Jari Mentula saapui Tampereelle kannustamaan Viikinkinä Gladiaattoreissa esiintyvää veljeänsä ohjelman viimeisenä kuvauspäivänä. Kuvat: Sanoma-arkisto ja Instagram
Jari Mentula saapui Tampereelle kannustamaan Viikinkinä Gladiaattoreissa esiintyvää veljeänsä ohjelman viimeisenä kuvauspäivänä. Kuvat: Sanoma-arkisto ja Instagram

Bull Mentulan Juha-veli kilpailee uudessa Gladiaattorit-ohjelmassa.

Perjantaina Gladiaattorit-sarjan kuvauksissa oli vipinää. Viimeisenä kuvauspäivänä paikalle oli saapunut myös liuta kilpailijoiden kannustajia.

Kehonrakentajana ja kuntovalmentajana tunnettu Jari ”Bull” Mentula julkaisi Instagram-tilillään ohjelman kulisseista kuvan, jossa hän poseeraa Juha Mentulan ja Vertti Harjuniemen kanssa.

– Minun veljeni, Jari Mentula on kirjoittanut kuvatekstiksi.

Oikealla puolella kuvassa näkyy pikkuveli Juha, jonka kanssa Jari Mentula, 41, poseerasi näyttävästi Instagramissa muutama kuukausi sitten.  

Voimanostaja Juha ”Bullin veli” Mentula, 32, kilpailee syksyllä alkavassa Gladiaattorit-ohjelmassa, johon osallistuu myös palomies ja fitness-ammattilainen Vertti ”Titaani” Harjuniemi. Juha nähdään Gladiaattoreissa legendaarisen Viikingin roolissa. Viikinki muistetaan edesmenneen Tony Halmeen Gladiaattori-roolina.

Joukko julkkiksia

Ohjelmassa pyörii gladiaattoreina monia muitakin tuttuja kasvoja. Mukana ovat muun muassa räppäri Cheekin kaksoisveli Jere Tiihonen, triathlonista innostunut Martina Aitolehti ja nyrkkeilijä Amin Asikainen.

Temptation Island -ohjelmasta alun perin tuttu pariskunta Rita Niemi-Manninen ja Aki Manninen osallistuvat niin ikään Gladiaattorit-ohjelmaan. He kertoivat eilen Me Naisille, että he laittoivat ohjelman takia vauvahaaveet hetkeksi jäihin.

– Gladiaattorit ja lapsenhankinta eivät oikein sovi yhteen. Kyllä meille tulevaisuudessa mahtuisi juoksemaan sellainen vaaleahiuksinen pieni tyttö, mutta saa nähdä kuinka käy. Vielä emme ole menneet mihinkään hoitoihin, Aki sanoi haastattelussa.

Gladiaattorit juontaa Heikki Paasonen. Ohjelma alkaa Nelosella syksyllä.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaani personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne oli hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavotteita, jotka saavutettua repsahdan. 

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensiviikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.

 

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Juttua muokattu 19.1.2018 klo 8.28: Korjattu sitaattia, jossa Niklas puhuu flimmeristä.