Missifinaalissa kaksi vuotta sitten nähty Krista Haapalainen laittoi treeniohjelmansa ja ruokavalionsa uusiksi napatakseen vihdoin kirkkaimman kruunun. "Minulla on ihania faneja, Toivon, että he heräävät taas äänestämään." Kuva Ari K. Ojala
Missifinaalissa kaksi vuotta sitten nähty Krista Haapalainen laittoi treeniohjelmansa ja ruokavalionsa uusiksi napatakseen vihdoin kirkkaimman kruunun. "Minulla on ihania faneja, Toivon, että he heräävät taas äänestämään." Kuva Ari K. Ojala

Kaksi vuotta sitten missifinaalissa nähty Krista Haapalainen lähtee kisaan kovalla motivaatiolla.
 

Vuoden 2012 Miss Suomi -kilpailun finalisti Krista Haapalainen, 24, tavoittelee jälleen Suomen kauneimman kruunua.

Vaikka viime kerralla tuli menestystä ja Krista valittiin lehdistön ihannetytöksi, jotain jäi hampaankoloon.

– Tuntuu, että olin niin lähellä voittoa, kruunu jäi harmittavan lähelle. Sen perässä päätin lähteä uudestaan. Haluaisin päästä kansainvälisiin kisoihin edustamaan Suomea, hän perustelee.

Krista myöntää, ettei päätös ollut helppo.

– Mietin pitkään mitä muut ajattelevat. Että sanovatko ihmiset, että miksi tuo tyttö tunkee taas kisaan. Mutta jos elämää elää muiden mielipiteiden mukaan, ei haaveita voi saavuttaa. Tavoittelen omia unelmiani.

– Motivaationi on kovempi kuin koskaan! Olen treenannut personal trainerin tekemällä ohjelmalla: käyn kolme kertaa viikossa aamulenkillä ja neljästä viiteen kertaa salilla. Myös ruokavalioni on tarkka. Kokemukset julkisuudesta ovat kasvattaneet itsevarmuuttani. Tunnen olevani nyt parhaimmillani.

Kristan mukaan hetki on muutenkin oikea. Tradenomin opinnot ovat viittä vaille valmiit, ja Krista on vapaa menemään mielensä mukaan, sillä hän erosi tammikuussa jääkiekkoilijapoikaystävästään Eetu Pöystistä. He alkoivat seurustella Kristan ollessa 17-vuotias.

– Opettelen nyt sinkkumarkkinoita. Odotan innolla uutta itsenäisyyttä. Minulla on hyvä mimmiporukka, joka on tukenani – olemme nauraneet yhdessä enemmän kuin itkeneet.

– Minua on pyydetty jo treffeille kahdesti, ja yksillä olen käynytkin. Facebookin kautta tulee paljon viestejä, mutta niihin en ole vastannut. Toisaalta olen yltiöromanttinen – kaikista kekseliäimmällä ehdotuksella voisin suostuakin, hän vinkkaa.

Lue myös:

Miss Suomi -finalisti Bea Toivonen on kuin ilmetty missiäitinsä

Lue kaikki Miss Suomi -kilpailuihin liittyvät jutut täältä.

Olli Lindholm kertoo elämäkerrassaan, että isä katosi hänen elämästään kokonaan 80-luvun puolivälissä. – Ihan hyvä, että lähti, Olli sanoo.

Yö-muusikko Olli Lindholm, 53, kertoo vaikeasta isäsuhteestaan tuoreessa elämäkerrassaan Olli – Yhden miehen varietee (Docendo).

– Olen siitä erikoinen lapsi, että mulla on kantapäässä jännä viilto. Se kertoo, että isyystesti on tehty. Isä ei halunnut tunnustaa, että olen sen lapsi, Olli kertoo Arno Kotron kirjoittamassa kirjassa.

”Ihan hyvä, että lähti.”

Ainoana lapsena Olli eli käytännössä kahden äitinsä kanssa, sillä isä oli paljon pois kotoa töiden takia. 80-luvun puolivälissä isä katosi Ollin elämästä kokonaan.

– Ihan hyvä, että lähti, Olli toteaa kirjassa. 

Ollin mukaan hänen isänsä oli ”ihan siedettävä silloin, kun joi, muuten ei”. Hän muistelee kirjassa erästä joulua, jolloin isällä ja pojalla tuli riita.

– Muistojen äärellä saa toisaalta aina miettiä, mikä on totta ja mikä ei – mikä on jälkeenpäin lisättyä. Muisti on petollinen kapistus. Itse
muistan, että joskus murrosikäisenä tulee isän kanssa riita joulutähden asennosta tai jostain, haen kirveen ja yritän lyödä sillä isää, Olli kertoo kirjassa.

Ollin mukaan hänen äitinsä ei muista kyseistä välikohtausta.

– Mutta oikeastaanhan se on toisarvoista, oliko mukana kirves vai ei. Ilmapiiri oli joka tapauksessa tuo.

Ei tiedä, minne haudattu

Olli on aikaisemminkin puhunut vaikeasta isäsuhteestaan. Viime vuonna hän kertoi Vain elämää -ohjelmassa, ettei tiedä, minne isä on haudattu.

– Mä olin hänen ainoa läheinen, ja mulle tuli 1998 syksyllä soitto Satakunnan keskussairaalasta, että isänne on aivokuollut. Menin hänen luo, sanoin isälle, että kaikki on ok, että kyllä mä sua ymmärrän, että näin on käynyt. Sitten ne otti piuhat irti. Mä en edes tiedä, minne hänet on haudattu. Hän testamenttasi ruumiinsa ja hänet polttohaudattiin, Olli kertoi ohjelmassa.

Tuolloin Olli kertoi myös pelänneensä isäänsä aina.

– Sitä aina odotti kädet ristissä, että voi kun isä olisi kännissä, niin se olisi mukavampi. Meillä oli todella huonot välit, ja pelkäsin häntä helvetisti.

Arno Kotro, Olli Lindholm: Olli – Yhden miehen varietee on juuri ilmestynyt.

 

”Olen omasta puolestani todella pahoillani tästä kaikesta”, laulaja Tomi Metsäketo kirjoittaa Facebookissa.

Laulaja Tomi Metsäketo on julkaissut Facebookissa pitkän kirjoituksen, johon sisältyy myös anteeksipyyntö.

Metsäkedon kirjoitus koskee tuoreen Seiska-lehden uutista, jossa viisi naista kertoo laulajan käyttäytyneen heitä kohtaan sopimattomalla tavalla. Yksi naisista esiintyy jutussa koko nimellään, yksi etunimellään ja kolme nimettömänä. Jutussa haastateltu tarjoilija muun muassa kertoo tapauksesta, jossa hotellin tarjoilijat joutuivat huomauttamaan Metsäkedolle, ettei työntekijöihin saa koskea.

Metsäketo haluaa kertoa asiasta oman näkemyksensä Facebookissa. 

– Julkisuuden henkilönä olen tottunut, että meistä kirjoitetaan monenlaista ja sen kyllä kestän, myös ne negatiiviset, mutta raja menee, kun aletaan syyttää rikolliseksi tai asioista, joita ei ole tapahtunutkaan, Metsäketo puolustautuu Facebookissa.

– On ikävää, että nykyään raja varsinkin somessa levittää pahaa tietoa ihmisistä on surullisen alhainen. Ajatusmaailmat eivät vain kaikkien kanssa kohtaa ja nyt näiden kyseisten someryhmien ihmisten kanssa ei ole kohdannut. Olen omasta puolestani todella pahoillani tästä kaikesta, anteeksi, hän kirjoittaa.

Tekstistä ei käy selkeästi ilmi, mistä Metsäketo on pahoillaan. Hän kirjoittaa myös, että keskusteluryhmästä ja kirjoittajista on tehty rikosilmoitus.

Metsäketo nähdään parhaillaan Tähdet, tähdet -ohjelmassa, jota esitetään MTV3:lla.

Totaalinen epäonnistuminen

Naiset syyttävät Tomi Metsäketoa Seiskassa asiattomasta käytöksestä, laulaja pyytää anteeksi Facebookissa – mutta mitä?

Jos ja kun tunteen pakonomaisen tarpeen alkaa tekemään kriisiviestintää somessa, niin pitää olla valmis myös kritiikkiin eikä pönkitää omaa egoaan kertomalla tv-nauhoituksista ja rikosilmoituksilla uhkaamisesta. "Ylläpitäjän" toimesta tehtyjen kommenttien poistaminen ei auta lainkaan asiaa.
Lue kommentti