Koomikko Krisse Salminen tuhlaa aikaa onnelliseksi tekeviin asioihin.

Koomikko Krisse Salminen, 34, on ollut kuluneen vuoden vauvanhoitovapaalla ja tehnyt koomikkokeikkoja vain harvakseltaan. Tytär Hertta on kymmenen kuukautta ja esikoinen Eelis käy päiväkotia. Nelosella pyörivä Krissen vaaligrilli on ensimmäinen vakiotyö äitiysloman jälkeen.

– En koe palanneeni mihinkään. Työnteko on nyt sellaista pyrähtelyä perheenpyörityksen lomassa. Se sopii minulle loistavasti. Uskon olevani kivampi äiskäkin, kun pääsen välillä lavalle, mutta sopivan leppoisalla tahdilla.

Krissen ja koomikkokollega Pirjo Heikkilän ohjelmassa ykköspoliitikkoja grillataan roisein sanankääntein ja vieraat ajetaan epämukavuusalueelle. Uudessa valossa poliitikkoja käsittelevä ohjelma ei silti ole vain vitsinvääntöä. Krisse uskoo, että vieraiden reaktioilla on vaikutusta äänestäjien valintoihin.

 

Krissen hyvän olon eväät:

Valokuvat

”Minulla on alaston olo, jos en kanna kameraa matkassani. Otan kuvia ihan missä vain. Kuvaan ihmisiä ja tilanteita. Minua harmittaa, jos ohitan ikuistettavan hetken eikä minulla olekaan kameraa mukana.

Kuvat auttavat muistamaan, missä olen ollut. Ilman niitä moni tilanne olisi jo unohtunut. Tuntuu vähän siltä kuin mukava hetki ei menisikään ohi niin nopeasti, kun sen nappaa kuvaksi.

Olen aina tuntenut vanhojen asioiden kaipuuta. Jo pienenä ajattelin, että kun jonain päivänä istun vanhainkodissa ilman mitään tekemistä, ainakin minulla on valokuvia katseltavinani.”

Mummot

”Muistelen usein lapsuuttani ja sitä tunnetta, miten turvalliselta Tyyne-mummon kanssa tuntui. Tyyne hoiti minua ja veljeäni Eppua, ja hän on aina ollut meille tärkeä ja läheinen. Nyt Tyyne on 96-vuotias ja muutti hiljattain palvelutaloon, mutta on ajatuksiltaan edelleen täysin terävä. Hän tietää ystävienikin kuulumiset, miestilanteet ja vauvauutiset ja antaa palautetta esiintymisistäni, varsinkin meikeistä.

Kun viime vuonna odotin tytärtäni Herttaa, panikoin jo, ehtisikö Tyyne nähdä uutta vauvaa. Minusta on hauskaa katsella Tyyneä ja Herttaa yhdessä, 96 vuoden ikäerosta huolimatta he ovat kovasti samannäköisiä.

Mummo on 11 sisaruksesta vanhin ja ainoana elossa. Hyvien geeniensä lisäksi hän on aina huolehtinut ja hoitanut itseään. Tyyne muistuttaa syömään kalkkia ja öljyjä ja käymään hieronnassa. Ja otsa säilyy parhaiten sileänä, kun sitä ei vedä ryppyyn.

Täytän 35 vuotta, ja olen alkanut huomata, miten aika kuluu. Jos nuorena ajattelin, että kaikki on mahdollista, nyt tuntuu, että vielä jokin on sentään mahdollista. Enää aikaa ei ole hukattavana eikä siksi kannata tyytyä mihinkään huonoon. Mieluummin tuhlaan ­aikaani asioihin ja ajatuksiin, jotka tekevät onnellisiksi.”

Harrastukset

”Minulla ei ole aiemmin ollut säännöllistä harrastusta, mutta nyt olen aloittanut pilateksen. Olen käynyt siellä vasta niin vähän, etten voi sanoa sen muuttaneen elämääni, mutta olen lajista aika innoissani.

Olen myös innostunut virkkaamisesta. Harva juttu tulee valmiiksi, mutta tärkeintä ei ole päämäärä vaan itse virkkaaminen.”

Kristiina Salminen

  • 28.4.1976 Hollolassa syntynyt koomikko ja näyttelijä.
  • Asuu Helsingissä avopuolisonsa Jarkko Luoman ja lastensa Eeliksen, 6, sekä Hertan, 10 kk, kanssa. Puolisolla on kaksi lasta aiemmasta liitosta.
  • Uusi ohjelmaKrissen vaaligrilli tenttaa poliitikkoja Nelosella 16.4. asti