Krisse haluaa pitää kiinni teiniasenteesta.
Krisse haluaa pitää kiinni teiniasenteesta.

Suurten elämänmuutosten keskellä ystävät ovat olleet Krisse Salmisen tärkein tukijoukko.

Kolkytkuuskoon Krisse Salminen on hassu näky pallomahansa kanssa. Vaikka raskautta on jäljellä vielä pitkälle kevääseen, kupu on jo työntynyt näyttäviin mittoihin. Kuten Krisse, 33, itse kuvailee, tämänkertainen vauvanodotus ei tunnu mutta näkyy.

Toista oli viitisen vuotta sitten, kun Krisse odotti esikoistaan, nyt neljä ja puolivuotiasta Eelistä.

– Silloin odotuksen alku oli kuin viiden kuukauden oksennustauti, olin jatkuvasti huonovointinen. Siihen verrattuna nyt tuntuu superhelpolta. Vain pyöreä peilikuva yllättää välillä.

Odotus paitsi näkyy myös kuuluu Krissen stand up -esityksissä. Aivan kuten esikoisesta, on tulevasta junioristakin tehty läpänheittomateriaalia.

– Ja pakkohan se on, kun seisoo lavalla tällaisen mahan kanssa. Ilman lapsiani myös lavahahmollani olisi varmasti erilaiset jutut. Eelis jo ymmärtää esiintyvänsä vitseissäni ja tarjoaa itsekin ideoita, mitä voisin hänestä kertoilla. Kaverilla tuntuu olevan itseironiaa ja huumorintajua, Krisse kuvailee.

Kauanko sama vitsi toimii?

Seitsemän vuotta Krisse-hahmona julkisuudessa ollut koomikko myöntää tunteneensa uusiutumisen tarvetta työssään. Hän on välillä itsekin ihmetellyt, kauanko teinihöpinät jaksavat naurattaa. Stand up -klubeilla ja seminaarivieraille, hääväelle tai pikkujoulubilettäjille esiintyessä hörhöily kuitenkin toimii edelleen.

– On oikeastaan kummallista, että töitä on riittänyt näinkin pitkään. 25-vuotiaaksi asti mietin, mitä alkaisin tehdä ja tunsin olevani aina vähän väärässä elämässä. Nyt olen löytänyt työyhteisön, jossa viihdyn, ja työn, josta nautin. En ota paineita menestyksestä tai uran jatkuvuudesta, siihen minulla ei ole tarpeeksi kunnianhimoa.

Ikiteini vai dorka aikuinen

Samanhenkisiä ystäviään Krisse pitää tärkeimpänä tukenaan ja toivoo, ettei koskaan muutu niin uraorientoituneeksi, etteikö ystäville olisi aikaa. Pitkäaikaisin ystävä on tuttu jo synnytyslaitokselta, muut ovat tarttuneet matkaan lapsuudesta, kouluvuosilta ja opiskelupaikoista.

– Perustyytyväinen fiilis on pitkälti asennekysymys, mutta sen ylläpitämisessä ystävät ovat tärkein tekijä. Vaikka kaikki muu ympärillä muuttuisi, tutuista saa turvaa.

Krissen sanastossa kypsä aikuinen on tylsä ja sormi pystyssä kulkeva komentelija, jonka arkea leimaa kiire. Omasta lapsuudestaan hän haikailee verkkaisia kotiaamuja, joina sai heräillä mummon laittaman aamiaisen tuoksuun, eivätkä kotona pauhanneet kännykät tai videopelit. Lapsuus Hollolassa sujui maaseutumaisemissa, mummon hoivissa ja kaverien kanssa tutussa pihapiirissä.

– Okei, äitini ei ehkä mahdu meille asumaan, mutta saman turvan ja rauhan tunteen haluan tarjota omille lapsilleni. Eeliksessä tunnistan, ettei hänkään pidä kiireestä. Jos vähänkin hoputan häntä aamuisin, poika mutisee dramaattisesti ’voitko sä vähän rauhoittua’. Silloin huomaan olleeni juuri se ärsyttävä, dorka aikuinen.

Heidi Kristiina Salminen

– 28.4.1976 Hollolassa syntynyt Venla- ja Telvis-palkittu koomikko ja juontaja. Esiintyi Krisse-hahmona ensimmäisen kerran vuonna 2002.

– Ollut yhdessä tuottaja Jarkko Luoman kanssa kaksi ja puoli vuotta. Esikoispoika Eelis Oliver syntyi keväällä 2005 avoliitosta taikuri Jori A. Kopposen kanssa.

Ne Salmiset nähdään MTV3-kanavalla 23.12. asti. Ohjelman alku sai rankkaa arvostelua ja se menetti katsojia. ”Kaikki muut seuraavat lukuja minua tarkemmin. Kun äiti puhelimessa pahoitteli uutisia yleisökadosta, minä olin että älä nyt, kuvauksissa oli tosi hauskaa!”

Ruotsin kruununprinsessa Victorian joulutervehdys on täydellistä katsottavaa.

No niin, unohdetaanpas Harry ja Meghan -huuma hetkeksi. On nimittäin perinteisen, ruotsalaisen joulutervehdyksen aika.

Kuten monena aiempana jouluna, hovi julkaisi myös tänä vuonna iloisen jouluiset videoterveiset kruununprinsessa Victorian perheeltä.

Videolla Victoria, prinssi Daniel sekä aina suloiset lapset Oscar, 1, ja Estelle, 5, koristelevat kuusta, laskevat mäkeä kotinsa, Hagan linnan pihalla ja riemuitsevat talvesta. Pikkuprinssi Oscar istuu haltioituneena Stigan kyydissä. Heillä on jopa idyllinen, luminen talvi. Täydellistä!

Eihän tästä voi tulla kuin hyvälle tuulelle. Todella hyvää joulua myös teille, rakkaat länsinaapurimme!

Ex-missi Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen saivat kolmannen lapsensa lauantaina.

Lauantaina synnyttänyt Essi Pöysti, 30, on julkaissut ensimmäisestä kuvan hänen ja puolisonsa Ville Mäkäläisen, 32, kolmannesta lapsesta.

– Täydellinen pikkuveli täydensi meidän perheen tänään, Essi on kirjoittanut kuvan yhteyteen. Hän on käyttänyt muun muassa hashtägiä suurirakkaus.

Ville Mäkäläinen kertoi lauantaina Facebook-sivuillaan, että synnytys meni hyvin.

 

Raskaus ei ollut Essille helppo, sillä hän kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko varjosti odotusta aikaisempien keskenmenojen takia.

”Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi enkelivauvaa.”

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Hänellä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle vuonna 2015.