Krista Kosonen.
Krista Kosonen.

Näyttelijä Krista Kososen työtehtävät vaativat tänä syksynä venymistä.

Krista Kososen, 28, syksy on täynnä erilaisia rooleja, joissa näyttelijä saa käyttää osaamistaan monipuolisesti. Vanja-enon harjoitusten ja Anna Kareninan esitysten lisäksi Krista reissaa Virossa kuvaamassa Puhdistus-elokuvaa ja valmistelee tammikuussa ruutuihin palaavaa Putous-viihdeohjelmaa.

– Välillä havahdun, että on mulla aika ihmeellinen ammatti. Takana on 20 vuotta tauotonta koulunkäyntiä sekä maisterin paperit, ja sitten löydän itseni pukuhuoneesta pohdiskelemasta, kuinka suuret vessapaperimöykyt kaverin sieraimiin mahtuu. Tai että kasvatan kainalokarvojani ja vahdin, ettei maskeeraaja nyppää yhtään kulmakarvaa, jotka nyt rehottavat Puhdistusta varten.

Juuri nyt Krista myös esittelee ensi-iltaelokuvaa Syvälle salattu, jossa hän on pääroolissa. Tosin ensi-iltahumua hän ei kutsu työksi, tämä vaihe on yläpilveä.

– Elokuvan päärooli on aina unelmatyö mutta samalla kauhun paikka. Jos mokaan, mukana kaatuu koko leffa.

Joona Tenan ohjaus on kauhulla sävytetty tarina traumojen kohtaamisesta, perhesuhteista ja loppuun palamisesta. Krista iloitsee, että tarina toteutettiin trillerinä eikä kyökkidraamana. Siitä huolimatta hän näkee sen tyttöjen leffana. Kristan esittämän juristin elämä menee päin honkia: avioero odottaa, töitä on liikaa eikä lapselle riitä aikaa.

– Näyttelemäni Julia elää jatkuvassa syyllisyydessä ja jaksamisen äärirajoilla. Siihen oli helppo samastua. Vaikka tekisi kakskyt tuntia vuorokaudessa kaikkea hyödyllistä, tuntuu, ettei tee riittävästi. Kun töitä kasaantuu, poden huonoa omaatuntoa, löydänkö aikaa läheisilleni.

Krista on kuitenkin oppinut rytmittämään elämänsä entistä paremmin.

– Löydän aikaa urheilulle ja relaamiselle. Välillä minun tarvitsee myös saada olla ihan yksin ajatusteni kanssa.

Lue myös: Vuonna 2006 Krista Kosonen oli vielä nuori näyttelijälupaus, jonka haaveena ei koskaan ollut ansaita paljon rahaa.

Jarkko Valtee juhli pyöreitä baarissa. – Laitoin parille kymmenelle frendille Facebookissa viestiä, että en ole matkoilla vaan baarissa, tule sinäkin.

Drag-artisti, radiojuontaja ja viihteen monitoimimies Jarkko Valtee täytti lauantaina 50 vuotta.

– Tai siis olen nyt vanha 600 kuukautta ja neljä päivää. Lapsilla ikä lasketaan aina kuukausissa, jossain vaiheessa ihminen alkaa kääntyä takaisinpäin.

Jarkko juhli pyöreitä baarissa.

– En jaksanut järjestää mitään tapahtumaa, mutta laitoin parille kymmenelle frendille Facebookissa viestiä, että en ole matkoilla vaan baarissa, tule sinäkin.

Edellisen kerran Jarkko juhli pyöreitä isommin, kun hän täytti 30 vuotta. Noissa juhlissa hän esiintyi ensimmäistä kertaa Osku Heiskasen kanssa Sowhat draq-duona.

”Meitä on Oskun kanssa leikkisästi syytetty, että veimme drag-skenen S-etukorttiristeilyille.”

Nyt kaksikko rakentaa syksylle 20-vuotisjuhlakiertuetta. Mukaan lähtee 13 henkinen porukka sekä iso rekan perävaunullinen koneistoa. Kiertue kattaa maan isoimmat kulttuuritalot.

– Naurettiin Oskun kanssa, että on tämä aika hyvin kahdelle viisikymppiselle miehelle, jotka esittävät muita artisteja. Silloin kun aloitimme, drag nähtiin enemmän suttuisena yökerhoasiana. Meitä on Oskun kanssa leikkisästi syytetty, että veimme drag-skenen S-etukorttiristeilyille. Se on edennyt marginaaliviihteestä yhdeksi isoksi teatteriviihteen alaksi.

Esiintymistä Jarkko aikoo jatkaa hamaan tulevaisuuteen. Muutenkin hän arvelee muuttuneensa ihmisenä hyvin vähän viimeisen 20 vuoden aikana.

– Rauhoittunut on väärä sana, mutta en ole enää niin ehdoton kuin aikaisemmin. Pystyn yhä vetämään kilarit aivan käsittämättömistä asioista, mutta väitän että olen ihan pikkuisen paremmin oppinut ymmärtämään, enkä suutu ihan niin herkästi, Jarkko analysoi Laura Paloheimon kirjan julkistamistilaisuudessa.

Radiopersoona Kimmo Vehviläinen poseerasi Instagram-kuvassaan ilman vihkisormusta jo huhtikussa. Nyt hän on vahvistanut, että avioliitto Johannan kanssa on päättynyt eroon. 

Kimmo Vehviläisen avioliitto vaimonsa Johanna Vehviläisen kanssa on päättynyt eroon. Pari oli yhdessä 10 vuotta. Naimisiin he menivät vuonna 2016. Jo ennen naimisiinmenoa pari erosi kahdesti. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Seiska

Kimmo vahvistaa Me Naisille tiedon pitävän paikkansa. 

– Kyllä tieto erosta pitää paikkansa. Olen jo sanonut kaiken sanottavan, minulla ei ole enempää tästä aiheesta, Kimmo kommentoi Me Naisille. 

Seiskalle Kimmo paljasti, että pariskunta oli eronnut jo kevättalvella.

– Nyt alkukesän aikana asioita laitetaan käytäntöön, Kimmo kertoi Seiskalle. 

Kimmo oli yksi suosikeista tuoreessa Selviytyjät Suomi -julkkisversioissa. Kimmo pääsi kilpailussa finaaliin. Kun Selviytyjissä kilpailijat saivat kirjeet kotoa, Kimmo ei pystynyt tunteidensa vallassa lukemaan rakkaudentäyteistä kirjettä Johannalta.

Kimmo kertoi Seiskalle kokeneensa itsensä yksinäiseksi Selviytyjien kuvauksissa. Hän kävi kuvausten aikana puhumassa pahasta olostaan psykologi Laura Stenroosin kanssa. 

Johanna-vaimon Selviytyjät-ohjelman kuvauksiin lähetetystä kirjeestä välittyi rakkaus ja ikävä aviomiestään kohtaan.

Päivitetty 10:39 Oikea naimisiinmenoaika