”Baarini Riff   avasi ovensa reilu vuosi sitten Helsingin Iso Roobertinkadulle. Olen paikasta hyvin ylpeä. Jos olen juhlimassa keskustassa, käyn siellä itsekin kaljalla”, Jussi 69 sanoo. Kuvat: Piia Arnould
”Baarini Riff avasi ovensa reilu vuosi sitten Helsingin Iso Roobertinkadulle. Olen paikasta hyvin ylpeä. Jos olen juhlimassa keskustassa, käyn siellä itsekin kaljalla”, Jussi 69 sanoo. Kuvat: Piia Arnould
Juokseminen  kuuluu Jussin arkeen, ja silloin mies suuntaa Hietaniemen rantaan. Monena aamuna taittuu puolimaratoni.   ”Ironisinta järkyttävässä  vaatemäärässäni on se, että saatan pitää samaa vaatekertaa vaikka viikon. Olen huomannut, että Jussilta näytän, vaikka päälläni olisi mikä rotsi tahansa.”
Juokseminen kuuluu Jussin arkeen, ja silloin mies suuntaa Hietaniemen rantaan. Monena aamuna taittuu puolimaratoni. ”Ironisinta järkyttävässä vaatemäärässäni on se, että saatan pitää samaa vaatekertaa vaikka viikon. Olen huomannut, että Jussilta näytän, vaikka päälläni olisi mikä rotsi tahansa.”

Rumpali Jussi 69 rakentaa tulevaan kotiinsa valtavaa vaatehuonetta. Seuraavaksi hän hankkii sohvan, jolla on hyvä harrastaa seksiä.

Kotini alkoi kiinnostaa minua vasta kuutisen vuotta sitten, kun aloin tehdä töitä enemmän Helsingissä. Sitä ennen koti merkitsi minulle vain paikkaa, jossa nukkua pari päivää ennen seuraavaa lähtöä maailmalle.

Tuli tunne, että haluan oman kodin. Ostin asunnon Lauttasaaresta, mutta alue oli minulle liian rauhallinen ja syrjässä. Sain kirjanpitäjältäni noottia, kun kuukauden taksikuluni ylittivät tuhat euroa. Lähikauppakin oli niin kaukana, että hain taksilla jogurttia.

Nautin kotini sijainnista – voin kävellä kaikkialle. Ruokakauppa on lähellä. Työpaikalleni Radio Rockiin Sanomataloon ja baariini Riffiin kävelen vajaassa kymmenessä minuutissa.


Jussi suunnittelee muuttoa uuteen kotiin, Helsingin keskustassa sijaitsevaan kattohuoneistoon. Tällä hetkellä yksin asuva mies viihtyy kolmiossaan, jonka yksi huone on täynnä vaatteita.

Järjetön määrä nahkatakkeja

En pärjää ilman pimennysverhoja. Pilkkopimeys on makuuhuoneessa tärkeää, koska nukun outoihin aikoihin. Pimennysverhot ovat hyvien unien kannalta minulle elinehto. Jos lentoni tulee aamulla, pitää päästä nukkumaan, vaikka olisi valoisaa.

Sisustushaaveeni on iso vaatehuone, walk in closet. Rakennan sellaista juuri tulevaan uuteen kotiini. Omistan vaatteita hurjan paljon, ja ne tuntuvat lisääntyvän koko ajan.

En löydä vaatekaapistani mitään ja uskon, että paremmin organisoitu vaatehuone on ratkaisu asukriiseihini.

Liika shoppailu onkin paheeni. Kun muutin, huomasin, että suuressa osassa vaatteistani roikkui edelleen hintalappu.

Tokiossa Harajukussa tyhjensin juuri vaatekaupan, josta ostin useita haaremihousuja. Edellisellä viikolla Justin Bieber oli tehnyt samoin. Seuraavasta kaupasta ostin järjettömän määrän nahkatakkeja. Myyjä sanoi, että Steven Tyler oli shopannut puoli kauppaa tyhjäksi pari päivää aiemmin.

Monacosta taas ostan valkoisia pukuja ja hempeitä pastellivärejä. Ja myönnetään, että kotona Suomessa mietin, mitä ihmettä vaatteilla teen.


Jussi syö kotona terveellisesti, mutta jääkaapissa on aina myös Dom Pérignonin samppanjaa. Sen saa avata pienenkin juhlan tullen. Silti paras janojuoma on alkoholiton olut.

Assari arkiapuna

Arjessa tärkeää on helppous. Käytän taloudenhoitoon assistenttini apua. Jos tarvitsen vaikkapa uuden nojatuolin, assistenttini etsii minulle vaihtoehdot ohjeideni mukaan, ja minä valitsen mieleisen.

En ole organisoinnissa vahvimmillani, ja nyt pystyn jo myöntämään sen. Elän stressittömämpää elämää, kun en edes yritä tehdä kaikkea itse.”

Kotona parasta

”Hyvä tunnelma ja moderni sisustus. En ole ripustanut kultalevyjä seinälle, vaan haluan, ettei kotona mikään muistuta töistä. Koti on minulla rauhoittumista ja rentoutumista varten.”

”Pidän myös siitä, että keskustakotini on lähellä kaikkea ja alakerrassa on lähihotellin baari. Siellä käyn usein istumassa drinkillä ja nautin siitä, etteivät turistit kiinnitä minuun mitään huomiota.”


”Chilessä fani pyysi nimmaria The 69 Eyes -mukiin. Muki oli piraatti, ja halusin sen itselleni. Annoin miehelle paidan päältäni vastalahjaksi. Nyt muki on hammasmukini”, Jussi kertoo.

 

Hankintalistalla nyt

”Uusi sohva. Vaaleaan nahkasohvaani tarttuu kuumalla iho kiinni. Toisaalta seksin harrastaminen sillä on mahdotonta, koska pinnasta tulee hiestä liukas. Aion ostaa uuden, kankaisen sohvan, joka on matala ja mukava istua. Kaikki muu kotonani saa olla valkoista, mutta sohvan hankin mustana.”

 


”Elän elämääni kaoottisissa takahuoneissa ja täysissä keikkabusseissa, joista tyhjyys ja estetiikka ovat usein kaukana. Siksi pyrin siihen, että kotini on mahdollisimman tyhjä”, Jussi sanoo.

 

”Tulevaan kotiini saan Bam Margeran tekemän taulun. Hän maalaa värikkäitä ja moderneja teoksia ja lupasi lahjoittaa yhden minulle. Sellainen toimii minusta hyvin valkoisessa kodissa. Ajattelin sijoittaa sen suurimmalle seinälle.”

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Jussi 69

Syntyi 11.7.1972 Helsingissä.

Tunnetaan The 69 Eyes -rockyhtyeen rumpalina.

Tehnyt DJ-keikkoja ympäri maailmaa.

Asuu 55 neliön vuokrakodissa kerrostalossa Helsingin Kampissa.

Osakkaana helsinkiläisessä Riff-baarissa.

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.