itseen, mitä ihminen voi ylipäätään tehdä.

Mannan terapiasuhde alkoi tarpeesta selvittää lapsuudenkokemuksia. Myöhemmin hän on terapiassa avannut elämäänsä useammalta kantilta. Tärkein oivallus on ollut pitää itsestä parempaa huolta.

– Olen henkinen hikari ja haluan tehdä kaiken tip top. Olen ajatellut, että kun vastaan kaikesta itse, en voi syyttää ketään muuta.

 

Miksi Manna kärsi paniikkikohtauksista uransa alussa? Miten pelko vaikutti päätöksiin? Mitä terapia on opettanut itsestä? Lue koko Mannan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 25–26/2018! Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

 

Mariam Jäntti

  • Artisti Manna syntyi Pariisissa 1977. Asuu Helsingissä 15-vuotiaan tyttärensä ja 4-vuotiaan poikansa kanssa.
  • Harrastaa yksinmatkustelua ja klassista balettia.
  • Valmistelee viidettä soololevyään, josta tulee uran ensimmäinen suomenkielinen levy. Esikoislevy ilmestyi vuonna 2007.
  • Mannan isoveli Harri Jäntti tunnetaan kitaristi Rane Raitsikkana mm. kokoonpanossa Atomirotta.

Antti Rinne ja Heta Ravolainen-Rinne yrittivät saada yhteistä lasta, mutta edes lapsettomuushoidoista ei ollut apua. – Kun ei onnistunut, tuntuihan se pahalta.

– Suhteemme ei ole koskaan ollut hankala. Hetan kanssa on helppo elää, Antti Rinne, 55, sanoo vaimostaan Heta Ravolainen-Rinteestä, 44. 

Kaksi vaikeaa aikakautta pariskunnalla on kuitenkin ollut. Toinen oli Hetan isän naisystävän kuolema viime vuonna. Se meni Hetalla niin syvälle, ettei Antti tiennyt, miten hän olisi voinut kylliksi auttaa ja tukea puolisoaan.

Antti on naimisissa kolmatta kertaa, ja hänellä on kaksi lasta, Ilona ja Roosa avioliitostaan Merja Rinteen kanssa. Antti pitää myös Merjan aiemmassa liitossa syntyneitä lapsia Emmaa ja Millaa kuin ominaan. 

Hetalla puolestaan ei ole biologisia lapsia, ja juuri tahaton lapsettomuus onkin ollut Hetalle ja Antille suhteen toinen kipeä kohta.

– Parisuhteemme vaikeinta aikaa on ollut se, kun yritimme naimisiin mentyämme lasta, mutta emme onnistuneet, Heta kertoo Me Naisten haastattelussa.

– Kyllähän siinä toivo ja epätoivo vaihtelivat hoitokerrasta toiseen, Antti sanoo.

Lopulta lapsettomuushoidoistakaan ei ollut apua.

– Kaikki mahdollinen tehtiin, ja kun ei onnistunut, tuntuihan se pahalta, Antti sanoo.

Millainen suhde Hetalla on Antin lapsiin? Millaista on paljon töitä tekevän parin laatuaika? Entä mistä he ovat mustasukkaisia? Lue Heta ja Antti Rinteen koko Parisuhteellista-haastattelu tästä tai Me Naisten uusimmasta numerosta 25–26/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.