Kristiina Komulainen aikoo viettää aktiivisen loman. Kuva: Sakari Majantie
Kristiina Komulainen aikoo viettää aktiivisen loman. Kuva: Sakari Majantie

Juontaja Kristiina Komulaisen mielestä on tärkeää, ettei loma ala työputkesta toipuessa. 

Extreme-lajien ystävänä tunnettu juontaja Kristiina Komulainen on jo ehtinyt täyttää lähestyvän kesälomansa suunnitelmilla. Parin viikon aikana hän aikoo muun muassa ajaa enduroa ja motocrossia Lapin tuntureilla. Lisäksi hän aikoo supata, maastopyöräillä ja patikoida Pohjois-Norjan Lofooteilla. Kiivas tahti ei Kristiinan päätä huimaa. 
 
– Veikkaan, että minulla on keskivertoa enemmän energiaa. Olen helposti hyperaktiivinen ihminen, ja minun on pakko purkaa tarmoani johonkin. Ehkä se johtuu geeneistäni, Kristiina arveli keskiviikkona järjestetyssä Veuve Clicquot Business Awards -tilaisuudessa. 
 
Kristiinan mukaan aktiivinen elämäntapa ruokkii itseään ja antaa hänelle entistä enemmän vauhtia. 
 
– Viime aikoina olen lähtenyt ennen aamukuutta liikenteeseen, supannut johonkin Helsingin saareen syömään aamupalaa ja mennyt sitten yhdeksäksi sieltä töihin. Kivat jutut auttavat minua jaksamaan. Lisäksi pidän huolta, että nukun, syön ja juhlin sopivissa määrin. 
 
Kristiinan mielestä on tärkeää, ettei lomaansa aloita työputkesta toipuessa. Siksi hän yrittää ottaa rennosti jo ennen varsinaista lomaansa. 
 
– Lähden minilomalle mökille jo ennen kesälomaani. Silloin en ole ihan puhki, kun lomani alkaa, vaan pääsen heti tekemään ja puuhastelemaan kaikkea, Kristiina nauroi. 

 

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.