Sori Leonardo, 39! Ryppysi eivät lisää charmiasi nuorten naisten silmissä. Kuva: MV-photos
Sori Leonardo, 39! Ryppysi eivät lisää charmiasi nuorten naisten silmissä. Kuva: MV-photos

Mies! Kun täytät 39, sinusta tulee naisten silmissä näkymätön.

Keski-ikäisten naisten sanotaan usein muuttuvan näkymättömiksi työelämässä ja parisuhdemarkkinoilla, mutta samat ongelmat koskevat miehiäkin.

Tuoreen tutkimuksen mukaan yli 39-vuotiailla miehillä ei ole jakoa nuorten naisten keskuudessa. Kun mies siis saavuttaa tuon iän, hän ei enää  vetoa naisiin seksuaalisessa mielessä.

Nelikymppiset miehet voivat olla mielestään parhaassa iässä, mutta nuorempien naisten silmissä he ovat isähahmoja, eivät potentiaalisia kuumia petikumppaneita – vaikka he olisivat pitäneet kroppansa kunnossa ja käyttäneet ryppyvoidetta.

Ensimmäinen merkki näkymättömyydestä on se, etteivät naisten päät käänny entiseen malliin baareissa. Luotaantyöntäviksi piirteiksi vanhemmissa miehissä nimettiin tutkimuksessa muun muassa harmaantuva hiukset ja orastava kaksoisleuka. Myös oheneva tukka ja huonot hampaat miellettiin piirteiksi, jotka saivat nuorempien naisten katseet väistämään kohdetta.

Tyköveto ei kuitenkaan liity pelkästään ulkoisiin piirteisiin. Tutkimukseen haastatellut naiset sanoivat, että vanhemmat miehet tulkitaan automaattisesti usein jo vakiintuneiksi, eli heidän lähestymiseensä ei kannata haaskata aikaa.

Ennen kuin nelikymppiset miehet lopullisesti masentuvat, kannattaa pohtia tätä faktaa: kyseisen tuhat ihmistä kattaneen tutkimuksen on tehnyt taho on manchesterilainen hiusklinikka. Tuloksiin kannattaa suhtautua siis terveen varauksellisesti. 

Mitä mieltä itse olet, kumpi on kuumempi?

Leonardo DiCaprio

Nuorena... vai nyt, 39-vuotiaana?

Bradley Cooper

Nuorena... vai nyt, 39-vuotiaana?

David Beckham

Nuorena... vai nyt, 39-vuotiaana?

Robbie Williams

Nuorena... vai nyt, 40-vuotiaana?

Brad Pitt

Nuorena... vai nyt, 50-vuotiaana?

Lue myös:

David Beckhamin uusin kirja muistuttaa lähinnä mallikansiota

Tutkimus: Tämän ikäisenä nainen ansaitsee eniten

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!