Sonja Kuittinen debytoi valkokankaalla Krista Kososen kanssa pääroolissa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Sonja Kuittinen debytoi valkokankaalla Krista Kososen kanssa pääroolissa. Kuva: Jonna Öhrnberg

– Onneksi tapasimme Kristan kanssa monta kertaa puolen vuoden ajan ennen kuvauksia, Sonja Kuittinen kertoo.

Perjantaina ensi-iltansa saavaa Miami-elokuvaa tähdittävät näyttelijät Krista Kosonen sekä Sonja Kuittinen, 26.

Sonja on suurelle yleisölle vielä suhteellisen tuntematon. Elokuva on Sonjan ensimmäinen ammattityö sen jälkeen, kun hän valmistui Teatterikoulusta keväällä 2016. Elokuvaan hän sai koekuvauskutsun Miamin ohjaajalta Zaida Bergrothilta.

– Zaida oli opettajana koulussa kameratyönkurssilla, josta hän ilmeisesti muisti minut, Sonja kertoi elokuvan kutsuvierasensi-illassa Tennispalatsissa Helsingissä.

Sonja myöntää, että ensimmäisen elokuvan kuvaukset jännittivät. Eikä vähiten siksi, että vastanäyttelijänä on yksi Suomen halutuimmista näyttelijöistä.

– Onneksi tapasimme Kristan kanssa monta kertaa puolen vuoden ajan ennen kuvauksia. Kävimme kahvilla ja katsomassa erilaisia tanssiryhmiä. Zaida oli mukana, ja välillemme kehkeytyi luottamus, joten minun ei tarvinnut kuvauksissa jännittää enää Kristaa tai Zaidaa. Mutta kieltämättä jännitin muuten.

”Ihailen Kristan kykyä maadoittua.”

Sonja kiittelee, että Kristasta oli iso apu tiiviiden, 25 päivää kestäneiden kuvausten aikana.

– Opin häneltä paljon teknisiä asioita, kuka vastasi mistäkin ja mikä toimi mitenkin. Ihailen Kristan kykyä maadoittua ja olla läsnä sataprosenttisesti ison kuvausryhmän keskellä.

Sonja toivoo tulevaisuudelta kiinnostavia töitä. Hän keikkailee myös rajoja rikkovassa SOFA-rap-yhteessä.

– Ajattelen, että näytteleminen ja musiikki tukevat toisiaan, eivätkä sulje toisiaan pois.

Reilu vuosi sitten Sauli Koskinen opiskeli itsensä personal traineriksi.

Sauli Koskinen, 32, tuli alun perin tunnetuksi Big Brother -voittajana, sittemmin juontajana. Reilu vuosi sitten Sauli opiskeli itsensä personal traineriksi. 

– Olen pidemmän aikaa treenannut aktiivisesti. Kun aloin harjoitella personal trainerini Jari Sorsan kanssa, ymmärsin, että pt:n homma kiinnostaisi minuakin. Lopulta kävin koulun ja tykkäsin kovasti.

Nuorena Sauli kokeili kaikkea jalkapallosta mäkihyppyyn ja lumilautailuun. Omaa lajia ei silti löytynyt.  Aktiivisemmasta treenaamisesta hän innostui vuonna 2010, kun hän muutti Los Angelesiin, jossa asui hänen silloinen miesystävänsä poptähti Adam Lambert.

– Siellä tuli pieni muutos myös ruokavalioon. Losissa on trendikästä olla hyvässä kunnossa, ja minun aikana siellä yleistyivät vihersmoothiet. Oma ruokavaliokin muuttui siihen suuntaan.

”Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään.”

Losissa Sauli treenasi salilla, patikoi kukkuloilla ja kävin ohjatuilla tunneilla. Kun hän muutti neljän Kalifornian vuoden jälkeen Suomeen, treenaaminen jatkui. Amerikka-vuosien jälkeen Sauli kotiutui Suomeen hyvin.

– Vaikka onhan se ilmasto kiva, niin arvostan sitä, että Suomessa asiat on helppo järjestää. Ja olen käynyt Kaliforniassa kuitenkin aika usein.

Välit Adamiin ovat pysyneet hyvinä eron jälkeenkin.

– Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään, mutta hän on minulle yhä tärkeä ihminen, Sauli kertoo XS Sports Nutrition –ravinnesarjan lanseerauksessa.

Näyttelijäpari Minka Kuustosen ja Aku Sipolan lapsen laskettu aika on helmikuussa.

Näyttelijäpariskunta Minka Kuustonen, 32, ja Aku Sipola, 27, saavat lapsen. Minka kertoi asiasta Ilta-Sanomille.

– Lapsi on odotettu ja toivottu, ja tämä on ihana asia, Kuustonen kertoo IS:lle.

Minka aikoo jäädä äitiyslomalle vuodenvaihteen jälkeen.

– Vauvan laskettu aika on helmikuussa.

Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Minka ja Aku ovat olleet yhdessä 3,5 vuotta. Minka tunnetaan muun muassa Putous- ja Tellus-sarjoista. Lisäksi hän on näytellyt Onnenonkijat- ja Kesäkaverit-elokuvissa. Aku on näytellyt esimerkiksi Uusi päivä -sarjassa.