Kasmir kertoo Helsingin Sanomille, miten Axl Smithin seksivideokohu on vaikuttanut hänen elämäänsä.

Muusikko Kasmir eli Thomas Kirjonen, 31, kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa, ettei ole poistunut kotoaan viimeiseen puoleentoista viikkoon, sen jälkeen, kun Helsingin käräjäoikeus antoi tuomionsa Axl Smithin salakuvausjutussa.

Jutussa kerrotaan, että tapahtumat ovat saaneet Kasmirin niin pois tolaltaan, että ruokakaupassa käymisestäkin ovat huolehtineet tyttöystävä, läheiset sekä ruokalähettifirma. Tapauksen vuoksi Kasmir jätti kesken Tanssii tähtien kanssa -kilpailun, ja radioyhtiöt ovat laittaneet hänen kappaleensa soittokieltoon.

Kasmir oli todistajana oikeudessa, koska hän oli nähnyt ystävänsä ja bändikaverinsa Axl Smithin salaa kuvaamia seksivideoita. Nyt on selvinnyt, että Smith kuvasi myös Kasmiria.

Käräjäoikeuden virheen vuoksi myös asianomistajien nimiä tuli julki, koska ne oli unohdettu poistaa oikeuden päätöksestä. Viestimet eivät maininneet uhrien nimiä, kunnes viime viikonloppuna viihdesivusto Stara kertoi Kasmirin joutuneen salakuvauksen kohteeksi. Samalla tuli ilmi, että ainoa Haippirinki-nimisessä Whatsapp-ryhmässä julkaistu seksivideo oli kuvattu Kasmirista. Viestiryhmään kuului Kasmirin bändin jäseniä.

Kasmir kertoo Helsingin Sanomille, että Axl Smith lähetti videon ryhmään keväällä 2015. Ovenraosta kuvatulla videolla näkyi, että mies ja nainen harrastivat seksiä.

– Miten minun ystäväni voi tehdä mulle näin, Kasmir kertoo jutussa miettineensä videon nähtyään.

– Sanoin, että mitä helvettiä! Poista se sieltä, ja poista se kännykästäsi! Ei ole mikään parhain fiilis tietää, että ystävälläsi on tällaista materiaalia kännykässään. Siitä tulee todella ahdistava, voisi sanoa, että ällöttäväkin fiilis.

”Ei ole mikään parhain fiilis tietää, että ystävälläsi on tällaista materiaalia kännykässään.”

Hänen mukaansa kukaan muukaan bändin jäsenistä ei hyväksynyt Smithin toimintaa. Kasmir tai kukaan muukaan ei kuitenkaan tehnyt asiasta rikosilmoitusta, koska videon sisältö oli arkaluontoista. Lisäksi hän halusi suojella videolle joutunutta naista. Ja tietenkin Axl oli hänen ystävänsä.

Myöhemmin kesällä Smith näytti kiertuebussissa puhelimestaan kaksi videoklippiä, joissa hän itse harrasti seksiä naisen kanssa. Smith tuomittiin ehdolliseen vankeuteen vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi 30 salakatselusta, kahdesta yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä ja neljästä kunnianloukkauksesta.

– Olen kironnut sitä päivää, kun olen ikinä tutustunut siihen. Mutta toisaalta kaikki tunteet ovat juuri nyt niin pinnassa. Pystynkö ikinä suhtautumaan siihen enää mitenkään? Kasmir pohtii haastattelussa suhdettaan Smithiin.

Vierailija

Kotiinsa eristäytynyt Kasmir HS:lle Axl Smithistä: ”Olen kironnut sitä päivää, kun olen ikinä tutustunut siihen”

Niin. AXL kuvasi aktejaan ja kaverikin sai siinä osansa. Mutta kaveri oli myös katsellut noita videoita, joiden tiesi olevan salaa kuvattuja. Kaikki asiat kolahtaa aina silloin, kun ne kolahtaa omaan nilkkaan. On helppo rottien tunkeutua toisten elämään rikosten keinoin ja pitää toista tyhmänä, kun toinen ei tiedä minkä kohteeksi on joutunut. Eihän kukaan terve voi kuvitella, että joku todellakin tekisi tuollaista? Salakatselua hänen omassa kotonaan, salakuuntelua hänen omassa kotonaan. Että...
Lue kommentti