Sori Leonardo, 39! Ryppysi eivät lisää charmiasi nuorten naisten silmissä. Kuva: MV-photos
Sori Leonardo, 39! Ryppysi eivät lisää charmiasi nuorten naisten silmissä. Kuva: MV-photos

Mies! Kun täytät 39, sinusta tulee naisten silmissä näkymätön.

Keski-ikäisten naisten sanotaan usein muuttuvan näkymättömiksi työelämässä ja parisuhdemarkkinoilla, mutta samat ongelmat koskevat miehiäkin.

Tuoreen tutkimuksen mukaan yli 39-vuotiailla miehillä ei ole jakoa nuorten naisten keskuudessa. Kun mies siis saavuttaa tuon iän, hän ei enää  vetoa naisiin seksuaalisessa mielessä.

Nelikymppiset miehet voivat olla mielestään parhaassa iässä, mutta nuorempien naisten silmissä he ovat isähahmoja, eivät potentiaalisia kuumia petikumppaneita – vaikka he olisivat pitäneet kroppansa kunnossa ja käyttäneet ryppyvoidetta.

Ensimmäinen merkki näkymättömyydestä on se, etteivät naisten päät käänny entiseen malliin baareissa. Luotaantyöntäviksi piirteiksi vanhemmissa miehissä nimettiin tutkimuksessa muun muassa harmaantuva hiukset ja orastava kaksoisleuka. Myös oheneva tukka ja huonot hampaat miellettiin piirteiksi, jotka saivat nuorempien naisten katseet väistämään kohdetta.

Tyköveto ei kuitenkaan liity pelkästään ulkoisiin piirteisiin. Tutkimukseen haastatellut naiset sanoivat, että vanhemmat miehet tulkitaan automaattisesti usein jo vakiintuneiksi, eli heidän lähestymiseensä ei kannata haaskata aikaa.

Ennen kuin nelikymppiset miehet lopullisesti masentuvat, kannattaa pohtia tätä faktaa: kyseisen tuhat ihmistä kattaneen tutkimuksen on tehnyt taho on manchesterilainen hiusklinikka. Tuloksiin kannattaa suhtautua siis terveen varauksellisesti. 

Mitä mieltä itse olet, kumpi on kuumempi?

Leonardo DiCaprio

Nuorena... vai nyt, 39-vuotiaana?

Bradley Cooper

Nuorena... vai nyt, 39-vuotiaana?

David Beckham

Nuorena... vai nyt, 39-vuotiaana?

Robbie Williams

Nuorena... vai nyt, 40-vuotiaana?

Brad Pitt

Nuorena... vai nyt, 50-vuotiaana?

Lue myös:

David Beckhamin uusin kirja muistuttaa lähinnä mallikansiota

Tutkimus: Tämän ikäisenä nainen ansaitsee eniten

Jussi-gaalan vieraat tukivat tasa-arvoa ja häirinnän lopettamista pukeutumalla näyttäviin mustiin asuihin ja valkoisiin nauhoihin.

Tänä vuonna Jussi-gaalassa nähtiin poikkeuksellisen paljon mustia iltapukuja. Jussit jakava Filmiaura ry. toivoi, että vieraat, jotka haluavat tukea tasa-arvoa ja seksuaalisen häirinnän ja vallankäytön lopettamiseta elokuva-alalla, kantaisivat gaalassa valkoista nauhaa esimerkiksi rintapielessä tai ranteessa. Tukensa pystyi osoittamaan myös pukeutumalla mustaan.

Tyylikkäästi mustiin pukeutuivat esimerkiksi Minka Kuustonen ja Heidi Lindén.

Näyttelijä Alina Tomnikov esitteli gaalassa miesystävänsä, valokuvaaja Lauri Laukkasen.

Näyttelijä Antti Luusuaniemi osoitti kunnioituksensa tasa-arvokampanjaan käyttämällä valkoista nauhaa rintapielessään.

Myös Laura Birn pukeutui mustaan. 


Anna Paavilainen ja Minttu Mustakallio Jussi-gaalan punaisella matolla.

Krista Kososen look oli dramaatinen ja näyttävä.

Maryam Razavin elämässä puhaltavat nyt uudet tuulet, sillä hän erosi vastikään näyttelijä-juontaja Mikko Leppilammesta.

Pihla Viitala juhli miesystävänsä Alexander Schimphin kanssa.

Selma Vilhusen ohjaama dokumentti Hobbyhorse revolution voitti parhaan dokumenttielokuvan palkinnon dokumentilla.

Elena Leeve valitsi ylleen mustaa samettia.

Milka Ahlroth juhli housupuvussa.

Eero Aho juhli vaimonsa Teresa Meriläisen kanssa.

Suomalais-tanskalainen näyttelijä ja tanssija Sara Soulién asu oli läpikuultava, mutta silti tyylikäs.

Aku Louhimiehen Tuntemattomassa sotilaassa pääroolin tehnyt Eero Aho osoitti Jussi-gaalassa täyden tukensa naisnäyttelijöiden ulostuloille.

Näyttelijä Eero Aho on Jussi-gaalassa ehdolla parhaasta miespääosasta Tuntematon sotilas -elokuvasta. Gaalan punaisella matolla nähtiin kuitenkin vakava mies, jonka oli vaikea päästä juhlatunnelmaan.

– Tunnelmat ovat todella ristiriitaiset, hän myönsi.

Aiemmin tällä viikolla joukko eturivin naisnäyttelijöitä kertoi Ylen haastattelussa kokemuksistaan ohjaaja Aku Louhimiehen elokuvien kuvauksissa. Muun muassa Pamela Tola, Matleena Kuusniemi ja Pihla Viitala syyttivät Louhimiestä alistavasta, nöyryyttävästä ja sadistisesta kohtelusta.

Louhimies on ohjannut uuden Tuntemattoman sotilaan, jolla on Jussi-gaalassa 10 ehdokkuutta. Aihe puhuttikin laajasti myös gaalan punaisella matolla.

”Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.”

– Haluan osoittaa tukeni kaikille näille naisille ja heidän ulostuloilleen. Olen järkytyksellä seurannut sosiaalisessa mediassa käytävää keskustelua, jossa osa on leimannut heidät ja kyseenalaistanut heidän kokemuksensa, Aho sanoi.

– Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.

Samaan aikaan Aho halusi kuitenkin myös juhlistaa hänen ja koko Tuntemattoman sotilaan työryhmän tekemää työtä.

– Tilanne on tosiaan hyvin ristiriitainen. Tämä on kuitenkin suomalaisen elokuvan juhla. Olemme muiden elokuvan näyttelijöiden kanssa tästä puhuneet, ja todenneet, että meidän ei tarvitse hävetä mitään, hän totesi.

Parhaasta ohjauksesta ehdolla olevaa Aku Louhimiestä ei ainakaan Jussi-gaalan punaisella matolla häntä näkynyt, eikä Aholla ei ollut asiasta sen parempaa tietoa.

– En tiedä, onko hän tulossa.